Sleep, eat & see!

48 uur in Madrid

Wie zin heeft in een korte break niet al te ver van huis, goed wil eten, winkelen en cultuur wil opsnuiven zit in Madrid goed. Op zo’n tweeënhalf uur vliegen van onze hoofdstad ligt de foodie bestemming waar wekelijks gemiddeld zo’n zeven nieuwe restaurants worden geopend. We bezochten de stad, en zetten hier de meest comfortabele, feestelijke en bijzondere eet-, slaap- en entertainmentadressen van de stad op een rij!

SLEEP

@mo_ritz

Ben je op zoek naar een luxe, comfortabel hotel in het centrum van Madrid en heb je diepe zakken? Overweeg dan een verblijf in het volledig gerenoveerde Mandarin Oriental Ritz. Gesitueerd tussen drie wereldberoemde Madrileense musea, ook wel de “Gouden Driehoek” genoemd, en als oude uitvalsbasis van de Nederlandse Mata Hari mag het hotel zich met trots voegen tot het lijstje historische panden. In Deessa, het gastronomische restaurant van de bekende Spaanse chef Quique Dacosta, eet je op hoog niveau en in het Palm Court restaurant kun je terecht voor kwalitatieve, maar meer toegankelijke gerechten. Een visueel hoogtepunt is de gouden bling-bling champagnebar corner waar maximaal acht gasten kunnen nippen aan hun coupe de champagne onder het genot van nobele producten als witte truffel, kaviaar en de allerbeste Ibericoham. In de donkere, sfeervolle Pictura bar drink je een breed scala aan cocktails tussen een mengelmoes van bemiddelde locals en toeristen. In de decadente, marmeren spa kun je onder toeziend oog van een lifeguard heerlijk zwemmen in het zwembad en de tapaskruiden uitzweten in de kleine sauna.

EAT

@rosewoodvillamagna

In het gloednieuwe Villa Magna hotel kun je op alle dagen behalve zondag in Amos terecht voor een chique lunch of diner. De chef, Jesús Sánchez uit Cantabrië, brengt een ode aan Noord-Spanje door veel vis te verwerken in zijn Esencia Tasting Menu. Er zijn ook à la carte opties voor korte (zaken)diners of lunches met overwegend veel visopties, maar ook wat wild zoals duif en ree.

@santerra_restaurante

Geen zin om helemaal opgedoft de deur uit te gaan? Bij Santerra eet je aan de bar kleine, laagdrempelige tapas. In het toegankelijke restaurant eet je vergelijkbare gerechten die met meer zorg zijn gepresenteerd. Tot tweemaal toe won Santerra de prijs voor best croqueta, vanwege hun zachte, romige kroketjes.

SEE

@corralmoreira

Wie het oude pand binnentreedt stuit direct op een internationale wall of fame. Iker Casillas, Michael Douglas, Hugh Grant en Ursula Andress zijn een klein aantal sterren die de innemende flamenco show hebben gezien. Vanuit een klein, stoffig podium wordt er intens gedanst, gezongen en gitaar gespeeld door een zestal personen. Er is een mogelijkheid om vlak voor de show tegen het podium aan te dineren in het traditionele restaurant, maar écht bijzonder is het sterrendiner dat voor maximaal acht personen kan worden gereserveerd in de achterkamer voor of na het spektakel. Hier kookt de zeer getalenteerde sterrenchef David Garcia een uitgebreid negengangenmenu met bijpassende wijnen die door sommeliers Juan Manuel del Rey en Santi Carrillo worden uitgeschonken. Zeer uniek aan het concept is dat hier geen twee van bestaan: het met één bekroonde Michelinster restaurant is de enige ter wereld die gastronomie op hoog niveau combineert met entertainment. 

Meer Madrid tips

Hotaru 

Nieuwkomer in het Madrileense culinaire landschap is het Japanse restaurant Hotaru. Eén keer per week wordt hier een heuse tuna ceremony georganiseerd in de open keuken. Gasten kunnen zo live aanschouwen hoe een tonijn wordt bewerkt. 

Salvaje

In dit feestelijke restaurant eet je Japanse gerechten en drink je fruitige cocktails. Het publiek is trendy en heeft zeker zin in een feestje!

Amazonico

Het internationale restaurantconcept heeft ook een vestiging in Madrid. Er heerst hier een hoog zien en gezien worden gehalte, dus je kijkt je ogen uit.

Estimar

In het hooggewaardeerde visrestaurant Estimar eet je kraakverse vis.

Julian de Tolosa

Trek in een goed stuk vlees? Naar horen zeggen serveren ze in dit traditioneel ogende restaurant een van de beste steaks van Madrid.

Mercado de San Miguel

De eerste gastronomische markt van Spanje dateert uit 1916. Hier lopen meer dan tien miljoen bezoekers per jaar een rondje om wat vlees, groente, fruit, taartjes, wijn en tapas te scoren.

Mercado de San Anton

In de overdekte markt eet je heerlijke, toegankelijke tapas. Sincio maakt gebruik van wat moderne technieken in de bereiding. Ben je meer op zoek naar stoofpotten en traditionele tapas? Dan is La Lopez wel wat voor je.

Coalla

Een aantal jaar geleden opende Coalla haar deuren. Hier schaf je als ware foodie de mooiste wijnen aan. Aan de bar kun je selectie wijnen en andere producten uit het assortiment proeven.

Dona Tomasa

Deze uit Cantabrië afkomstige viswinkel werd opgezet door professionele vissers. Je vindt in hun beide vestigingen de allerbeste ansjovis in blik, broodjes en wijn.

ZIE OOK: DE BESTE PLEKKEN IN DUBAI OP EEN RIJ

Tekst: Marina de Massiac