Talkies Test: Samsung Gear S2

Our Rating

8 Display

8 Software

7 Mogelijkheden

9 Batterij

9 Design

Talkies Test… De Samsung Gear S2! In een wereld vol smartwatches proberen wij de Gear S2 uit, want wat kan je er allemaal mee? Artdirector Egon neemt de proef op de som en test de gear in het heetst van de strijd! 

Wanneer ik de box van de Samsung Gear S2 open, ligt daar een prachtig exemplaar op me te wachten. De kast heeft een strak design en is licht van gewicht. Daarnaast wordt de watch geleverd met een magnetisch dockingstation om zo je smartwacth makkelijk op te laden, zonder dat je bang hoeft te zijn dat hij zal vallen. Ook over de band is nagedacht; deze kan je gemakkelijk wisselen om zo jouw wearable compleet te customizen naar jouw wensen.

Gebruik
Wanneer ik de Gear S2 voor het eerst aanzet kom ik direct terecht in een introductiemodus die mij stapsgewijs alle mogelijkheden van de wearable laat zien. Zonder ook maar een handleiding te raadplegen heb ik al snel een werkende smartwatch aan mijn pols. Na deze introductie kan je zelf aan de slag en zodra je in een nieuwe omgeving komt die je nog niet eerder gezien hebt, springt de S2 bij met handige tips. Houden we van!

Met de smartwatch om kan ik goed zien wat een pittige klim doet met mijn hartslag

Na het linken met mijn smartphone kan ik aan de slag. Meteen ga ik opzoek naar Strava, mijn favoriete app voor het tracken van mijn mountainbikeritten. Bummer! Deze blijkt niet beschikbaar te zijn voor de Gear S2. De app heeft gps nodig en dit ontbreekt bij de Gear S2. Maar goed, dan doen we het op een andere manier: ik meet met de smartwatch mijn hartslag en gebruik de smartphone voor het tracken van de mountainbikeritten.

Voor deze test ben ik met wat vrienden afgereisd naar Houffalize in de Belgische Ardennen. Dit gebied leent zich uitstekend voor het betere mountainbikewerk en dus voor deze test. Gewapend met mijn smartwatch en smartphone mountainbiken we het weekend zo’n 130 km met zo’n 3.000 hoogtemeters. Doordat ik de smartwatch om heb kan ik goed zien wat een pittige klim doet met mijn hartslag. Dit vind ik persoonlijk echt een prettige bijkomstigheid omdat ik zo een betere indicatie krijg hoe het is gesteld met mijn conditie. In rust noteert het horloge 60 bpm, na een heftige klim 173 bpm, waarna mijn hartslag weer redelijk snel terug gaat richting de 80-100 bpm. Prima dus, al zeg ik het zelf.

img_6998

Conclusie
De smartwatch is een ideaal verlengstuk van je smartphone. Berichten, contacten, oproepen, nieuws: alles kun je terug zien zonder dat je continue je telefoon erbij hoeft te pakken. Door de fijne bediening navigeer je snel naar de juiste informatie. En er is ook al aangekondigd dat de Gear S3 een gps-functie zal krijgen. Ik kan niet wachten!

Door de fijne bediening navigeer je snel naar de juiste informatie

Wel kopen

+Mooi design
+Licht van gewicht
+Makkelijk in gebruik
+Lange accuduur

Niet kopen

– Geen iOS ondersteuning
– Beperkt aantal apps beschikbaar
– Geen GPS