Executive Chef Taiko, Conservatorium Hotel.
De mooiste reisherinnering van Schilo van Coevorden
In de online rubriek ‘Mijn mooiste reisherinnering’ blikken we met bijzondere mensen terug op een reis die veel indruk heeft gemaakt. Deze week interviewen we Schilo van Coevorden, Executive Chef Taiko, Conservatorium Hotel.
Wat is je mooiste reisherinnering?
‘Mijn mooiste reisherinnering is een reis naar Hammerfest geweest, gelegen op het meest noordelijke puntje van Noorwegen. Hier kom je niet zo maar. Voor deze reis waren drie vluchten nodig waarbij het vliegtuig steeds een stuk kleiner werd. Reden voor bezoek was een persreis van de lancering van ons ‘Ingredient of the year’. Elk jaar staat bij Taiko een ander ingrediënt in de spotlight, in 2017 was dat de King Crab en die zijn daar te vinden.’
Wat is hetgeen wat je het meest is bijgebleven?
‘Voor het echte krabvisavontuur reden we vijf uur lang van Hammerfest naar Veidnes, bijna het einde van de wereld. Met hoge laarzen stapten we aan boord van een klein houten bootje. De vergelijking met het tv-programma Deadliest Catch was snel gemaakt door de hoge golven en het water dat de boot in sloeg. Het was niet makkelijk om rechtop te blijven staan. Met een kraan visten we een net op waar lange poten uitstaken en even later lagen er tientallen krabben op het dek. Dit was echt een fantastische ervaring!’
Wat mogen de lezers écht niet overslaan?
‘Naast het krabvissen natuurlijk kun je een bezoek aan het Ibjornklubben-museum niet overslaan. Dit museum ligt midden in het centrum van Hammerfest. Hier kun je een indruk krijgen van de diersoorten die deze streken bevolken en lid worden van The Polar Bear Society, een goed initiatief. Ook is het een grappige ervaring om ’s avonds laat nog een drankje te doen in de pub en door het licht terug naar je hotel te wandelen terwijl de vogels fluiten alsof het ochtend is.’
Welke bestemming ga je als eerste bezoeken zodra we weer kunnen reizen?
‘Dubai! Ik hou van deze stad. Hier startte mijn carrière en heb ik in de jaren negentig gewerkt en heel goede vriendschappen opgebouwd. Een droom gaat in vervulling want dit najaar ga ik Taiko Dubai openen in het Sofitel Dubai Wafi. De keuken wordt modern-Aziatisch, het restaurant krijgt een internationale uitstraling met een ongedwongen Amsterdamse sfeer. Ik kan niet wachten tot de opening, de voorbereidingen zijn in volle gang en tot dan blijf ik Amsterdam. Want ik ben ook ontzettend blij dat het Conservatorium Hotel weer heropend is en daarmee hebben we de Taiko Summer Edition in het leven geroepen. De populairste en meest spraakmakende gerechten van Taiko worden in de brasserie of op het terras geserveerd. Het voelt fantastisch om met het team weer aan de slag te kunnen in het mooie Amsterdam!’