Dit is waarom we soms wél met dieren testen

Soms testen we bewust wél met dieren. Nee, we hebben het hier niet over producten die we op dieren testen. We hebben het over deze bijzondere actie van hannah waaraan jij je steentje op een hele doeltreffende en ludieke manier kan bijdragen!

Met de slogan ‘Soms testen we bewust wél met dieren’ vraagt cosmeticabedrijf hannah aandacht om het belangrijke werk van hulphonden te steunen. Honden doorlopen namelijk nogal wat testen om te beoordelen of zij honderd procent geschikt zijn om ingezet te worden als hulphondvoor iemand met een fysieke of geestelijke hulpvraag. Wat een hulphond zoal doet? Allerlei dagelijkse voorkomende handelingen, zoals het openen en sluiten van deuren, het aan- en uittrekken van kleding, het leeghalen van de wasmachine en het oprapen en aangeven van voorwerpen. En misschien nog wel het belangrijkste: voorkomen dat je in een sociaal isolement terechtkomt. Sommige hulphonden kunnen zelfs bij epilepsie direct (of zelfs voorafgaand) handelen als zijn baas een aanval krijgt en helpen tijdens én na de aanval. Knap werk dus!

Vind de hond in de pot

‘Het woord huidcoach zegt het al; onze specialisten coachen de klant naar een beter resultaat, omdat zij weten wat een stralend uiterlijk kan betekenen. Onze opleiding tot huidcoach heeft als basis empathie en kennis. Men kiest voor deze specialiteit om van echte waarde te zijn. Dus als wij ze vragen om mee te werken aan een actie voor Hulphond Nederland is dat vanzelfsprekend. Een hulphond is van essentiële waarde voor iemand en de zorgvraag is groter dan het aanbod. Als wij een steentje kunnen bijdragen door aandacht te vragen voor deze helden, bedenken we ons geen moment!’, aldus Monica van Ee, algemeen directeur van hannah. De hulp en aandacht die hannah biedt is nodig ook, want trainen en testen van honden kost stichting Hulphond Nederland bakken met geld. Terwijl de stichting voor de gebruikers van de hulphonden eigenlijk een zo laag mogelijke financiële drempel wil. En tegelijkertijd is er een groeiende behoefte aan de inzet van hulphonden.

Hoe jij kan bijdragen? Tot en met half april steun je met de aankoop van een hannah-product het werk van Hulphond Nederland. De producten zijn verkrijgbaar bij meer dan vierhonderd hannah huidcoaches die zich voor deze actie verenigd hebben op het online platform. Deelnemers aan de actie maken bovendien kans op een jaar lang gratis hannah producten! Zo vond sexy actrice Toprak onlangs nog een hond in de pot. 

Geef een reactie