F&B

News

ROB HOBSON

Unprocess your life

De gekwalificeerde, Britse sportvoedingsdeskundige Rob Hobson bracht onlangs een boek uit over hoe je je leven ontdoet van bewerkt voedsel. Het boek bevat tientallen recepten met ingrediënten die lichaam en geest voorzien van de noodzakelijke bouwstoffen en nutriënten. Van een lik pikante srirachasaus tot een proteïneshake en bagel voor de lunch: Hobson kwam erachter dat voedsel dat er ogenschijnlijk gezond uitziet feitelijk ultrabewerkt voedsel is, en dus slecht is voor de gezondheid. Hobson gidst ons met dank aan zijn expertise door zes thema’s om fit te blijven.

Lees verder

WZV&Z

THIS isn’t a Van Gogh painting!  

THIS, het snelst groeiende plantaardig vleesmerk van Groot-Brittannië wat sinds september exclusief in de schappen van Albert Heijn ligt, is partner van de Week Zonder Vlees & Zuivel. Om dit te vieren delen zij een ludieke video in de geboortemaand van Van Gogh van een stunt die zij onlangs hebben uitgevoerd in het Van Gogh Museum. 

Lees verder

COMFORT

Yotam Ottolenghi lanceert nieuw boek én komt naar Nederland

Internationaal geprezen chefkok en auteur Yotam Ottolenghi introduceert zijn langverwachte nieuwe boek: Comfort, een meeslepende verzameling van meer dan honderd recepten doordrenkt met verhalen over zijn jeugd en thuis. Met het boek viert Ottolenghi niet alleen zijn eerste grote release sinds de baanbrekende werken Simple en Flavour, maar ook een internationale ‘Comfort’ tour met een exclusieve stop in Amsterdam AFAS Live op 12 november dit jaar. 

Lees verder

La Fiesta de Carne

De beste burger van de Benelux eet je hier

Het gerenommeerde Ter Marsch & Co ontpopte zich als de onbetwiste kampioen en veroverde de prestigieuze titel: Lekkerste Hamburger van Nederland 2024. De gewaardeerde onderscheiding werd uitgereikt tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Lekkerste wedstrijden tijdens de Horecava-vakbeurs in Amsterdam. Chef Andy Hoogvliets ging er met de winst vandoor bij de finale van de Lekkerste Hamburger van Nederland met de burger La Fiesta de Carne. Deze werd als beste beoordeeld door de jury en staat vanaf vandaag op het menu van Ter Marsch & Co.  La Fiesta de Carne is een burger geïnspireerd op de […]

Lees verder

Mieren, moles en mezcalería

New Mexican in town: Oaxaca op de Spuistraat

Wie Mexicaans wil eten zoals in Mexico hoeft daarvoor niet langer het vliegtuig te nemen. Na samen met zijn vriend Iñaki Lopez de Viñaspre “de keuken die niet reist” met succes naar Barcelona te hebben gebracht, is de Spaanse chef Joan Bagur met de opening van Oaxaca (spreek uit: wa-ha-kà) op de Spuistraat in Amsterdam begonnen aan de opmars naar noordelijker gelegen gebied.

LEES MEER

The GlenDronach

The Sherry Cask Connoisseur Club

Op uitnodiging was Talkies aanwezig op de exclusieve Sherry Cask Connoisser Club van The GlenDronach. Een avond die in het teken stond van het delen van passies, opdoen van inspiratie en netwerken. Dit allemaal onder het genot van Schotse single malt whisky van The GlenDronach met een bijpassend verfijnd walking dinner.

Lees verder

EEN VLEUGJE BITTERZOET

Een gelukkige start van het jaar met de Martini Festivo mocktail

Zin in het vieren van oudejaarsavond, maar geen zin in een kater op nieuwjaarsdag? We’ve got you covered! Drink je graag een cocktail en houd je wel van een vleugje bitterzoet? Dan tippen we je graag de Martini Festivo mocktail.

