Zo prep je je herfsthuid

Mannen, opgelet! Dat de herfst haar intrede doet iets waar we bewust stil moeten staan. Niet alleen omdat het weer verandert en het eerder donker wordt, maar ook omdat je het kunt merken aan je huid. De bruine teint vervaagt en de zon heeft haar schade op je huid achtergelaten in de vorm van pigmentvlekken. Hoe ontstaan deze vlekken? En nog belangrijker; hoe kom je er vanaf? 

Als je de zon in gaat, maakt je huid pigment aan. Door de ontwikkeling van dit pigment beschermt je huid zichzelf tegen UV-straling en is die mooi gebruinde teint dus je eigen, van nature aangemaakte, SPF. Als je die gebruinde teint eenmaal hebt, betekent dit níet dat je jezelf niet meer extra hoeft te beschermen met een SPF. Allereerst om je huid te beschermen tegen verbranding en ook juist tegen een versneld verouderingsproces.

Het aanmaken van pigment geeft je huid dan wel die mooie bruine teint, maar door diverse redenen raken raken je pigmentcellen soms verstoord en is de verdeling niet mooi en egaal. Er ontstaan opeenhopingen van pigment met als gevolg: pigmentvlekken.

Peelen

Klinkt misschien lastig, dat peelen, maar dat valt reuze mee. Want om dit huidprobleem effectief aan te pakken, is een goede peeling heel belangrijk. Het zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag verdunt en dat is nodig, want zo komt het pigment, dat dieper in je huid ligt, sneller naar boven om uiteindelijk afgestoten te worden. Welke peeling je nodig hebt?

Er zijn leave on-, rinse off- en de door de professional uitgevoerde producten. De eerste, leave on, is een product bijvoorbeeld een elixer op basis van amandelzuur en dat zorgt ervoor dat je celdeling wordt versneld en dode huidcellen sneller worden af gestoten. En je bent snel klaar, want je het product er niet af te wassen! Lekker makkelijk dus. De andere peeling, een zogenaamde enzymatische rinse off peeling, zorgt er juist voor dat de bovenste huidlaag wordt verdund waardoor de structuur van je huid gladder en egaler van kleur wordt. Na het aanbrengen gaat de peeling tintelen en doet ‘ie zijn werk. Als de peeling niet meer tintelt, kun je het vervolgens afspoelen. Of nog beter: afhalen met een warm kompres (warme handdoek). Ga je liever voor het snel en doelgericht resultaat? Ga dan naar een huidcoach en laat een glycolzuurpeeling uitvoeren. Deze behandeling zorgt ervoor dat zowel het opschuifsysteem van je huid versneld wordt maar ook de bovenste laag verdunt en dat betekent: een zachte, gladde en egale huid met aanzienlijk minder pigmentvlekken!

Weg met die vlekken

Nu je een peeling hebt gedaan, is het raadzaam een goede verzorging toe te passen. Een serum met daarin een combinatie van wonderlight en vitamine C is onze aanrader. Deze combinatie werkt oplichtend op pigmentatie en is geschikt voor de droge tot normale huidtypes. Voor de normale tot vette huidtypes kun je een serum gebruiken met daarin Gran Active Retinoid, die bestaat uit vitamine A zuur met de positieve werking op het oplichten van pigment, maar dan zonder de irritatie kans die je wel hebt bij vitamine A zuur op doktersrecept. Tot slot sluit je af met een dagcrème met SPF en bijvoorbeeld zoethoutextract, wat ervoor zorgt dat je huid beschermd is tegen de najaarszon en tegelijkertijd ook  pigmentatie effectief aanpakt!

Wil jij weten welke peeling en/of serum het meest geschikt zijn voor jouw huid? Ga dan naar de hannah huidcoach. Een vestiging bij jou in de buurt vind je hier 

Geef een reactie