Zo maakt Pharrell Williams muziek

Altijd al willen weten met welke instrumenten de muziek van artiesten als Stevie Wonder en Pharrell tot stand komt? Het geheim van complexe composities en producties lijkt te liggen in ROLI. Dit bedrijf bedenkt en bouwt muziekinstrumenten voor het digitale tijdperk. 

Hoe het werkt? BLOCKS is een reeks muziekinstrumenten die zelfstandig kunnen worden gebruikt, maar ook naar hartenlust met elkaar kunnen worden gecombineerd. Zo is er de Seaboard BLOCK: een keyboard met 5D Touch-technologie, 24 toetsen, twee octaven en 200 gratis verschillende geluiden. Wie de film La La Land heeft gezien, kent het instrument: acteur Ryan Gosling bespeelt de SEABOARD GRAND van ROLI virtuoos, tot grote vreugde van de aanwezige concertgangers. Beroemde fans zijn Duran Duran, Stevie Wonder én componist Hans Zimmer, wereldberoemd geworden met zijn elektronische en experimentele filmsoundtracks.


Eenmaal gecombineerd met andere BLOCKS, zoals de Lightpad, Touch of Loop Block, zijn de mogelijkheden écht oneindig. De verschillende instrumenten vormen samen een geheel dat meer is dan de som der delen. Toen ROLI aan Pharrell Williams vroeg of hij Chief Creative Officer wilde worden, aarzelde hij geen moment: ‘Ik ben al lange tijd gepassioneerd op zoek naar nieuwe manieren om de kracht van muziek met andere mensen te delen. Toen ik Roland Lamb en ROLI leerde kennen, wist ik meteen dat we dezelfde doelen nastreven.

Lightpad Block is beschikbaar vanaf €199 en Seaboard Block vanaf €329. Een productdemonstratie is mogelijk bij een ROLI verkooppunt

Geef een reactie