Lees verder

SOUS

Zó geniet je ook thuis van een uitgebreid restaurantdiner

Home dining alleen iets van tijdens de pandemie? Zeker niet! Na de lockdowns moesten restauranteigenaren weer terug naar hun fysieke restaurants, maar ze wilden wel hun nieuwe klanten in het hele land blijven bedienen. Het in 2022 opgerichte SOUS zag een gat in de markt en wist deze culinaire thuisdinerervaring naar een hoger level te tillen. Inmiddels levert SOUS de menu’s van tientallen toprestaurants en chefkoks in Nederland en Vlaanderen bij mensen thuis. TalkiesMAN stelde drie vragen aan oprichters Devon Scoulelis en Thomas Scholte over hun perfecte SOUS-avond, gerecht en droomsamenwerking.

Lees verder

Talkies Giftguide

Verras jouw geliefde met deze feestelijke spirits

Met het feestseizoen om de hoek, waar etentjes, feestjes en bijzondere gelegenheden elkaar in rap tempo opvolgen, sta je voor de uitdaging om het perfecte cadeau te vinden. En voor wie nog geen idee heeft wat te geven, geen zorgen, Talkies deelt vier ultieme feestelijke spirits om in te slaan, die dit jaar niet mogen ontbreken tijdens de feestdagen. Ontdek de prachtige flessen – die alleen al een feestje zijn om te ontvangen – en passende cocktailrecepten, van verfijnde MARTINI mocktails tot de exclusieve Aberfeldy 25-jaar whisky en de gerijpte smaakexplosie van BACARDÍ Reserva Ocho […]

Lees verder

Best of the Best Award

Brazilië wint de Ernesto Illy International Coffee Award

Brazilië is met São Mateus Agropecuaria de winnaar van de Best of the Best Award, die werd uitgereikt aan Josè Eduardo Dominicale tijdens de achtste editie van de Ernesto Illy International Coffee Award in het prachtige en indrukwekkende New York!

Lees verder

high-end  gastronomie

Hier vindt deze winter het meest exclusieve Eleven Madison Park-diner plaats

In februari vindt misschien wel de meest verrassende samenwerking plaats in high-end gastronomieland: vegan driesterrenchef Daniel Humm van het New Yorkse Eleven Madison Park restaurant komt naar Parijs om een pop-up vierhandendiner te koken samen met Alain Ducasse’s en diens protégé Amaury Bouhours. Een opmerkelijke zet van Humm, want de Franse eetcultuur staat nu niet bepaald bekend om zijn veganistische insteek of hang naar moderne eettrends. Als het aan de mondiaal gerenommeerde topchef Alain Ducasse ligt nemen in de toekomst proteïnen een steeds minder prominente rol in beslag, zoals onlangs aangegeven in een interview met het Britse Spears Magazine. […]

Lees verder

GLENMORANGIE

Een smaakvol avontuur door Tokio

Tokio, de bruisende hoofdstad van Japan, staat bekend om zijn vele contrasten: van hypermoderne wolkenkrabbers tot serene tuinen en van eeuwenoude tradities tot hightech technologie. Het is een stad die zowel het traditionele als het moderne oarmt. Deze levendige diversiteit vormde de inspiratie voor Glenmorangie’s nieuwste limited edition whisky: A Tale Of Tokyo. Een eerbetoon aan de diversiteit en rijke ervaringen van de stad Tokio.

Lees verder

Yes, chef!

Get to know Daan van der Lecq

Nuchter, rete-ambitieus, ondernemend en bijzonder goed in de keuken, dat is de Amsterdamse ‘cheffluencer’ Daan van der Lecq. Op jonge leeftijd kijkt hij reikhalzend uit naar de gerechten van zijn oma en moeder en staat dan ook nieuwsgierig aan hun zijde om te kijken wat zij zoal in de keuken maken. De droom om zelf een carrière in de keuken na te jagen had-ie niet echt, toch is hij – zoals hij zelf zo mooi zegt – dit hoofdstuk in zijn leven ingerold. Na een zakelijke tegenslag in 2020 besluit hij zijn kooktalent te benutten […]

Lees verder

7x

Hier drink je de beste Espresso Martini’s in Amsterdam

De Espresso Martini is here to stay. Na de snelle opmars kunnen we er geen genoeg van krijgen. Maar waar shaken ze nou de beste? Ontdek het hier!

