F&B

News

Gezellige binnenkomer

#THEPARISFILES Le Jardin de Coya

Wellicht ken je het concept uit Dubai, Londen, Mykonos of Monte Carlo. Coya serveert Peruaanse fusion gerechten met een Japanse-Chinese touch. Coya bevindt zich in het chique en soms stijve zevende arrondissement van Parijs. Je vindt er veel restaurants en kunstgaleries, maar weinig restaurants waar er een feestelijke en sexy sfeer in de lucht hangt. Het ontvangst begint met een schaarsgeklede en vriendelijke dame die ons naar onze tafel leidt op een zwoele zomeravond. Op de kaart staan exotische (non) alcoholische cocktails, pisco-infusies en champagne van Veuve Clicquot. Het terras van Coya opende op 23 juni […]

Lees verder

illycaffè lanceert het

#ONEMAKESTHEDIFFERENCE-project

illycaffè presenteert #ONEMAKESTHEDIFFERENCE: het nieuwe initiatief dat deel uitmaakt van haar wereldwijde duurzaamheidsplan, met als doel het bedrijf in 2033 klimaatneutraal te laten zijn. De eerste stap is de reductie van 175 ton plasticgebruik per jaar. Illy is zich ervan bewust dat de uitdagingen die zich voordoen bij het streven naar een duurzamere wereld alleen kunnen worden overwonnen door samen te werken. Daarom lanceert illy dit nieuwe initiatief, dat deze maand is begonnen. Het laat zien hoe duurzame kwaliteit het welzijn van de planeet helpt te beschermen en verbeteren en herinnert consumenten eraan dat elke […]

Lees verder

Eetsmakelijk!

Recept van Mounir Toub: Tabouleh

Mounir Toub heeft in verschillende restaurants in het zuiden van het land gewerkt. Hij is kookdocent, weet zijn weg in de professionele keuken feilloos te vinden en heeft zijn eigen tv-programma’s bij 24Kitchen. Met Talkies deelt hij zijn favo recepten. Deze keer: de lekkerste recepten uit zijn splinternieuwe boek ‘Chef Toub: Lekker Arabisch’! Tabouleh VOORBEREIDING 30 minuten + 10 minuten wachten BEREIDINGSTIJD 10 minuten INGREDIËNTEN 200 g bulgur (medium) ½ granaatappel 1 bosje bladpeterselie, blaadjes gewassen, gedroogd en fijngesneden ½ bosje verse munt, blaadjes gewassen, gedroogd en fijngesneden 3 tomaten, zaad verwijderd, in kleine blokjes […]

Lees verder

Het eerste dessert only restaurant van Nederland

Vanaf eind juli opent het allereerste dessert only restaurant van Nederland: De Dessertclub! Het concept heeft zich al eerder bewezen in New York, Berlijn én zelfs op Bali en komt nu gelukkig ook naar Nederland. Het pop-upconcept ‘De Dessertclub’ opent vanaf 23 juli tot begin september op het Zwitsalterrein in Apeldoorn. Een absolute must visit deze zomer!

Lees verder

Hotspots

3x fijne terrassen in de Achterhoek

Ben je deze zomer van plan om lekker vakantie in eigen land te vieren! Ons land kent tal van leuke plekken. Zo ook in de Achterhoek! Deze drie locaties zijn perfect om te bezoeken. Op deze terrassen zit je heerlijk deze zomer! LEV by Mike Niet aan zee, maar wel aan het strand. Bij Restaurant LEV by Mike in Winterswijk geniet je aan het water van strand en bos, een unieke setting in het Achterhoekse coulissen-landschap. Het eigentijdse restaurant met loungegedeelte, het riante dakterras met uitzicht op het strandbad en de hippe kookstudio bieden de gast oneindig veel […]

Lees verder

Let's shake it up

3x heerljke zomercocktails die je moet proberen!

