6x homemade BBQ marinades

Heerlijk weer dit weekend dus wat gaan we doen: barbecueën! Dat wordt veel leuker met gemarineerd vlees. Het maken van een goede marinade is supergemakkelijk! Met deze zes recepten van de kok van hot chili-expert Oil & Vinegar wordt jouw BBQ sowieso een succes.

Dikke stukken vlees marineren werkt minder goed omdat de marinade dan alleen in de buitenste laag doordringt. Dunnere stukken vlees, vooral rund- of varkensvlees, zijn het meest geschikt. Zeevruchten en kip zijn van zichzelf malser en mogen niet langer dan een uurtje in de marinade liggen. De marinades hieronder zijn stuk voor stuk geschikt voor alle soorten vlees en vis. Kies je favoriet en meng simpelweg de ingrediënten door elkaar. Laat het mengsel daarna een uurtje staan. Gebruik de marinades om dunne lapjes vlees of vis in te smeren voor het garen. Grote stukken vlees moeten eerst grotendeels gegaard worden. Smeer ze vervolgens in en verhit ze verder tot de marinade in het vlees is getrokken. Bij gegrilde groenten dient de marinade pas na het grillen toegevoegd te worden

Smoky BBQ marinade

Geweldig op rund- of varkensvlees

  • 4 el. Chipotle Chili Sauce
  • 2 el. Knoflookolijfolie
  • 2 el. Tomatenazijn
  • 2 el. Smoky Herb & Spice Mix
  • 2 el. bruine basterdsuiker

Hot & Sweet marinade

Zeer smakelijk met kip

  • 4 el. Ketch’up Carrot
  • 2 el. honing
  • 4 el. Piri Piri Saus
  • 4 el. Olio di Oliva Chili
  • 2 el. Mangopulpazijn

Fresh & Sour marinade

Een echte aanrader voor vis

  • 4 el. Fine Fish Rub
  • 2 el. Moutarde Pommery aux Fines Herbes
  • 1/2 bos peterselie (gehakt)
  • 1/2 bos bieslook (gehakt)

Mosterdmarinade

Perfect voor zalm

  • 4 el. Saveurade Avignon
  • 2 el. Devils Mustard
  • 4 el. honing
  • 2 el. Mustard Dill Dip

Veggie marinade

Heerlijk over gegrilde groenten

  • 1 teen knoflook (geperst)
  • 2 el. Witte Balsamico
  • 2 el. Herbes a la Provencale
  • 6 el. Bak & Braad olijfolie

Sweet & Sour marinade

Ideaal bij kip

  • 4 el. Honey Ginger Condiment
  • 2 el. Ketch‘up Piment d’Espelette
  • 4 el. Sinaasappelolijfolie
  • 4 el. appelsap

Geef een reactie