First Man

In navolging van de zesvoudige Academy Award-winnende film La La Land, werken de Oscarwinnende regisseur Damien Chazelle en Ryan Gosling weer samen voor de film’ First Man’. Dit meeslepende verhaal gaat over de eerste bemande missie naar de maan, gericht op Neil Armstrong en de historische vlucht Apollo 11. Timekeeper of the movie is Omega, een perfecte match met de film.

De film onderzoekt de triomfen en het effect – op Armstrong, zijn familie, zijn collega’s en de natie zelf – van één van de gevaarlijkste missies in de geschiedenis.

OMEGA History

In het snel versnellende ruimtevaartprogramma in 1964 ging NASA op zoek naar één horloge dat in aanmerking kon komen voor alle bemande missies. Veel merken hebben hun uurwerken ingediend voor de strenge tests, maar alleen de OMEGA Speedmaster heeft het overleefd. Op 1 maart 1965 is de OMEGA Speedmaster uitgeroepen tot ‘Flight Qualified for all Manned Space Missions’.

De horloges zijn gebruikt tijdens de Mercury Missions en de Gemini, Apollo, Skylab en Apollo-Soyuz programma’s. De Speedmaster wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt voor ruimtereizen en helpt met het bijhouden van de tijd op het Internationale Ruimtestation. omegawatches.com

Geef een reactie