Lees verder

MUST VISIT

Tip: bezoek Soirées Septembre: exclusief dineren in een kasteel

Altijd al willen dineren in de indrukwekkende entourage van het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland? Tijdens de Soirées Septembre op Kasteel de Haar beleef je dit najaar een onvergetelijke culinaire avond: de septemberdiners van de voormalige adellijke bewoners komen hier opnieuw tot leven. Een unieke kans voor liefhebbers van haute cuisine en de adellijke grandeur van een eeuw geleden. 

Lees verder

BBQ-inspiratie voor een heerlijk buitendiner

Met de Nederlandse zomers moeten we optimaal van het mooie weer genieten, voordat het helaas weer voorbij is. Dit hét ideale moment om de BBQ aan te steken en lekker met familie of vrienden buiten te eten. Wij delen hier de nodige BBQ-inspiratie om meer groente toe te voegen aan jouw BBQ of buiten diner.

Lees verder

London Calling

Vijf nieuwe eet, slaap- en drinkadressen in Londen

Een citytrip naar een kosmopolitische wereldstad als Londen stelt nooit teleur: de stad telt duizenden avant-garde horecaconcepten, multiculturele eetplekken voor elk budget, hipster bakkerijen en trendy bars. Internationaal gerenommeerde chefs als Santiago Lastra, Hélène Darroze, Henrique Sá Pessoa en Bjorn Frantzen openden hier niet voor niets een restaurant. De stad dient als ware trekpleister voor experimentele eters die uiteenlopende wereldkeukens willen proeven op niveau. En laat dat nu net de unique selling point zijn van de stad: elke maand opent er wel een restaurant dat wereldse gerechten serveert in een piekfijn minimalistisch of levendig interieur. […]

Lees verder

Sterwaardig eten onder de sterren

Dit zijn de vijf lekkerste sterrenrestaurants

De zomer heeft ons land eindelijk bereikt en dat betekent dat we massaal plaatsnemen op het eerste terras dat we tegenkomen. Een bitterbal en ijskoude rose voldoen prima, maar het is natuurlijk helemaal mooi als er een beetje goed eten uit de keuken komt. Daar hoef je op deze terrassen niet over te twijfelen. Dit zijn de vijf lekkerste sterrenrestaurants. Bon appetit!

Lees verder

cheers to life!

Déze gin laat jou in het hier en nu leven

Een gin die jou in het hier en nu laat leven. Dit is waar Ukiyo Gin voor staat. Het woord ‘Ukiyo’ is een Japanse vertaling van ‘los van de moeilijkheden van het leven’. Hierbij ligt de nadruk op het leven in het hier en nu, en het bewonderen van de schoonheid van de natuur. Deze gin vindt zijn oorsprong in de Kagoshima regio in Japan. Deze regio ligt op het zuidpunt van het Japanse hoofdeiland, en in de schaduw van de Sakurajima-vulkaan. Hier worden de Ukiyo Blossom en Ukiyo Yuzu Gin gemaakt met lokaal verbouwde […]

Lees verder

Cheers

Vier cocktails met bijpassende bestemmingen

Deze zomer neemt MOMO Restaurant, Bar & Lounge je mee naar exotische bestemmingen met een tijdelijke cocktailmenu. Ga je mee op reis in eigen stad? Ontdek hier het menu!

Lees verder

Deze BBQ boeken maken jou een BBQ master

Grillen, roken en langzaam garen van vlees, vis of groente boven kolen of houtvuur. Het is een kunst die geduld en kennis van verschillende smaken en technieken vereist. Of je nu een beginnende grillmeester bent of een doorgewinterde BBQ-expert, deze boeken maken jou een BBQ master!

Lees verder

Zomers en fris bbq-recept!

