DE NIEUWE RANGE ROVER SPORT

Hij is sportief, dynamisch en duurzaam, de nieuwe Range Rover sport. Dit nieuwe model is  er nu ook als Plug-in Hybride, die een ongekende combinatie biedt van efficiency en prestaties. Deze onthulling volgt op het nieuws dat Jaguar en Land Rover vanaf 2020 elk nieuw model ook in een variant met elektrische aandrijving zal aanbieden.

Er is meer nieuw en verbazingwekkend. Zo is het design van de Range Rover Sport aangescherpt en heeft de topversie SVR nu een maximumvermogen van 423 kW (575 pk). Daarmee is dit de snelste Range Rover ooit!

De Range Rover Sport P400e is voorzien van permanente vierwielaandrijving en accelereert in 6,7 seconden vanuit stilstand naar honderd km/uur. De topsnelheid bedraagt 220 km/uur. Dankzij de elektrische aandrijving heeft de Range Rover Sport P400e een CO2-emissie van slechts 64 g/km (NEDC, gecombineerd). Het puur elektrische bereik is 51 kilometer. Voor het eerst kunnen Land Rover-klanten dus genieten van emissievrij en vrijwel geluidloos off-road rijden in alle luxe en hebben ze toegang tot gebieden waar beperkingen gelden in verband met de luchtkwaliteit ter plaatse.

Ook het uiterlijk van de Range Rover Sport is aangepast en oogt dynamischer zonder dat het karakter daardoor is aangetast. Aan de voorzijde zijn nu intelligente Pixel-laser LED-koplampen gemonteerd, naast de eveneens nieuwe grille. De voorbumper heeft nu een agressievere vormgeving. Verder is de connectiviteit in de auto verbeterd, met tot wel veertien aansluitpunten en een standaard stopcontact voor de oplader van laptops en andere apparaten. De Jaguar Land Rover Activity Key is ook een nieuwe gemaksvoorziening: de berijder van de Range Rover Sport kan zijn auto ver- en ontgrendelen zonder zijn sleutel bij zich te hebben. Ideaal voor tochtjes in de natuur!

De Range Rover Sport is al leverbaar als SD4 S vanaf € 93.975,-