Lexus Sport Yacht

Lexus’ premium performance yacht is vandaag onthuld in Miami Beach, Florida, door Akio Toyoda!

Kort nadat Lexus zijn nieuwe luxury limousine – de Lexus LS – onthuld heeft, presenteert het opnieuw een topmodel, maar dit keer een die het water op kan. De Lexus Sport Yacht is een premium, high-performance yacht met de power van twee 5,0-liter Lexus V8’s, bekend uit de Lexus RC F, GS F en LC 500.

Akio Toyoda werd geïnspireerd door de kracht van raceboten en de wendbaarheid en stabiliteit dankzij het geavanceerde design van de romp. Hij zag direct de potentie van wat een ‘high-class’ speedboot voor Lexus en de Lexus lifestyle zou kunnen betekenen. Het resultaat? Het Lexus Sport Yacht; een premium speedboot met plaats voor acht personen. Akio Toyoda zelf onthulde de 12,7 meter lange ‘one-of-a-kind’ op Di Lido Island in Biscayne Bay, Miami Beach, Florida.

boot

boatttt

boatttie

Lexus’ eerste performance yacht ooit bestaat deels uit met de hand bewerkt Carbon Fibre Reinforced Plastic (CFRP). Dit met koolstofvezel versterkte kunststof paste Lexus al toe op de supersportauto LFA. Het megasterke CFRP wordt gebruikt voor raceauto’s en ’s werelds allersnelste zeilboten, high-performance vliegtuigen, topracefietsen en -ski’s.

Door de unieke CFRP-constructie is het Lexus Sport Yacht bijna 1.000 kilogram lichter dan vergelijkbare speedboten van Fiberglass Reinforced Plastic (FRP). De onderzijde is dusdanig verfijnd en glad vormgegeven dat het zo min mogelijk weerstand biedt, maar wel zoveel mogelijk stabiliteit.

Geef een reactie