‘TO BREAK THE RULES YOU MUST FIRST MASTER THEM’

2018 is hét feestelijke jaar voor Audemars Piguet zijn Royal Oak Offshore. In 1993 zag de eerste uitgave het levenslicht en nu, 25 jaar later, is de Royal Oak Offshore populairder dan ooit. Wereldwijd wordt het uurwerk van het zwitserse horlogehuis omarmd door decision makers als Arnold Schwarzenegger, Jay-Z en Lebron James. Dit jaar wordt het jubileum gevierd met verrassende nieuwe toevoegingen aan de collectie.

Roestvrijstaal, titanium, goud en platina; het kwam in de afgelopen 25 jaar allemaal voorbij. Na de introductie van de originele Royal Oak Offshore in 1993 zijn er meer dan 120 uitgaves van dit horloge geïntroduceerd. En móói dat die zijn, stuk voor stuk. Maar wat Audemars Piguet ons dit jaar toont, stijgt uit boven de verwachtingen.

Het verhaal van de Royal Oak Offshore kent sinds de lancering in 1993 een ononder- broken stroom aan nieuwe ideeën in vorm, functie en vooral materialen. Meer dan 120 referenties van de 42 millimeter brede zelfopwindende chronograaf zijn in de loop der jaren geïntroduceerd, in verschillende materialen zoals titanium, roestvrij staal, goud en platina. In de heruitgave van de originele Royal Oak Offshore zijn de laatste kennis en technieken verwerkt, terwijl het ontwerp trouw blijft aan het tijdloze karakter van het originele model. Zoals zijn roestvrijstalen kast, blauwe rubberen kroon en pushers en kenmerkende blauwe wijzerplaat. Een opvallend nieuw detail: in de achterkant van de kast zien we nu het ‘Royal Oak Offshore’ logo gegraveerd. En het kaliber kent met alle ervaringen van de afgelopen 25 jaar, uiteraard de nieuwste upgrades en verbeteringen.

Daarnaast introduceert Audemars Piguet een nieuwe speciale serie verkrijgbaar in twee versies: in roestvrijstaal of achttien karaat roségoud, elk in gelimiteerde oplage van vijftig stuks. Deze twee modellen zijn geïnspireerd op de vorige Royal Oak Offshore Tourbillon Chronograph, maar hebben een volledig opnieuw ontworpen beweging, exclusief ontwikkeld om het 25-jarig jubileum van de Royal Oak Offshore-collectie te vieren. Het huisvest een gloednieuw ontwerp van technische bewegingen dat de deskundig- heid en gedurfde aanpak van Audemars Piguet belichaamt. Met de combinatie van materialen die vaak worden gepresenteerd op de modellen, zijn nu de kroon en de pushers gemaakt van keramiek in plaats van metaal en rubber. De nieuwe Royal Oak Offshore Tourbillon Chronograph presenteert ook een gloednieuwe wijzerplaat en dat is écht een waar stukje hedendaagse architec- tuur. En met de behuizing van 45 millimeter, een primeur voor de Royal Oak Offshore, geeft het horloge een zeer robuust gevoel. Een creatie van topklasse – zonder de esthetiek en het DNA van de Offshore- collectie uit het oog te verliezen – is met deze toevoeging een nieuwe dimensie in sporthorloges onthuld!

Geef een reactie