Entrecote van de bbq met limoen-korianderrub

Jumbo presenteert een lekker recept voor op de bbq: entrecote met limoen-korianderrub. Lees hieronder snel hoe jij een zomerse avond gemakkelijk en snel smaakt geeft met dit heerlijke recept.

Lees verder

Iets te diep in het glaasje gekeken?

Hier bestel je de lekkerste anti-katerontbijtjes

Iets te veel drankjes gehad gister en iets te veel genoten van alle gezelligheid? Helaas viel Koningsdag niet zo gunstig qua uitbrakdag en moeten velen van ons vandaag weer aan het werk. Geen tijd om lekker lang in bed te blijven hangen, maar wél is het verstandig om jezelf te verwennen met een heerlijk anti-katerontbijt. Omdat je misschien geen tijd (en zin) hebt om zelf in de keuken te staan, delen wij hier een lijstje met de lekkerste anti-katerontbijtjes. Zo versla jij je Koningsdagkater en kan jij weer helemaal fresh aan het werk.

Lees verder

Happy Kingsday!

Dit wil je drinken tijdens Koningsdag: Chandon Garden Spritz

Koningsdag staat voor de deur! Om alvast in de stemming te komen delen we de CHANDON Garden Spirtz met je: een buitengewone mousserende wijn met een speciale twist: een sinaasappellikeur gemaakt van lokale Argentijnse sinaasappels, kruiden en specerijen zonder kunstmatige smaak- en kleurstoffen. De CHANDON Garden Spritz met een frisse smaak en oranje kleur wil je serveren tijdens Koningsdag! Ontdek hier the perfect serve.

Lees verder

In Nederland en België!

6 x hotelbars waar je geweest moet zijn

Niet naar een hotel gaan om te slapen maar om te een drankje te doen. Hotelbars worden steeds populairder. Schuif aan bij deze chique hotelbars en omring je met mensen en verhalen van over de hele wereld! Wij zetten zes bars op een rij.

Lees verder

Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel.

Maken: Crunchy taco bowl

Houd jij ook zo van taco bowls? Dan moet je zeker deze crunchy taco bowls proberen. Dit knapperige gerecht bewijst dat vegan eten makkelijk en lekker is! De kleurrijke taco bowls met zowel frisse als kruidige smaken zijn een must om te proberen. Een ideaal recept voor tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel.

Lees verder

秘制辣椒油

Maken: XFF-chiliolie

Foodies die in New York zijn geweest kennen de Chinese keten misschien wel. In 2005 opende de hardwerkende vader van Jason Wang als Chinese immigrant zijn eerste bubble tea-zaak. De concurrentie was groot en dus sloeg hij een andere richting in. Hij huurde een heel kleine ruimte waarin hij gerechten uit zijn geboorteplaats Xi’an verkocht. Al snel stonden mensen in de rij voor zijn verse noedels met pittige azijnsaus en gekaramelliseerd varkensvlees met platbrood. Tv-kok Anthony Bourdain kwam langs en vele journalisten volgden. De authentieke Chinese zaak groeide uit tot een succes. Inmiddels staat zoon Jason aan […]

Lees verder

Tips van XI'AN Famous Foods!

How to: Chili doseren

Foodies die in New York zijn geweest kennen de Chinese keten misschien wel. In 2005 opende de hardwerkende vader van Jason Wang als Chinese immigrant zijn eerste bubble tea-zaak. De concurrentie was groot en dus sloeg hij een andere richting in. Hij huurde een heel kleine ruimte waarin hij gerechten uit zijn geboorteplaats Xi’an verkocht. Al snel stonden mensen in de rij voor zijn verse noedels met pittige azijnsaus en gekaramelliseerd varkensvlees met platbrood. Tv-kok Anthony Bourdain kwam langs en vele journalisten volgden. De authentieke Chinese zaak groeide uit tot een succes. Inmiddels staat zoon Jason aan […]

Lees verder

Liefde gaat door de maag!

5x restauranttips voor een valentijnsdiner in Amsterdam

Liefde gaat door de maag! Neem jouw geliefde mee naar een van deze restaurants die de lekkerste valentijnsmenu hebben samengesteld. Wij tippen je de meest romantische plekken in Amsterdam!

