De lichtste ereader ooit

 Rakuten Kobo, marktleider op het gebied van digitaal lezen, kondigt vandaag de komst van de kleinste ereader aan, de Kobo Clara HD. Deze is met 6 inch de kleinste, dunste en lichtste ereader van de Kobo-familie. Ideaal voor in je handbagage tijdens je vakantie, een dagje op het strand of op warme, lange zomeravonden!

Lange zomers lezen

De Clara HD heeft een zeer compact formaat met afmetingen van 15,7×11,1 cm. Daarnaast is de ereader slechts 8,3 mm dik en met een gewicht van maar 166 gram de lichtste Kobo ereader. Dankzij het e-inkscherm, dat leest als echt papier, is lezen in direct zonlicht is geen enkel probleem doordat het niet reflecteert. Liever lezen in het donker? Dat kan de hele avond door. Want de ComfortLight Pro-schermverlichting, dat blootstelling aan blauw licht in de loop van de dag vermindert, vermoeit je ogen niet en heeft ook geen invloed op je slaap. Door een bedtijd in te stellen, bootst de ereader zelfs het natuurlijke verloop van de zon na – van een koele tot een, speciaal voor de Clara HD ontwikkelde, warme lichttint. De lichtinstellingen zijn daarnaast ook handmatig naar persoonlijke voorkeur in te stellen.

Nog meer én sneller lezen

Met de Clara HD hoef je niet te kiezen voor je op vakantie gaat. De ereader heeft namelijk dubbel zoveel geheugen als voorgaande modellen: 8 GB aan opslagruimte. Je kan hiermee dus maar liefst twee keer zo veel digitale boeken meenemen, tot maximaal 6.000 ebooks! Bovendien kan het leestempo worden opgevoerd, omdat pagina’s 100 ms sneller worden omgeslagen dan bij vorige Kobo ereaders. Perfect voor die spannende thriller!

Naar eigen smaak

Kobo biedt met de Kobo Clara HD een leeservaring die past bij de voorkeuren van elke lezer. Met TypeGenius kun je de behoefte aanpassen met exclusieve instellingen voor dikte en scherpte en de keuze uit 11 verschillende fonts en meer dan 50 lettergroottes. Daarnaast kunnen marges worden aangepast en passages gemarkeerd, notities bij woorden worden genoteerd en woorden worden opgezocht met behulp van het ingebouwde woordenboek.

Geef een reactie