Privacy als luxe met #AnonymousSeason1

Onlangs was groots in het nieuws dat de onzichtbaarheidsmantel à la Harry Potter werkelijkheid was geworden met de Ishu-sjaal. Het was een ontwerp van de Nederlandse Saif Siddiqui, die nu zijn eerste kledingcollectie lanceert, in samenwerking met rapper Jay-Z: #AnonymousSeason1! 

De #AnonymousSeason1 lijn is ontworpen om privacy te claimen. De drager wordt ‘onzichtbaar’ wanneer deze gefotografeerd wordt met een mobiele telefoon met flitser. Hoe het werkt? ISHU maakt gebruik van inventieve nano-technologie. De kleding is gemaakt van materiaal met ontelbare microreflectoren die camera- of telefoon flashes zo reflecteren dat alleen het patroon van het kledingstuk te zien is op de foto.

Ishu x Jay-z

De eerste ISHU-collectie wordt gelanceerd in samenwerking met Jay-Z, ter ere van het twintigjarig bestaan van zijn debuutalbum Reasonable Doubt, dat in 1996 werd gelanceerd. Om deze reden is er een beperkte oplage van 96 sjaals met exclusieve Jay-Z x Ishu x RD 20-tags, artwork en visuals. De sjaals zijn alleen verkrijgbaar bij de Reasonable Doubt Pop-Shop in New York.

De lijn bestaat momenteel uit bovenstaande kledingstukken en wordt richting het einde van 2016 aangevuld. De kledingstukken zijn vanaf oktober verkrijgbaar via theishu.com en fancy.com.