Must watch: docu over paralympisch snowboarder Chris Vos

Noteer in je agenda: disdag 10 april wordt de documentaire Niets Is Onmogelijk over paralympisch snowboarder Chris Vos uitgezonden. De documentaire gaat over het bijzondere levensverhaal van de sporter, die nadat doktoren vertelde dat hij niet lang meer zou leven, een zilveren medaille op de Paralympische Spelen won.

Van nooit meer kunnen lopen, naar zilver op de Paralympische Spelen van PyeongChang 2018. Het verhaal van Chris Vos en zijn familie is een echt ‘helden’ verhaal.

Wilskracht

Toen Vos vijf jaar oud was kreeg hij een zwaar ongeval op het erf van zijn ouders, waardoor hij verlamd raakte aan zijn rechterbeen en een groot deel van zijn bilspier verloor. Met ongekend doorzettingsvermogen en wilskracht wist hij menigeen versteld doen staan door wereldkampioen snowboarden te worden, terwijl doktoren na zijn ongeluk zeiden dat hij nooit meer zou kunnen lopen. Zijn drive om het onmogelijke mogelijk te maken laat hij zien in zijn ‘Chris Vos – Niets Is Onmogelijk’ documentaire.

Niets is onmogelijk

“Het eerste wat de artsen zeiden tegen mijn ouders was: dit is de laatste keer dat jullie je kind zullen zien, dus neem maar afscheid van hem. In het ziekenhuis zeiden ze dat ik nooit meer zou kunnen lopen, laat staan sporten. Met snowboarden had ik echt het gevoel dat ik ervoor kon gaan. Als je valt: opstaan, hoofd omhoog en door blijven gaan. Tijdens de afgelopen Paralympische Winterspelen heb ik laten zien dat niets onmogelijk is”, aldus Chris.

De documentaire is te bekijken via Ziggo Sport.

Geef een reactie