Lees verder

Perfect voor de feestdagen

MOËT & CHANDON VERLICHT DE FEESTDAGEN MET DEZE LIMITED EDITION FLES!

Een geliefde boodschapper van Moët & Chandon’s cultuur van feest en savoir-fête is Moët Impérial champagne, onderscheidend door zijn heldere fruitigheid, zijn verleidelijke gehemelte zijn elegante rijpheid. Moët Impérial, al meer dan 150 jaar een icoon, begeleidt het Huis door de eeuwen heen door vreugde, licht en bruis te brengen op elk moment dat het vieren waard is.

Lees verder

GENIALITEIT GEDEFINIEERD

De lancering van de ARC-52 van Bowmore en Aston Martin

Bowmore en Aston Martin vieren een jarenlange samenwerking met de lancering van de ARC-52. Een van de oudste Bowmore-whisky’s ooit in een prachtig opvallende karaf ontworpen door het Britse automerk. Wij mochten bij de lancering zijn in De L’Europe en zelfs een slokje proeven van deze zeer zeldzame en bijzondere whisky waar een prijskaartje van €80.000 euro aan hangt.

Lees verder

Boschendal Estate

De Parel van Franschhoek

Maar een paar plaatsen ter wereld kunnen claimen alles te hebben waar een wijnliefhebber naar verlangt. Boschendal Estate is zo’n unieke bestemming. Deze magnifieke Boschendal winery ligt op een uurtje rijden van Kaapstad, in het pittoreske Groot Drakenstein Valley, aan de rand van Franschhoek. Wereldberoemd is de Boschendal picknick en de fameuze lunch in het sfeervolle restaurant. Redenen om eens een bezoek te brengen aan Boschendal; de parel van Franschhoek.

Lees verder

GEHEIME LOCATIE

Coming up: pop-up bar ‘La Maison by Rémy Cointreau’

Van 8 tot 20 november neemt ‘La Maison by Rémy Cointreau’, een uitzonderlijke pop-up bar gewijd aan de kunst van cocktails en sterke drank, haar intrek in Amsterdam. Je ontdekt er gepersonaliseerde en exclusieve serving rituals, ontworpen door niemand minder dan hedendaags kunstenaar Pablo Lücker, in combinatie met karakteristieke Heinen Delfts Blauw-keramiek. Laat je meevoeren in een nu al iconische hommage aan Nederlandse kennis, vaardigheid & creativiteit.

Lees verder

Orancello van De Jongens van Oud West

Hét alternatief voor limoncello

Orancello wordt gemaakt met sinaasappelschillen in plaats van citroenschillen, met als resultaat een friszoete likeur die perfect past bij gezellige avonden of als borrel in de zon. De orancello van De Jongens van Oud West kenmerkt zich door kwaliteit en een toegankelijk karakter.

Lees verder

Birra Moretti Zero

Genieten op zijn Italiaans

Nederland maakte vorig jaar kennis met Birra Moretti, en hoe! De Italiaanse favoriet is inmiddels ook tijdens Nederlandse zomeravonden een graag geziene gast op tafel. Maar wist je dat er ook een alcoholvrije variant bestaat van het kwaliteitsbier? Met Birra Moretti Zero kan iedereen tijdens een zomerse uitgebreide borrel thuis of op het terras, alcoholvrij genieten van Birra Moretti, gebrouwen volgens de hoogste standaarden. Birra Moretti Zero kent een delicate en subtiel bittere smaak en is daarmee een echte alcoholvrije dorstlesser. Deze smaak is ontstaan dankzij een topkwaliteit aan ingrediënten en een speciale brouwmethode waarbij […]

Lees verder

Hét moment om sushi te bestellen

10x sushi restaurants om je vingers bij af te likken

Ieder weekend is het op zaterdag raak voor sushi liefhebbers in Nederland. Want dan bestellen we volgens data van Thuisbezorgd.nl het vaakst deze heerlijke Japanse specialiteit. Het kan dus haast geen toeval zijn dat het juist op zaterdag 18 juni International Sushi Day is. Geen beter excuus om jezelf dit weekend te trakteren! Wist je trouwens dat wij Nederlanders het vaakst sushi met zalm, komkommer en avocado bestellen? Simpel, maar altijd lekker!