Shake it up, it’s summer! Wij delen drie overheerlijke, makkelijke cocktailrecepten; easy to mix en van een laag (of geen) alcoholgehalte naar een hoger alcoholpercentage met een gedurfde gin. Welke is jouw favoriet? Easy to mix Martini Vermouth is een gearomatiseerde, versterkte wijn op smaak gebracht met verschillende natuurlijke, plantaardige ingrediënten zoals wortel, bloemen, zaden, kruiden en specerijen. Martini Fiero en Tonic zijn voor elkaar gemaakt. Deze eigentijdse vermout is een mix van citrus en bitterzoete sinaasappel met frisse, witte wijnen. De vurige kleur en pittige, fruitige smaken zijn honderd procent natuurlijk en zijn het […]

Lees verder

Interview

Driesterrenchef Jacob Jan Boerma over zijn internationale plannen

Driesterrenchef Jacob Jan Boerma besloot na ruim twintig jaar zijn toonaangevende driesterrenzaak De Leest in Vaassen te sluiten om meer ruimte en vrijheid te creëren voor andere ambities, zoals het coachen van jong culinair talent op internationaal niveau én het uitbouwen van zijn unieke, nieuwe concept No Rules. Met De Leest in Vaassen was je de enige topchef in Nederland die zelfs een derde ster wist te bemachtigen. Waarom besloot je vorig jaar om ermee te stoppen? ‘Weken maken van minimaal negentig uur waren voor mij geen uitzondering, maar regel. Ik zit al ruim dertig […]

Lees verder

Wagyumafia

Dit wist je nog niet over wagyu!

In februari vond er een bijzondere samenwerking plaats tussen Wayumafia en de Nederlandse chef-kok Schilo van Coevorden in het restaurant Taiko. Hisato – beter bekend als Wagyumafia – kookte twee avonden in de keuken van Taiko te Amsterdam. Voor het evenement kon men vooraf een kaartje kopen, en daar moest men snel bij zijn want alle samenwerkingen die Schilo aangaat met internationale topchefs zijn binnen 24 uur uitverkocht.  De Japanse Hisato Hamada reist onder de naam Wagyumafia de wereld over om wagyu te promoten. Zijn doel is om het Japanse vleessoort internationaal op de kaart […]

Lees verder

Genieten in eigen land

Dit is de eerste luxe culinaire camping

Taste of Amsterdam, Latinvillage Festival en The Good Guys komen deze zomer met de allereerste glamping waar je dagelijks kunt genieten van luxe culinaire hoogstandjes. Op Spaarne Glamping wordt iedere dag gekookt door Nederlandse topchefs. Overnacht in luxe ingerichte familietenten in het natuurgebied van Spaarnwoude, waarbij het ontbijt en diner volledig wordt verzorgd door de beste chefs van ons land! Op de luxe glaming staan ontspanning, plezier en culinaire beleving centraal. Het gastronomische avondprogramma wordt gevuld door smaak- en spraakmakende chefs en creatieve foodpartijen. Onder andere Ron Blaauw, Michiel Deenik, Julius Jaspers, Alain Caron, Jord […]

Lees verder

Het witte goud

Nu het nog kan: witte-aspergerecepten

Het officiële aspergeseizoen is helaas alweer bijna voorbij. Het klassieke witte-aspergerecept met ham en ei kennen we allemaal, maar er zijn veel meer lekkere variaties mogelijk met het witte goud. Daarom delen wij twee overheerlijke witte aspergerecepten, om nog even te genieten van de Hollandse groente voor we er weer een jaar op moeten wachten! Brioche met witte asperges, spinazie, gepocheerd ei en Hollandaisesaus Hoera, het spinazieseizoen is aangebroken! Tijd om aan de slag te gaan met deze heerlijke groente. Eet ze met een brioche, spinazie, ei, zelfgemaakte Hollandaisesaus én natuurlijk het witte goud. Ingrediënten […]

Lees verder

ChouChou

Nieuwe hotspot op de Scheveningse boulevard

Een hele avond genieten van een levendige atmosfeer, Instagrammable interieur én uitgebreide menukaart met heerlijke gerechten waar je onbeperkt van kunt bestellen voor een vaste prijs? Of lunchen met een wereldse klassieker voor je gaat genieten op het strand? De nieuwe hotspot ChouChou is de perfecte optie! Een heerlijk restaurant aan de nieuwe boulevard in Scheveningen. Nu de horeca hun deuren weer hebben mogen openen, is het ook eindelijk tijd om te genieten bij ChouChou! Het restaurant heeft een opvallende vloer, kleurrijke lampen, gouden details en stoelen bekleed met Ginkgo-bladeren. Eén grote eclectische mix van […]

Lees verder

Must try

Vegan Surinaams is een ding!

