Auberge Jean & Marie: Franse thuishaven in de Pijp

In een zee van Amsterdamse hipsterpop-uprestaurants en overdachte horecaconcepten is een herberg bijna uniek te noemen. Een klassieker idee van gastvrijheid bestaat niet en dat is precies waar Jean en Marie – de alterego’s van eigenaars Jan Grijspeere en Marije Bremer – voor staan.

De Auberge is een restaurant zoals je ze weinig meer ziet: eerlijk, voor de lange termijn en vooral met een heel groot hart. Een groot Frans hart voor eten, voor wijn en voor gasten. De authentieke Franse gerechten zijn gebaseerd op de no-nonsense filosofie van de eigenaren. Cuisses de grenouilles, Pigeon d’Anjou, Tartiflette Savoyarde végétarienne au Reblochon – alleen door de namen hardop uit te spreken is het alsof je als ‘population locale’ in een verborgen bistro diep in het Franse achterland zit. Het menu is opgedeeld in drie of vier gangen, gecombineerd met een wisselende à la carte kaart en ‘specialités du chef’. Voor de lunch is er een aangepaste versie van de avondkaart, aangevuld met een selectie van de beste Franse lunchklassiekers. En in de speciale ‘cave à vin’ verzamelen Jan en Marije een unieke collectie van wijnen met meer dan tweehonderd wijnen op fles. Of je nu langskomt voor een goed glas wijn en een oester aan de bar of voor een avond Bourgondisch tafelen, de Auberge is er voor iedereen.

Albert Cuypstraat 58-60
1072 CV Amsterdam
T. 020-8452005
aubergeamsterdam.nl

Geef een reactie