Lees verder

Lekker met Leffe

Zalm met citroen-dille saus

Een mooi stukje verse zalm met een frisse saus en gegrilde groene asperges, wie kan daar niet van genieten? Dit recept is wat ons betreft een topper die het niet alleen in de zomer goed doet, maar waarmee je ook op wat koudere dagen de zon in huis haalt.

Lees verder

Het drijvende terras in Amsterdam

Derde seizoen ‘Carré Terras op de Amstel’ begint 13 mei

Twee jaar geleden startte Koninklijk Theater Carré met  het ‘Carré Terras op de Amstel’, inmiddels een begrip in Amsterdam. Het grootste en mooiste drijvende terras in het hart van de stad met een fantastisch uitzicht over de Amstel, de Magere Brug en het iconische theater zelf. Goed nieuws: Onder luid applaus opent op 13 mei het terras haar derde seizoen!

Lees verder

Bacardí

Til jouw feestje naar het volgende niveau met deze kant-en-klare aged rum cocktails

Van knusse diners tot eindeloze rooftop-parties. De in-home trend blijft ook na COVID bestaan, en het niveau is hoog, want we hebben afgelopen twee jaar goed kunnen oefenen. Met de introductie van Aged Rum Cocktails maakt BACARDÍ Rum het jou nog makkelijker om jouw in-home feestje met vrienden naar een hoger niveau te tillen. De drie premium, kant-en-klare cocktails zijn gemaakt door enkele van de meest getalenteerde bartenders ter wereld. Jij hoeft de cocktail alleen nog maar te koelen en uit te schenken over ijs en binnen no time verwen jij je gasten met een […]

Lees verder

Happy Kingsday!

Dé cocktail voor Koningsdag: Fizzy Peachtree

De Kuyper Royal Distillers, eigenaar van ’s werelds grootste premium merken in cocktaillikeuren lanceert Fizzy Peachtree! Deze ready-to-drink (RTD) cocktail heeft een frisse en lichte smaak dankzij de combinatie van perziklikeur, bruisend water en het sap van ¼ e limoen.

Lees verder

XI'AN Famous Foods

dompel je onder in de west-Chinese keuken

Foodies die in New York zijn geweest kennen de Chinese keten misschien wel. In 2005 opende de hardwerkende vader van Jason Wang als Chinese immigrant zijn eerste bubble tea-zaak. De concurrentie was groot en dus sloeg hij een andere richting in. Hij huurde een heel kleine ruimte waarin hij gerechten uit zijn geboorteplaats Xi’an verkocht. Al snel stonden mensen in de rij voor zijn verse noedels met pittige azijnsaus en gekaramelliseerd varkensvlees met platbrood. Tv-kok Anthony Bourdain kwam langs en vele journalisten volgden.

Lees verder

Gouden paastips

8x toplocaties voor een heerlijk Pasen

Aankomende 17 en 18 april is het zover. Tijd om eieren te zoeken, los te gaan op de mimosa’s of heerlijk te brunchen. Wij maakten een lijstje met toplocaties waar je heerlijk kunt eten, drinken, slapen en genieten van het lentezonnetje. Althans, op dat zonnetje hopen we vooral.

Lees verder

McDelivery Detector

Automatisch McDonald’s in huis als je eten aanbrandt?!

Kookklungels opgelet: McDonald’s komt met dé uitkomst voor keukenprinsen en -prinsessen met twee linkerhanden: de McDelivery Detector. Dit vernuftige apparaatje detecteert of je je eten laat aanbranden en bestelt automatisch eten bij McDelivery. De McDelivery Detector wordt in super limited edition uitgebracht en is exclusief beschikbaar voor de grootste keukenkoekenbakkers.