Niet het eerste waar je aan denkt als je aan Surinaams eten denkt, maar: vegan Surinaams is het nieuwe ding! Wat tijdens de lockdown begon als een culinaire droom van drie jonge ondernemers met Surinaamse roots, wordt nu werkelijkheid. Ze lanceren begin juni het nieuwe platform ‘Palmentuin’. Speciaal voor liefhebbers van de Surinaamse keuken en bewuste eters. Oprichters Dwight Neville (visueel artiest), Jason Tjon Affo (The Indigo Kitchen) en Jeremy Herkul (Vegan Food Festival) combineren hun passie voor en ervaring in de voedselindustrie, evenementenbranche en duurzame conceptontwikkeling met Palmentuin. Het nieuwe platform vindt haar oorsprong […]

Lees verder

BETTER TOGETHER

ZOKU EN JORIS BIJDENDIJK OPENEN 25 LOFT-RESTAURANTS

ZOKU, DE AMSTERDAMSE PIONIER VAN DE HOME/OFFICE HYBRIDE, KOMT MET EEN NIEUWE EVENTSERIE: ‘BETTER TOGETHER’. TIJDENS DE EERSTE EDITIE ‘ZOKU X RIJKS®’ OP 28 MEI ZAL ZOKU 25 VAN HAAR INNOVATIEVE LOFTS TRANSFORMEREN TOT WARE PRIVÉRESTAURANTS. KOPPELS KUNNEN GENIETEN VAN EEN DINER VAN CHEF-KOK JORIS BIJDENDIJK EN ZIJN TEAM VAN RIJKS® – HET RESTAURANT MÉT MICHELINSTER VAN HET RIJKSMUSEUM. Voor minder dan 200 euro p.p. kunnen koppels genieten van het intieme viergangendiner én overnachting in een Zoku Loft. Deze ruime micro-appartementen zijn ontworpen om comfortabel te kunnen wonen en efficiënt te kunnen werken. Tijdens het […]

Lees verder

let's cocktail

HAAL JE FAVORIETE COCKTAILBAR IN HUIS

Dit weekend vindt hét online cocktailevent plaats: De Thuisborrel Club. Shake de lekkerste cocktails aan je eigen keukentafel en check online in bij je favoriete (cocktail)bars. Transformeer je woonkamer, tuin, balkon of dakterras dit weekend tot een waar cocktailwalhalla en geniet! Het initiatief van De Thuisborrel Club is in speciaal opgezet om de cocktailindustrie te steunen. Er zijn al veel initiatieven bedacht om de horeca te steunen, maar helaas zijn de mogelijkheden voor (cocktail)bars niet eindeloos. Speciaal voor hen hebben marketing- en communicatiebureau Typhoon Hospitality en communicatiebureau The Activators in samenwerking met verschillende Nederlandse cocktailbars, […]

Lees verder

Blend is de trend

Probeer deze gezonde burger eens!

Het is al een grote trend in de VS: meer plantaardig voedsel eten. Is dat voor jou nog een te ver van je bed show? GRO verlaagt die drempel en komt met de Blended BurgerÒ en Blended WorstÒ, twee nieuwe producten met de helft rundvlees en de andere helft oesterzwam. Zo maak je een burger een stuk gezonder voor jezelf, en verklein je je impact op onze mooie blauwe planeet! De nieuwe burger en worst bestaan voor de helft uit Hollandse oesterzwammen. In de ontwikkeling naar meer plantaardig voedsel is blended (een combinatie van paddenstoelen […]

Lees verder

Dolci with love

Sexy desserts en het Romantische Italië

De Australische Steph Wakefield is de auteur van het Engelstalige kookboek ‘Dolci with love’. Het boek is alleen te koop via de gelijknamige website en is bijzonder vanwege zijn gewaagde en kunstzinnige fotografie aan de hand van Italiaanse dessertrecepten. Het boek valt onder de categorie kookboek, maar ook zeker onder die van koffietafelboeken. Talkies sprak Steph over sexy desserts en haar Italië. Je boekt bevat vrij expliciete beelden. Vanwaar het idee om gastronomie met haast niets verhullende foto’s te combineren? ‘Als je het mij vraagt is naaktheid een deel van Italië. Wat dat betreft wordt er niet snel geoordeeld […]

Lees verder

GEEN FESTIVALS OP 5 MEI

ZO VIER JE DE DAG VAN DE VRIJHEID WÉL!

