Robert Doornbos test de SEAT Ateca!

Goed nieuws voor SUV-liefhebbers! Want ook SEAT presenteert er dit jaar een. De nieuwe Ateca belooft een stoere, sportieve en krachtige SUV te zijn en is daarmee de perfecte auto voor in de stedelijke jungle. Robert Doornbos neemt de proef op de som.

Robert: ‘Een mooi debuut! SEAT heeft een goede stap gezet door de SUV-markt te betreden. De looks zijn niet per se heel herkenbaar voor het merk – behalve het logo erop natuurlijk – maar dat is juist wel leuk, omdat het vernieuwend is. De velgen zijn lekker stoer, zoals dat hoort bij een SUV. Het grappige is, is dat de Ateca het uiterlijk van een SUV heeft, maar als je er eenmaal in zit voelt dat helemaal niet zo – hij voelt niet zo groot en dat is positief. Want ondanks dat je natuurlijk best wat gewicht bij je hebt, is de auto heel wendbaar. Zeker voor wie het spannend vindt in een grote auto te rijden is dat top. Ook kun je er onmogelijk schade mee oplopen bij het parkeren! Je hebt echt overal camera’s. Álles komt in beeld. Je kunt deze auto dus met een gerust hart aan iedereen meegeven, zonder ook maar een krasje op de velgen te krijgen. Het exterieur van de Ateca is verder niet bijzonder luxe, maar van binnen krijgt hij twee duimen omhoog. Supermodern! Het multimediasysteem is goed en de navigatie werkt perfect en snel vooral. De snufjes zijn ook leuk – het draadloos kunnen opladen van je telefoon is een coole gadget. Verder is de dodehoekwaarschuwing handig en ik vind het tof dat de start-/stopknop pulseert als een hartslag, wanneer de motor niet draait.  Qua drivability zit het ook goed. Je kunt van een auto als deze niet veel sportiviteit verwachten en toch rijdt hij echt wel sportief. Hij is stug en comfortabel tegelijkertijd. Hij zit lekker ook. Het enige minpuntje is dat onze 150 pk diesel testauto handgeschakeld is; automaat is toch net even wat lekkerder, zeker in de stad. De kofferbak is voor een auto als deze ruim en kun je openen en sluiten door onder de auto te schoppen – handig! Ik denk dat deze auto het goed doet bij jonge gezinnen en hij is zeker geschikt voor in de stad. De prijs-kwaliteit is in ieder geval goed.’

Meer lezen? Ga nu naar de winkel om de fashion editie te scoren of bestel een hardcopy van Talkies Magazine Nederland door HIER te klikken. Talkies 6x of 8x per jaar op de mat? Abonneren doe je HIER.

Tekst Suzanne van der Hout
Fotografie Bastiaan van Musscher