Lees verder

Een lekker verjaardagsbiertje

BELGISCHE BROUWERIJ ACHOUFFE BESTAAT 40 JAAR

In het groene hart van de Ardennen, waar sprookjesachtige wezens en kabouters zich nog durven én kunnen vertonen, ligt Brouwerij Achouffe. Midden in deze bosrijke mythische wereld, werd in 1982 de allereerste Chouffe gebotteld. Om de veertigste verjaardag te vieren, lanceert brouwerij Achouffe nu een gelimiteerd verjaardagsbier. Chouffe 40 JAAR is een smaakvolle blondine met een kruidig aroma en 5,6 procent alcohol. En er staan meer verjaardagsactiviteiten op de planning. Zo nodigt Chouffe iedereen uit om haar verjaardag mee te vieren tijdens één van de vele Chouffe parties in ’t café.

Lees verder

historische wijngebieden

5 x de beste regio’s in Europa voor wijnliefhebbers

Ben jij een wijnliefhebber en helemaal klaar voor het nieuwe terrasseizoen? Misschien is het dit jaar tijd om het naar een hoger niveau te tillen. Namelijk: een heerlijke wijnvakantie in een van de beste wijngebieden in Europa. We staan allemaal te trappelen om onze vakanties te gaan boeken voor dit jaar. Moederdag staat ook weer voor de deur, dus mocht je nog opzoek zijn naar een gepast kado?! Holidu, de zoekmachine voor vakantiehuizen, heeft de beste wijnregio’s in Europa op een rij gezet. Vele wijngebieden in Europa worden als s werelds beste gezien, waarom niet […]

Lees verder

Doe een Whisky-tour

6 x de best beoordeelde distilleerderijen in Schotland

Schotland mag dan een klein land zijn met een totale bevolking van iets meer dan vijf miljoen inwoners, maar het heeft zeker iets om over op te scheppen. Elk jaar maken miljoenen mensen vanuit de hele wereld een reis om het land te bezoeken dat bekend staat om zijn kilts, doedelzakken, Gordon Ramsay en haggis – maar ongetwijfeld is het eerste in je hoofd op popt als je denkt aan Schotland: whisky!

Lees verder

Enjoy jour meal

6 x de leukste food(wal)hall(a)s van Nederland

Streetfoodvibes, gezelligheid en heerlijk eten. Foodhallen zijn op het moment helemaal hot en dus ook op veel plekken te vinden! Wij delen de leukste foodhallen in Nederland.

Lees verder

De kunst van het vieren

MOËT & CHANDON CANAL HOUSE OPENT IN AMSTERDAM 

Van 15 tot en met 25 april opent Moët & Chandon het ‘Moët & Chandon Canal House’ aan de Amsterdamse Herengracht. Een pop-up champagnebar in hartje Amsterdam waar je het onverwachte kunt verwachten en de magie van de exquise champagne van Moët & Chandon ontdekt tijdens tastings, activiteiten en verrassende acts. Drink een glas Moët Impérial aan de bruisende bar of in de huiskamer met uitzicht op de gracht en bescherm hiermee één vierkante meter natuur via EarthToday.

Lees verder

Cocktail time!

De beste cocktailbars in Den Haag

Cocktailbars genoeg in Den Haag, maar waar drink je nu de allerbeste negroni, een overheerlijke espresso martini of killer moijto? Trakteer jezelf op een bezoek aan één van de onderstaande cocktailbars en geniet van een ontspannen sfeer, originele signature cocktails en de beste bartenders.

Lees verder

Koken op echt vuur

Dé Amsterdamse hotspot in Noord: Helling 7

Helling 7 brengt met hun deels circulaire restaurant een ode aan Amsterdam Noord. Het nieuwe restaurant aan de oever van het IJ laat Amsterdammers kennismaken met het laatste stukje actieve NDSM. Terwijl je op een oude scheepshelling geniet van intuïtief koken op echt vuur, ontdek je tussen de kranen, schepen en ambachtslieden een unieke plek vol historie. Dat maakt het restaurant met uitzicht over de hele stad dé hotspot van dit moment.

Lees verder