Dit jaar kunnen we 5 mei helaas niet vieren zoals we gewend zijn. Even geen bevrijdingsfestivals en feesten met vrienden. Maar er zijn hele goeie alternatieven om deze dag van de vrijheid te vieren! Wij sommen de mooiste (cocktail)boxen op. Hennessy at Home cocktailbox Nu een drankje aan de bar en in de club er voorlopig niet in zit, komt Hennessy met de oplossing om je solonaise naar een volgend niveau te tillen. Het cognacmerk lanceert namelijk een limited edition Hennessy at Home cocktailbox, die je vanuit je luie stoel online kunt bestellen en die bij je […]

Lees verder

Chocoladefreak

Meester patissier en 24Kitchen-chef Hidde de Brabander schreef een boek over chocolade

Patissier Hidde de Brabander schreef een modern vormgegeven boek over chocolade. Het boek bevat duidelijke uitleg en stap-voor-stapfotografie aan de hand van een aantal chocoladerecepten, en zeer bijzondere recepten met een twist zoals bacon en krokante kippenhuid. Daarnaast leert men in het boek over de oorsprong van cacao, basisreceptuur, en bewustwording & verantwoordelijkheid rondom cacao. Talkies sprak de getalenteerde Nederlandse patissier over zijn werkzaamheden, zijn boek en het effect van chocolade op je psyche. Je werkt als tv-patissier voor 24kitchen en het programma Koffietijd. Wat doe je daarnaast nog meer? ‘Ik ben nu eigenlijk vooral bezig […]

Lees verder

Smokey Goodness- Burgers & BBQ Bites

BBQ Recepten voor een geslaagde meivakantie!

Meivakantie? Probeer deze heerlijke BBQ recepten eens uit, van pyro-culinair avonturier Jord Althuizen! Nederlanders slaan thuis massaal aan het barbecueën tijdens deze periode. Pyro-culinair avonturier Jord Althuizen komt dan ook op het juiste moment met zijn nieuwe boek: Smokey Goodness- Burgers & BBQ Bites. Het is de eerste uitgave in de nieuwe boekenlijn van Jord, naast de eerder verschenen Smokey Goodness-boeken, waarvan inmiddels meer dan 200.000 exemplaren verkocht zijn. In zijn nieuwe boek neemt Jord je mee op BBQ-avontuur naar de States. Van de deli’s van New York tot aan de taco stands in Californië: op zoek naar a full serving of Smokey Goodness flavour maar […]

Lees verder

Vegan inspiratie

De rijke Turkse keuken

De traditionele Turkse keuken hoort tot de meest gevarieerde keukens ter wereld en is rijk aan vele ingrediënten, smaken en bereidingen. De keuken kent vele groenten, granen, kruiden en oliën die al eeuwenlang een prominente rol spelen in de Turkse maaltijden. Salades, gegrilde groenten en stoofgerechten maken deel uit van het dagelijkse menu. Waar in andere culturen vega of vegan recepten worden gecreëerd, heeft de Turkse keuken al talloze heerlijke gerechten die al van origine bij de vegan lifestyle horen. Wij delen 5 overheerlijke 100% vegan gerechtjes uit de Turkse keuken! In de Turkse cultuur […]

Lees verder

Horeca gesloten

Michel Pais over ondernemen tijdens de coronacrisis

Michel Pais is mede-eigenaar van Unlimited Label, exploitant van bijzondere horeca- en evenementengelegenheden in Amsterdam. Een horecaondernemer pur sang. Hoe hij omgaat met de huidige coronacrisis en wat voor effect het heeft op zijn branche lees je hier. Hoe ga jij als horecaondernemer met de situatie om en wat doe je in deze periode? “Wij hebben drie zaken in Amsterdam: Strand Zuid/ Zuidpool, Vondelpark 3 en onze nieuwe zaak No Rules. In principe zitten alle zaken in hetzelfde schuitje. Strand Zuid werd als evenementenlocatie als allereerste al gepakt toen bekend werd dat er geen evenementen […]

