Recept: sensationele zomerse ijskoffie

Als je op zoek bent naar kwalitatief écht goede koffie kom je al snel bij illy uit. De smaak is puur en het herkenbare rode icoontje is al sinds jaar en dag een gegeven in goede horeca. Zo ook in de exclusieve lounge van het W Hotel in hartje Amsterdam. Deze rooftopbar op de zesde verdieping ademt internationale allure en biedt een spectaculair uitzicht over de Dam. A perfect place to start the day with coffee! Helemaal wanneer de dagen weer langer worden en de zon schittert door de hoge ramen van het W Hotel, is het dubbel genieten met deze sensationele zomerse ijskoffie van barista Jesse!

Barista Jesse van der Ark creëert in het W Hotel bijzondere koffiecreaties met illy caffé. Als echte koffiekenner deelt hij zijn recept voor sensationele zomerse ijskoffie met ons.

BENODIGDHEDEN voor één glas

  • illy donkere branding
  • moninsiroop
  • ijsklontjes
  • bruisend water

BEREIDING

STAP 1 
Zet een espresso van een donkere branding. Gebruik hiervoor twee zwarte Iperespresso-capsules en laat deze na het zetten even afkoelen

STAP 2 
Vul het glas met een handvol ijsklontjes (of ‘crushed ice’)

STAP 3 
Schenk 15 ml Moninsiroop naar keuze, of een lekkere likeur (zoals Licor 43) in een cocktailglas

STAP 4 
Schenk de afgekoelde dubbele espresso over het ijs en de siroop

STAP 5 
Top het geheel af met bruisend water

STAP 6 
Roer het geheel goed door elkaar met de barlepel en de ijskoffie is klaar om geserveerd te worden

Tekst Marjolein de Wit
Fotografie Jeannette Huisman