BMW 5 Serie

World Luxury Car 2024

Dynamischer dan ooit, boordevol digitale innovaties, met een ruim interieur dat een premium uitstraling uitstraalt en — in de vorm van de BMW i5, voor het eerst met een volledig elektrische aandrijflijn, versterkt de nieuwe BMW 5 Serie zijn claim op leiderschap als succesvolle zakensedan. Voor de leden van de vakjury van de World Car Awards was dit de opvallende nieuwkomer op het gebied van luxe voertuigen die de afgelopen twaalf maanden hun debuut op de wereldwijde automarkten vierde. Het internationale panel van experts bekroonde de BMW 5 Serie daarom als World Luxury Car 2024. De resultaten zijn vandaag bekend gemaakt bij de start van de New York International Auto Show 2024 als onderdeel van een ceremonie die wereldwijd wordt uitgezonden via streamingdiensten.

Het succes van de BMW 5 Serie werd onderstreept door beoordelingen die tijdens uitgebreide testritten werden uitgevoerd door de ongeveer honderd autojournalisten uit dertig landen die de jury vormden. Deze ratings werden vervolgens in detail vastgelegd door de organisatoren van de World Car Awards. De BMW 5 Serie wist de concurrentie van dertien nieuwe luxevoertuigen te weerstaan en wist de jury niet alleen te overtuigen met het indrukwekkende vermogen van zijn portfolio van geëlektrificeerde verbrandingsmotoren en het elektrische aandrijfsysteem, maar ook met zijn hoge comfortniveaus tijdens lange afstanden en talrijke digitale innovaties. ‘We zijn verheugd dat we deze prestigieuze prijs in ontvangst mogen nemen. Het oordeel van de internationale jury toont aan dat onze producten met een sterk karakter en hun merktypische BMW kwaliteiten veeleisende doelgroepen over de hele wereld overtuigen en inspireren’, aldus Bernd Körber, Senior Vice President BMW Brand and Product Management, Connected Company.

Consistente elektrificatie en digitale innovaties

De BMW 5 Serie toont zijn vooruitstrevende karakter met zijn aandrijflijntechnologie, zijn innovatieve digitale diensten, evenals een elegant sportief ontwerp, royale ruimte in de auto, geoptimaliseerd akoestisch comfort en een vooruitstrevende premium sfeer voor het interieur. Geavanceerde assistentiesystemen zoals de Highway Assistant met actieve Lane Change Assistant met oogbevestiging benadrukken de langeafstandskwaliteiten van de BMW 5 Serie. Tot op heden is de Lane Change Assistant met oogbevestiging alleen beschikbaar voor de Verenigde Staten, Canada en Duitsland. Met het display en het bedienings- en bedieningssysteem BMW iDrive met QuickSelect, het BMW Curved Display en de BMW Intelligent Personal Assistant met uitgebreide functionaliteit aan boord, is de i5 volledig ingesteld voor interactie tussen de gebruiker en de auto via aanraak- en spraakbediening. Als de auto stilstaat, kunnen de inzittenden van de BMW 5 Serie het uitgebreide aanbod aan videostreaming op het bedieningsdisplay verkennen en genieten van een nieuwe vorm van gamen in de auto — bijvoorbeeld als vermaak tijdens het opladen van de hoogspanningsbatterij.

Als volledig geïntegreerd lid van de nieuwe BMW 5 Serie modellengamma biedt de BMW i5 lokaal emissievrij rijplezier. De rijdynamiek en efficiëntie van de BMW i5 vinden hun oorsprong in de BMW eDrive-technologie van de vijfde generatie. Dit omvat sterk geïntegreerde aandrijfeenheden en hoogspanningsbatterijen met een hoge energiedichtheid. Bovendien helpen de nieuwste evolutie van adaptieve recuperatie en een intelligente combinatie van warmtepomptechnologie voor het verwarmen en koelen van het interieur, het aandrijfsysteem en de hoogspanningsbatterij de auto om in de WLTP-cyclus een actieradius van maximaal 579 kilometer te bereiken, afhankelijk van het model en de specificatie. De Combined Charging Unit van de BMW i5 maakt AC-opladen mogelijk met een snelheid van maximaal 22 kW en DC-opladen met maximaal 205 kW. Dit betekent dat men in slechts 10 minuten 156 kilometer kunnen bijladen wanneer de auto is aangesloten op een snellaadstation.

Het volledige portfolio van verbrandingsmotoren is ook geëlektrificeerd. Dankzij een flexibel ontworpen aandrijfarchitectuur die vanaf het begin openstond voor verschillende technologieën, kan de nieuwe BMW 5 Serie Sedan voor het eerst worden aangeboden als een volledig elektrisch model, met plug-in hybride systemen en met zeer efficiënte benzine- en dieselmotoren. De verbrandingsmotoren van de nieuwe modulaire generatie BMW Group Efficient Dynamics-motoren zijn allemaal voorzien van de nieuwste versie van 48-volt mild hybrid-technologie.

BMW wint haar 9e titel bij de World Car Awards

De World Car Awards werden twintig jaar geleden in het leven geroepen om, naast nationale en regionale onderscheidingen, te staan als erkenning voor uitmuntende innovaties en nieuwe producten op de automarkten wereldwijd. Dit jaar werden de awards in totaal in vijf categorieën uitgereikt, naast de hoofdprijs.

In de loop der jaren heeft BMW acht overwinningen behaald bij de World Car Awards. Een van de overwinnaars was de BMW 7 Serie, die in 2016 werd bekroond tot World Luxury Car. In 2018 werd de titel World Performance Car uitgereikt aan de BMW M5. Deze negende titeloverwinning is de laatste in een lange reeks onderscheidingen die de nieuwe BMW 5 Serie de afgelopen maanden heeft behaald. Alleen al de volledig elektrische versie heeft in totaal drie ‘Auto van het Jaar’-prijzen (uit Noorwegen, Denemarken en Italië) weten te bemachtigen.