Lees verder

Cabaretier & barkeeper

Op quarantaine-kroegentocht

In quarantainetijden zien we veel creatieve ideeën voorbijkomen. Ook cabaretier & barkeeper Arjan Kleton wilde de horeca steunen, nu zij hun deuren hebben moeten sluiten. Ook de theaters hebben hun deuren moeten sluiten, waardoor zijn theatertour even is uitgesteld. Arjen’s cabaretvoorstelling ‘Met de fles grootgebracht’ is geïnspireerd op zijn horeca-achtergrond. In plaats van werkloos op de bank neer te ploffen, besloot hij zijn creativiteit erop los te laten. Zo ontstond zijn YouTube-serie: ‘Kletoni’s Kroegentocht’, waar hij als Nederlands grappigste barman verschillende steden bezoekt om te kijken hoe verschillende horecaondernemers omgaan met de quarantainesituatie. Hoe redden […]

Lees verder

Disaronno Day

Organiseer een brunch cocktail thuis

19 april staat ook dit jaar weer in het teken van Disaronno Day! Deze dag vieren we de passie voor ‘s werelds favoriete Italiaanse likeur met iedereen die van lekkere cocktails houdt. Hoewel we in een ongekende tijd leven, zijn er verschillende mogelijke manieren om deze dag te vieren met respect en inachtneming van de getroffen maatregelen. Hoe? Dat lees je hier! Doe mee en organiseer een heerlijke zondagsbrunch bij jou thuis op 19 april en proost online met vrienden of familie met een verfrissende Disaronno Fizz. Brunchen betekent niet alleen tijd nemen voor jezelf, maar ook samen (digitaal) plezier […]

Lees verder

Typhoon Hospitality.

Rachel Persoon over ondernemen tijdens de coronacrisis

IN UITDAGENDE TIJDEN VIERT CREATIVITEIT HOOGTIJ. DIT IS DE AFGELOPEN WEKEN MEER DAN OOIT NAAR VOREN GEKOMEN IN DE TALLOZE MANIEREN WAAROP BEDRIJVEN ZICH AANPASSEN EN VERNIEUWEN. DEZE KEER INTERVIEWEN WE RACHEL PERSOON, EIGENAAR VAN HOSPITALITY-MARKETINGBUREAU TYPHOON HOSPITALITY.

Lees verder

Biertje?

Van bier tot een desinfecterend middel voor de Voedselbank

In deze barre tijden ontstaan juist nu ook mooie initiatieven en die delen we graag op TalkiesMAN.nl. Deze keer: Two Chefs Brewing en The Stillery sloegen de handen ineen en wisten hun probleem om te zetten tot een oplossing. Zij maakten van hun flinke voorraad bier een desinfecterend middel dat nu wordt verspreid bij de Voedselbank. Gelegen aan de Moezelhavenweg in het Amsterdamse havengebied staat sinds 2016 de brouwerij van Two Chefs Brewing. Hier maken biermakers Sanne Slijper en Martijn Disseldorp, onder andere bekend van de Funky Falcon en de Green Bullet, hun ‘Serious Flavours’. ‘Zoals elk […]

Lees verder

Chef Toub: Lekker Arabisch!

Mounir Toub brengt eigen kookboek uit!

Onze culinair columnist Mounir Toub deelt in iedere keer zijn heerlijke recepten. De TV chef brengt nu ook zijn nieuwe boek uit: Chef Toub: Lekker Arabisch! In dit kookboek neemt Mounir je mee naar de rijke Arabische keuken, van Marokko tot Libanon en van Syrië tot Tunesië. Het boek bevat makkelijke gerechten voor doordeweeks, maar ook gerechten om in het weekend mee uit te pakken. Geniet op een dinsdag van een Marokkaanse couscoussalade of een Turkse linzensoep en trakteer de hele familie op zaterdag op een mezze-lunch. Wij spreken Mounir over zijn boek! Waarom dit […]

Lees verder

How to

Bartender @ home

De temperaturen gaan omhoog en we kunnen (gelukkig) genieten van heerlijk weer. Tijd om dit te vieren onder het genot van een heerlijk zomers drankje: gin. Ideaal om met ijs óf in een heerlijke cocktail te drinken. De gin van Sir Edmond heeft een unieke, fluweelzachte smaak met een tikje vanille. Haal dit weekend je inner bartender naar boven en probeer zelf eens heerlijk zomerse cocktails te maken. Wij delen de lekkerste recepten voor thuis! Pornstar Martini Stijlvol, zelfverzekerd en provocerend: dat is de Pornstar Martini. De sexy cocktail is onmisbaar in het uitgaansleven, maar […]

Lees verder

How to make...

Maak deze cocktail tijdens zomerse dagen!

