Man & Stijl: Ruben Hein

We kunnen hem weer allemaal live gaan aanschouwen, want Ruben Hein (35) toert momenteel door het hele land met zijn Groundwork Rising Tour. In de show hoor je de fijne liedjes van zijn nieuwe en gelijknamige album, waarmee de muzikant teruggaat naar de basis. Hoog tijd om hem naar zijn lifestyle te vragen! 

Kleding

Ik heb helaas niet zo’n ‘one size fits all’-lijf dus kleding moet wel goed vallen, anders wordt het meteen heel lullig. En het moet comfortabel zijn. Het meest prettige kledingstuk vind ik een jas, want dat kan echt de sfeer bepalen. Bij toeval heb ik vooral groene jassen – waaronder een trenchcoat, een jas gemaakt van een legertent en eentje met een grote capuchon.

Miskoop

Daar zijn er heel veel van. Zo had ik een keer een ’s zomers, luchtig, linnen en nét iets te doorschijnend wit short. Toen ik ‘m aantrok dacht ik al dat het net niet kon en ik kreeg er daarna ook veel commentaar op, dus ik moest wel concluderen dat het inderdaad heel lelijk was haha.

Altijd

Ik ga de deur niet uit zonder sleutels, lenzenbakje, portemonnee en telefoon.

Verzorging

Los van wat iedereen elke ochtend doet werk ik eens in de zoveel dagen mijn baard een beetje bij. En elke keer als ik dat doe overweeg ik om hem eraf te halen, omdat het toch een soort ongoing ding is dat je moet blijven verzorgen. Maar ik ben bang dat ik anders een soort babygezicht krijg.

Boek

Het allermooist vind ik Stoner van John Williams – en dan heb ik het niet over de presentator. Het verhaal gaat heel traag, maar het is zo mooi geschreven.

Groundwork Rising Tour

Na keihard werken aan mijn plaat kan ik niet wachten om het iedereen te laten zien! Ik ben heel blij dat het zo’n mooi en uitgebreid lijstje theaters geworden is. Het voelt een beetje alsof ik de afgelopen jaren niks gedaan heb, maar dat is niet zo – ik ben alleen niet met eigen muziek bezig geweest.

Eigenschap

Mijn beste eigenschap? Laat ik het zo zeggen: ik ben er blij mee dat ik me sociaal makkelijk kan bewegen. Niet dat ik nou zo’n enorm aardige vent ben, maar ik red me altijd wel in sociale situaties.

Verslaving

Heb ik niet echt, al ligt een telefoonverslaving op de loer. Die telefoon gaat de hele dag en ik moet natuurlijk ook mijn social media een beetje bijhouden. Ik heb er een ontzettende haatliefdeverhouding mee want ik vind het eigenlijk helemaal niet leuk om de hele dag op mijn telefoon te kijken, maar dat gaat vanzelf. Zeker als zelfstandig ondernemer.

Guilty pleasure

Eerlijk gezegd vind ik dat een onzinterm. Het zou betekenen dat iets dus eigenlijk niet mag en laatst vroeg ik me ineens af waarom. Anderen bepalen blijkbaar of iets cool is en ik probeer daar een beetje een middelvinger naar op te steken. Het is iets waar ik zelf ook mee worstel hoor – ‘Wat zouden anderen ervan vinden?’ – maar daar heb ik eigenlijk helemaal geen zin meer in. Fok dat!

Wie Is De Mol?

Ik kan er natuurlijk niet zoveel over zeggen maar het moge duidelijk zijn dat je er niet over na hoeft te denken als je gevraagd wordt voor zo’n programma! Het is echt fantastisch en één groot avontuur. En het is heel intens – iedereen zit er vol in.

Held

Een heleboel en tegelijkertijd ook niet. Er zijn veel mensen waarvan ik onder de indruk ben en dan verschilt het per persoon waarom. Iemand een held noemen… dat is alsof iemand perfect zou zijn. Er zijn veel muzikanten die ik bewonder, maar er zijn ook mensen in mijn omgeving die ik heel indrukwekkend vind omdat zij hun ego opzij zetten om andere mensen te helpen.

Tekst Suzanne van der Hout
Foto Yani Pictures

Geef een reactie