Dit zijn de winnaars van de Edisons Pop 2018

Foto Dennis Bouman

In de Gashouder op de Westergasfabriek in Amsterdam maakte presentator Eric Corton de winnaars van de Edisons Pop 2018 bekend onder de aanwezigheid van vele genomineerden en collega artiesten. De jury, onder meestemmend voorzitterschap van Ruud de Wild, vindt Extince dé nationale hiphop-pionier én grote gangmaker van zijn genre en kent hem de Oeuvre Edison toe.

In de categorie ‘Pop’ ging de Edison naar Chef’Special en bij ‘Rock’ naar DI-RECT. Met maar liefst drie nominaties won Ronnie Flex’ album Rémi de Edison voor zowel ‘Album’ als ‘Hiphop’. Ook Naaz nam twee Edisons in ontvangst; als ‘Nieuwkomer’ en ook voor haar ‘Videoclip’ Words van regisseur Folkert Verdoorn. De jury beloonde Yellow Claw met een Edison in de categorie ‘Dance’ en Tino Martin in de categorie ‘Volksmuziek’. Roxeanne Hazes won de categorie ‘Nederlandstalig’. En ‘Alternative’ winnaar is Thomas Azier. De Edison voor beste ‘Song’ was voor Mind Made Up van Wulf.

 Prestigieuze prijzen

De prestigieuze prijzen gaan naar producties van bijzondere kwaliteit en worden toegekend door een onafhankelijke en vooraanstaande vakjury. Op basis van kwaliteit en artistieke waarde heeft de jury een lijst van drie genomineerden per categorie samengesteld. De winnaars zijn bekendgemaakt op 12 februari.

Naast voorzitter Ruud de Wild (Radio2) bestaat de jury uit: Annemieke Schollaardt (Radio-DJ – Radio2), Dieuwertje Heuvelings (Playlist Curator & Editor – Spotify NL), Menno de Boer (‎radiodirecteur van Radio 538) , Saul van Stapele (muziekjournalist – o.a. NRC) en Diederik van Zessen (Music Director – 3FM).

De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland en wordt al sinds 1960 uitgereikt. Edisons worden uitgereikt in het klassieke, jazz en popgenre. De prijs, bestaande uit een bronzen beeldje van beeldhouwer Pieter d’Hont, is vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Grammy Award, de Duitse Echo Award en de Franse Victoire.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *