Twee handen op één buik

Zowel Groot-Brittannië als Zwitserland staat bekend om absolute klasse en een high-end cultuur. De samenwerking tussen horlogefabrikant Zenith en het alom geroemde warenhuis Harrods komt dan ook niet uit het niks. Het is precies het stelletje waarvan iedereen denkt: ‘hè hè, eindelijk zijn ze officieel samen!’

Het Zwitserse merk, dat al sinds 1865 aan de weg timmert en dit jaar dus honderdvijftig jaar bestaat, heeft de eer om heel de maand mei in 2015 vier Harrods etalages aan de bekende Brompton Road in Londen te bezetten. Een kans als dit hebben de Zwitsers natuurlijk met beide handen aangepakt en uitgebuit. Geen lullige presentatie dus, maar een heuse Zenith exhibition!

Zo zal onder meer een unieke Academy Christophe Colomb uit de Zenith Fine Watchmaking Collection getoond worden. En dat horloge hoeft zich niet alleen te voelen in de etalage, want het zal worden bijgestaan door de El Primero Sport en de Chronomaster 1969 Tour Auto. Dit horloge is ooit gemaakt in het kader van de samenwerking tussen Zenith en vintage motor sport. Een replica van de historische auto Lancia Stratos zal ook onderdeel worden van de etalage in Harrods.

Academy Christophe Colomb uit de Zenith Fine Watchmaking Collection

Academy Christophe Colomb uit de Zenith Fine Watchmaking Collection

De minitentoonstelling zou echter niet compleet zijn zonder klassiekers. Zo voorziet Zenith de etalages van een tafelklok uit 1912 die destijds is gebruikt voor de Zwitserse telecommunicatie, een zakhorloge welke van een Russische tsaar is geweest en een pilotenhorloge uit 1910 waarvan een soortgelijke is gebruikt door Louis Blériot; de eerste man ter wereld die in 1909 het Engelse Kanaal over is gevlogen. Als onderdeel van de tentoonstelling kunnen alle klanten van Harrods de El Primero en de Elite Calibres laten aanmeten door een horlogemaker.

Daar houdt de samenwerking echter niet op. Als onderdeel van de 150th anniversary zal Zenith een aantal limited editions uitbrengen, waaronder de El Primero Chronomaster 1969. Deze klassieker zal gelimiteerd worden tot – je raadt het al – honderdvijftig exemplaren wereldwijd. Harrods krijgt nummer één tot en met tien tot zijn beschikking. Mocht je er één willen scoren, dan kun je dit mooi combineren met een tripje naar Londen!

 

Geef een reactie