eerste Tartaria in Amsterdam!

Een plek waar je zes dagen per week van ’s middags tot ’s avonds laat terecht kunt voor je ultieme fresh food fix? Prinz Wolf zit sinds vandaag op de Amsterdamse Prinsengracht en geeft precies dat waar je soms zo zin in hebt: goed vlees en drank.

Naast zes tartaren (twee vlees, twee vis, een vegetarisch en een vegan) in verschillende maten (85, 125 en 150 gram) worden vanuit de volledig open ‘walk-through’ keuken die het hart van de zaak vormt, ook zes soorten oesters en zes verschillende bites geserveerd. Light, supervers en sexy fastfood dus, dat – mits je het brood, frites en de tartelettes kunt weerstaan – bovendien koolhydraat- en glutenvrij is. Nog iets om in de aangename, ongedwongen setting van Prinz Wolf blij van te worden: de cocktails!

Michael, de eigenaar, liet zes cocktails op basis van de ingrediënten van de tartaren creëren. Je kunt hier dus ook terecht voor spannende food & cocktail pairings. En uiteraard ontbreekt Michaels persoonlijke favoriete Gin & Tonic, de Wicked Wolf, niet op de kaart.

Tartaria

Voor de transformatie van intieme wijnbar naar kosmopolitische Tartaria werden Concrete en JPS Architecten ingeschakeld. Om de lange, smalle pijpenla die het was meer licht, lucht en ‘leven’ te geven werd allereerst een compleet nieuw lichtplan ontwikkeld. Voor extra comfort werden de plekken aan de hoge bartafels die zich aan weerszijden van de zaak bevinden ruimer gemaakt. De rvs ‘walk-through’ keuken, die letterlijk het hart van de zaak vormt, is van onder tot boven wit betegeld en vormt een spannend contrast met de betonlook van de tafels. Terwijl de houten vloeren, wanden en het plafond voor aangename warme sfeer zorgen. De spiegels op de wanden spelen met het licht en maken de ruimte optisch groter, terwijl de wijnrekken niet alleen een knipoog naar het verleden zijn, maar ook functioneel. Prinz Wolf beschikt namelijk niet over een kelder. Deze praktische benadering werd trouwens ook voor de wijnkaart gehandhaafd: deze is in één oogopslag te lezen.

Prinsengracht 411
1016 HM Amsterdam
PrinzWolf.nl