Man & Stijl: Mattie Valk

Ooit wilde hij cameraman worden, tot hij ontdekte dat de radio ook entertainend kan zijn. In één middag werd de ene droom vervangen voor de andere en die was here to stay; werken bij de radio, dat moest het worden en zo geschiedde ook. Deze week is Mattie – natuurlijk samen met Wietze – vijf jaar een begrip op de Nederlandse radio.

Doel
Altijd je hart volgen en zo gelukkig zijn als je kunt zijn

Motto
Everything will be okay in the end. If it’s not okay it’s not the end

Kledingstijl
Ik ben gek op sweaters en draag vaak een skinny jeans. En ik begin langzamerhand een schoenenfetisj te ontwikkelen… Laatst ruimde ik mijn kast op en toen schrok ik wel een beetje van de hoeveelheid sneakers.

Miskoop
Ik was pas in Disneyland Parijs en ben fan van Disney, dus kocht ik er een trui met één van de zeven dwergen erop, maar die bleek te klein te zijn. En hij is ook nog eens gekrompen in de was, waardoor het nu echt een kindermaatje is. Dat vind ik best verdrietig.

 Accessoire
Ik draag altijd twee Buddha to Buddha armbanden – ik rij er zelfs voor terug naar huis als ik ze vergeten ben. Gewoon omdat ik het fijn vind om iets om mijn arm te hebben. En ik heb mezelf voor kerst een Michael Kors horloge gegeven.

Niet de deur uit zonder
Mijn armbanden dus en ik heb meestal spul voor mijn haar in mijn zak zitten. Van dat volumepoeder – daar gaat mijn haar goed op en kan altijd van pas komen als we na de show nog ergens naartoe moeten.

Geur
HUGO Men Extreme. Die heb ik ooit gekregen en dat was dus een heel goed cadeau, want ik gebruik al drie jaar niks anders! Ik ben ook redelijk autistisch op dat gebied.

Film
‘Memento’ is mijn favoriet, geregisseerd door Christopher Nolan. Het verhaal gaat over een man met geheugenverlies en speelt zich achterstevoren af. Hoe langer de film duurt, hoe meer hij zich kan herinneren en hoe meer je als kijker dus te weten komt.

Levensles
Ik ben in januari 32 geworden en dat vond ik nogal spannend. Als ik terugkijk had ik soms wat eerlijker naar mezelf moeten zijn. Ik had bepaalde dingen wel moeten doen en andere juist niet.

Trots
Het meest trots ben ik op mijn familie. Ik vind het mooi hoe zij – of wij – in het leven staan en kan altijd bij hen terecht. Mijn moeder is een heel krachtige vrouw.

Spijt
Dat ik niet op golf ben gegaan toen ik jong was. Ik denk dat er een groot talent in mij schuilt. Ik heb namelijk een keer een golfles gehad en dat ging echt van een leien dakje. Sindsdien golf ik wel af en toe, maar maak er niet genoeg tijd voor vrij. Als ik daar nou op jonge leeftijd werk van had gemaakt… nou, ik ben benieuwd wat er dan gebeurd was!

IJdel
Ja, dat ben ik zeker. Ik heb een soort tic om op mijn telefoon te checken hoe ik eruit zie, maar dan maak ik geen foto en vragen mensen zich af waar ik mee bezig ben. En ik ben er wel veel mee bezig of mijn haar anders moet, of ik wel de juiste kleren aan heb… dat soort dingen. Dat is ook wel een stukje onzekerheid.

Wat we nog niet weten
Dat ik vaker dan ik zou willen twee verschillende sokken aan heb. Ik heb niet het geduld om ze te sorteren dus ze liggen allemaal in een grote mand en dan pak ik er gewoon twee die op elkaar lijken, maar dan blijkt het later bijvoorbeeld blauw en zwart te zijn.

Ultiem relaxmoment
Met een pot Ben & Jerry’s en m’n ‘Friends’ dvd-box op de bank liggen. Klinkt wel een beetje vrouwelijk hè?

Guilty pleasure
Friends kijken en die pot Ben & Jerry’s dus… ik schrik er altijd van dat zo’n halve liter ook gewoon in één avond op gaat.

Koelkast
Ik ben redelijk veel aan het sporten dus daar liggen altijd eieren, kipfilet en kwark in. Maar het liefst eet ik patat of de macaroni van m’n moeder – met een gebakken ei erop.

Artiest
Als je me vraagt naar m’n top tien favoriete nummers dan staat OneRepublic er het vaakst in. Het begon met ‘Secrets’ en de meest recente is ‘Wherever I Go’.

Inspiratiebron
De Amerikaanse radio-dj Howard Stern is voor mij een inspiratiebron als je het over werk hebt. Hij heeft de gave om de luisteraar altijd nieuwsgierig te maken naar hoe het afloopt – mensen blijven voor hem langer in de auto zitten en hij voelt als een vriend, terwijl je eigenlijk helemaal niet zo veel van hem weet. Dat is voor mij de definitie van goede radio.

Beste eigenschap
Dat ik altijd uitga van het goede in mensen. Totdat het tegendeel bewezen is.

Vakantiebestemming
Saai maar waar: Ibiza. Ik vind het daar heerlijk, omdat je er helemaal uit je dak kunt gaan maar ook een lekker rustig strandje kunt opzoeken. Ik ga dit jaar zeker weer!

Tekst Suzanne van der Hout

Foto Qmusic/Alek Bruessing

Geef een reactie