Review: Polk Audio MagniFi MAX SR soundbar

Het Amerikaanse Polk Audio is nu ook in Nederland verkrijgbaar en dat is goed nieuws, want het merk brengt z’n meest uitgebreide soundbar ooit: de MagniFi MAX SR. Deze is goed voor een grootser en dynamischer geluid dan je van andere soundbars gewend bent. Benieuwd hoe ‘ie echt is? Je leest het hier!

Eerst even de specs. De MagniFi MAX SR biedt je 5.1 surroundgeluid en is voorzien van de gepatenteerde Stereo Dimensional Array (SDA®) digitale surroundtechnologie. De soundbar wordt vergezeld door een flinke subwoofer en daarnaast zitten er twee draadloze surround-luidsprekers in het pakket, die automatisch verbinding maken. Verder is er een scala aan geavanceerde technologieën die zijn geoptimaliseerd om films, tv, sport en muziek echt tot leven te brengen. Zo zorgen de SDA digitale surroundtechnologie, DTS en Dolby Digital-decodering voor een grootser en dynamischer geluid ten opzichte van traditionele soundbars. Ook is de MagniFi MAX SR voorzien van de Voice Adjust™-technologie waarmee je stemniveaus kunt aanpassen voor optimaal heldere dialogen en verstaanbaarheid. En thanks to de geïntegreerde Google Home-technologie verbindt de MagniFi MAX SR eenvoudig met ieder willekeurig Chromecast-apparaat.

Samen betaal je hiervoor 849 euro en dat klinkt toch als een vrij vriendelijk bedrag. Maar wat kun je ervoor verwachten? Wij testten het voor je.

De MagniFi MAX SR komt in een flinke doos en die is goed ingepakt; je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat je nieuwe geluidsinstallatie onderweg al schade oploopt. Eruit komen vier onderdelen – de subwoofer, de soundbar en de twee draadloze speakers – en een doosje. Hierin vind je de afstandsbediening, de nodige kabeltjes en de handleiding. Die is weliswaar Engelstalig, maar bevat een heel simpele uitleg die je stap voor stap door de installatie heen leidt. Zo simpel dat het eigenlijk ook zonder boekje wel lukt. De complete set is dan ook in een mum van tijd klaar voor gebruik.

Dankzij de ingebouwde Chromecast en de Google Home app heb je de MagniFi MAX SR bovendien zo aan je telefoon of tablet gekoppeld en ben je good to go. Dat werkt top; als je het ons vraagt werkt dat relaxter dan Bluetooth, hoewel Polk ook dat aan het systeem heeft toegevoegd en daarnaast kun je je apparaten er eveneens gewoon aan vast hangen met een Aux kabel. Wat opvalt is dat je aan aansluitingen sowieso niet tekort komt. Zo heeft ‘ie drie extra HDMI-poorten die altijd goed van pas kunnen komen.

Qua looks is hij ook top. De soundbar oogt strak en heeft een vrij bescheiden afmeting, waardoor ‘ie geen enorme aandachttrekker is. Ook de bijgeleverde speakers zijn prima in het interieur weg te werken. Hoe hard ‘ie staat en wat de geluidsbalans is, is op de bar af te lezen met subtiele lichtjes en staat het systeem uit, dan brandt er helemaal niks. Daar houden we van.

De bediening is kinderlijk eenvoudig; de afstandsbediening heeft niet meer knoppen dan nodig, maar biedt opties genoeg. Zo kun je de geluidsbalans heel makkelijk regelen. Ook handig is er de mogelijkheid is om het volume van de stemmen afzonderlijk te regelen en daarnaast is er een nachtstand die harde geluiden wegfiltert. Handig als je een paar koters op bed hebt liggen. En wil je ‘m gewoon harder of zachter zetten, dan reageert de Polk ook gewoon op de afstandsbediening van je tv. Top!

Maar het belangrijkst is natuurlijk de geluidskwaliteit. En die krijgt een ruim voldoende. Het geluid is lekker vol en zowel muziek als films klinken er goed op. Heel af en toe lijkt er een kleine galm te klinken en daarmee is het geluid van de Polk wellicht niet het beste dat je ooit hoorde, maar wel beter dan je zou verwachten voor dit geld.

Al met al krijg je met de Polk Audio MagniFi MAX SR een hoop waar voor je 849 euro! De set is betaalbaarder dan vergelijkbare soundbars en het verschil met fiks duurdere sets ga je echt niet merken. Conclusie: onze zegen krijgt ‘ie! Zie ook polkaudio.com

Geef een reactie