Snelheidsduivel op ’t water

Ik heb een boot…Wajer Yachts onthult haar nieuwste model, de Wajer 55 S. Anderhalf jaar na de lancering van het vlaggenschip, de Wajer 55, komt de Friese jachtbouwer met een sportievere centre console concept. Hoewel het onderwaterschip gelijk is aan de Wajer 55, is de 55 S bovendeks totaal anders. Sportiever qua design maar ook sneller qua performance. Deze combinatie van sportiviteit, luxe en comfort maakt de Wajer 55 S een Sports Utility Yacht!

De S-Factor

De S-factor van de 55 komt tegemoet aan alle wensen van de fanatieke watersporter. Ondermeer door de lichtere opbouw en drie krachtige 435 pk sterke Volva Penta IPS600 motoren met joystick driving en dynamic positioning bereikt de S een topsnelheid van meer dan 40 knopen. Ook is er aan de sportieve gebruiker van het schip gedacht. Zo biedt de S meer (relax)ruimte, opbergmogelijkheden voor diverse watertoys (zoals bijvoorbeeld Sup en Surfboards en een Williams 2.80 MiniJet. Overigens dit alles zonder de fijnbesnaarde afwerking, comfort en esthetiek, dat we van Wajer gewend zijn, uit het oog te verliezen.

Fun en comfort

De hardtop bestaat uit afneembare panelen en kan verlengd worden om zo ook het zitgedeelte achter de captain’s stoelen te voorzien van schaduw. De buitenkeuken beschikt over een grill, koelkast en ijsblokjesmachine, wat nieuw is in dit schip. Navigeren is heel overzichtelijk door het ingebouwde Volvo Penta Glass Cockpit System. Daarnaast is de S naar wens uit te breiden met een stabiliseersysteem, carbon afwerking en een zwemplatform voor nog meer comfort.

 

 

 

Dries Wajer, commercieel directeur van Wajer Yachts: ‘We vinden het heel belangrijk om te luisteren naar de wensen van onze klanten en gebruiken die informatie om onze schepen continu te innoveren. De Wajer 55 S is het logische vervolg op het verkoopsucces van de Wajer 55 waarvan er inmiddels meer dan 30 zijn verkocht.”