TalkiesMAN autumn/winter 22/23

Ewout Genemans neemt ons wekelijks mee op avontuur in zijn programma’s Ewout en Bureau Arnhem. Hij loopt mee met het speciale BOT-team van justitie die zware criminelen vervoeren, verkent in verre landen beruchte gevangenissen en loopt mee met politie die strijden tegen drugs- en straatbendes. Op tijd bukken voor kogels gebeurt op een draaidag vaker wel dan niet en de omstandigheden waarin Genemans zich bevindt staan ver van ons af. Reden temeer om Ewout het covermodel van deze MAN-editie te maken en hem eens aan de tand te voelen over deze vorm van televisie maken, zijn ervaringen, wensen en bucketlistonderwerpen. Leuk! Want de man doet weinig interviews en zo leren we hem een beetje beter kennen. ‘Ik heb dit seizoen inderdaad ook weleens met een doodsbedreiging te maken gehad. Het is allemaal pittiger geworden.’ Aldus Ewout.

De laatste drie maanden van het jaar dienen zich aan en november staat voor de deur. Dat betekent voor het Nederlands Elftal dat ze aan de bak gaan op het (omstreden) WK in Qatar. Over de druk en mentale weerbaarheid van de voetballers en ook de jeugd in het algemeen spreekt onze editor Valerie met ex-profvoetballer Gianni Zuiverloon. Ex-profvoetballers Zuiverloon en Edson Braafheid richtten samen de stichting Play Mental op waarmee zij zich inzetten voor een betere geestelijke gezondheid van tieners en jongvolwassenen. Het openhartige en boeiende gesprek lees je op pagina 88.

De World Cup 2022 in Qatar is omstreden, omdat onder meer het daarvoor gebouwde stadion internationaal in opspraak kwam wegens de vermeende slechte werkomstandigheden van de buitenlandse arbeiders. Dit betekent niet dat zo een groot event níet plaatsvindt, dus dook Marina de Massiac in de facts en figures van het land ter voorbereiding.

The brave may not live forever, but the cautious do not live at all. Dit werd het motto van entrepreneur Richard Branson en als Branson inderdaad iets níet is dan is het wel voorzichtig. De Brit houdt van avontuur en de gekste uitdagingen. Vaak gaat het goed, soms gaat het fout. Sterker nog: het is weleens bijna misgegaan tijdens een van zijn gewaagde escapades. Los van avontuurlijke risico’s heeft Richard ook weleens geflirt met een financiële ondergang. Ondanks meerdere tegenslagen blijft Richard het leven met een glimlach tegemoet gaan. Schrijft onze editor Valerie over Richard, die vanaf zijn vijftiende zijn eigen pad koos en nooit in een afgekaderd hokje van de maatschappij paste. Zijn dyslexie bracht hem ver en ziet hij nu als zijn superpower. Hij pleit voor meer neurodiversiteit op de werkvloer. ‘Als ik iets superinteressant vind, kan ik het tot in detail uitzoeken. Ik heb van jongs af aan geweldige mensen om me heen gehad. Dyslexie heeft me geleerd te delegeren. Mensen met dyslexie zijn veel creatiever en goed in het zien van the bigger picture. We denken echt anders dan de meeste mensen.’ Aldus Branson met wie we in gesprek gingen op pagina 34.

Deze TalkiesMAN zit vol reportages, mooie merken en interviews!

Enjoy!

Kristina Bozilovic