Talkies Test: Reebok ZPump fusion 2.0

Talkies Test… de Reebok ZPump fusion 2.0. Dit is de nieuwste telg op het gebied van hardloopschoenen. De schoen zou naadloos aansluiten om de voet en licht van gewicht zijn. Door de Pump-technologie sluit de schoen zich om de voet voor een stevige pasvorm. Dat willen wij bij TalkiesMAN wel eens testen en sturen onze Art Director Egon erop uit om de ZPump fusion 2.0 eens grondig aan de tand te voelen.

Het eerste wat ik denk wanneer ik de doos open: super mooi! De schoenen zien er smooth uit en ik ben gelijk al nieuwsgierig hoe ze zitten. Het bovenwerk is niet voorzien van een lip, dus ik vraag mij direct af hoe ik mijn voet in de schoen krijg. Gelukkig is dit gedeelte gemaakt met stretch, dus het kost geen enkele moeite. Uiteraard probeer ik ook even de pump-technologie en voel hoe het omhulsel wordt opgeblazen om mijn voet. Dit belooft wat!

IMG_5601 2Eerste testdag

Dinsdagavond: daar gaan we! Mijn schoenen heb ik aan, het omhulsel is opgeblazen, tijd om te gaan. Al bij de eerste meters voel ik hoe de gevormde inlegzool de schokken van het rennen dempt en dit nog wel met slecht vijf milimeter dikte! Ik loop in het donker en merk dat het verkeer op mij anticipeert doordat mijn schoenen het licht van de koplampen reflecteert via de reflecterende details op de schoen. Omdat dit een van de eerste hardloopsessies is voor mij na het winterseizoen, heb ik me voorgenomen om halverwege even mijn opgewarmde spieren te rekken en te strekken. Zodra ik rond de drieeneenhalve kilometer ben voelt alles zo goed dat ik besluit toch door te lopen! Dit komt door de prima afwikkeling van de schoen. Na zeven kilometer houd ik het voor gezien en ben ik nog opmerkelijk fris. Ik ben wel vermoeid, maar stukken minder dan dat ik normaal ben na een loopsessie. Of dit aan de schoen ligt zal ik in de tweede testdag merken…

Tweede testdag

Onverhardewegen, regen en plassen, de ideale combinatie om de de Reebok ZPump Fusion ook eens te testen op zijn weersbestendigheid. In de eerste kilometers merk ik dat ik toch even had moeten wachten met het lopen omdat mijn ontbijt me parte speelt. Ik weet dus al dat dit een pittige loopochtend gaat worden. Wel een mooi moment om naast het karakter van de Reebok ZPump Fusion mijn eigen karakter op de proef te stellen. Van strakke zandpaden tot hobbelige bosweggetjes: hier in het oosten is dat meer dan normaal. De schoenen lopen heerlijk op dit zanderige pad waardoor de schokken goed worden opgevangen door de schoen en niet door mijn benen. Ook het profiel onder de schoen zorgt ervoor dat ik stabiel door alle paden heen ga. Op modderachtige stukken loopt de schoen met gemak. Ik heb niet een keer het idee gehad dat ik uit zou glijden of mijn enkel zou verzwikken. Extra bijkomstigheid: de schoen is waterbestendig, dus je krijgt geen natte en koude voeten.

IMG_5635Derde testdag

Vandaag ga ik voor een tien kilometer onafgebroken. Het zat me toch niet lekker dat ik noodgedwongen de tien kilometer van vorige keer af en toe moest onderbreken door mijn ontbijt. Met die instelling ga ik van start. Ik merk al snel dat het lopen soepel gaat. Na acht kilometer merk ik dat de schoenen me nog zoveel energie hebben laten overhouden, dat ik de laatste twee kilometer nog wel even het tempo kan verhogen. Ook op hoger tempo, zo rond 14.0 km/u, blijft de schoen mijn voeten goed afwikkelen, blijf ik stabiel en zet de schoen zich goed af van de grond. Na tien kilometer houd ik het voor gezien, al had ik denk ik vandaag ook wel twaalfeneenhalve kilometer kunnen lopen voor mijn gevoel!

Conlusie

Een perfecte schoen voor de lopers onder ons. Door zijn veelzijdigheid kan iedereen hier letterlijk mee uit de voeten. Of je nu loper bent met platvoeten of juist een hardloper die zweeft over de weg: voor elk type loper is dit de ideale schoen. Op een schaal van één tot tien geef ik de Reebok ZPump Fusion 2.0 dan ook een dikke 8,5!

Pluspunten

  • Mooi uiterlijk
  • Zit gelijk lekker om de voet
  • Wikkelt de voet goed af
  • Vangt schokken perfect op
  • Schoen ademt goed
  • Schoen is licht van gewicht
  • Waterafstotend

Minpunten

  • Je moet wel even pompen voor het gewenste resultaat
  • Het ontluchtingsknopje is vrij gevoelig

Geef een reactie