De zon laat zich deze week volop zien! Nu we nog wel even in thuisisolatie zitten, kunnen we wél heerlijk van het zomerse weer genieten vanuit de tuin, de veranda of het balkon. Een goede cocktail on the side is onmisbaar. Deze frisse Remy Ginger Ale is hét drankje waar je van gaat genieten deze zomerse dagen! INGREDIËNTEN 40 ml rémy martin vsop150 ml (thomas henry) ginger ale 1 limoenpartje GARNERING 1 schijfje gember1 flamed sinaasappelzest Stap 1 Schenk de Rémy Martin VSOP in een met ijs gevuld groot wijnglas. Stap 2 Vul de rest […]

Lees verder

Koken met sterren

Mounir Toub kookt Garnalenkroketjes met Siham Raijoul

Mounir Toub heeft in verschillende restaurants in het zuiden van het land gewerkt. Hij is kookdocent, weet zijn weg in de professionele keuken feilloos te vinden en heeft zijn eigen tv-programma’s bij 24Kitchen en MAX. Voor deze editie kookt Mounir de sterren van de hemel met ‘Hart van Nederland’-presentatrice Siham Raijoul! Ingrediënten garnalenkroket 50 g         roomboter 60 g         bloem 8 stsaffraandraadjes 350 ml     garnalenbouillon 225 g       Hollandse garnalen (MSC-gecertificeerd) 2 sttakken dragon, blaadjes los geplukt en fijngehakt 200 g       bloem (paneren) 4 stbiologische eieren, gescheiden en alleen eiwit gebruiken (paneren)  300 g       paneermeel (paneren) Bereiding Smelt de roomboter en voeg de bloem hieraan […]

Lees verder

INTERVIEW

Het gloednieuwe boek van New York Times bestsellerauteur David Lebovitz

De Amerikaanse Lebovitz besloot  in 2004 om naar Parijs te verhuizen voor de culinaire scene. Naar eigen zeggen voor de wijn, kaas, croissants en chocolade. In Amerika werkte hij als patissier in het bekende restaurant Panisse, om vervolgens in 1999 als kookboekenauteur aan de slag te gaan. Ondertussen heeft hij vier kookboeken en twee memoires geschreven die veel succes kenden. Voor zijn nieuwste boek Drinking French, die begin maart verscheen, ging Lebovitz op zoek naar de beste alcoholische-en non alcoholische drankjes in Frankrijk. Het Engelstalige boek telt 160 recepten met beeld waarvan een klein aantal […]

Lees verder

Voorkom hamsteren

Zo kook je met kliekjes!

Kliekjes in de koelkast, overgebleven groenten of een uitpuilende voorraadkast? Weggooien is zonde. Breng weer nieuw leven in ‘Kliekjesdag’ en dat hoeft zeker niet saai te zijn. Dit zijn onze tips voor heerlijke gerechten die je heel gemakkelijk maakt met overgebleven voedsel.

Lees verder

5x

De lekkerste quarantaine-proof cocktailrecepten

Happy weekend! Hoewel we veel leukere weekenden in gedachten hadden, vooral zo in de heerlijke lentezon, zitten we ook dit weekend in quarantaine. Wel is het belangrijk om ultiem te genieten van je weekend en niet alleen maar te Netflixen op de bank. Dit is hét moment om je inner bartenter in huis te halen! Vijf Rotterdamse bartoppers delen hun favo recepten, waarmee jij binnen no time de lekkerste cocktails in elkaar flanst. Let’s start shaking! Tommy’s Margerita | David Trampe Voor we beginnen deelt Botanero’s bartender David een paar handige tips. Goedkope drank = […]

Lees verder

KOOKBOEK 'BREDA'

Talkies interview Freek van Noortwijk middenin de coronacrisis over toekomst restaurants

Het trio Johanneke, Guillaume en Freek hebben samen vier verschillende soorten restaurants in Amsterdam en schreven in samenwerking met schrijver en ‘culinaire gek’ Ronald Giphart een kookboek met vijftig recepten. De recepten bevatten een wijnadvies en zijn allen afkomstig uit de vier restaurants. Talkies sprak Freek van Noortwijk middenin de coronacrisis over de toekomst van hun restaurants, hun kookboek Breda en zijn favoriete recepten. Daarnaast deelde de vriendengroep een heerlijk recept met ons: de Hollandse asperges met daslook en jeneverspek. Hoe gaan jullie als restaurateurs met de huidige coronacrisis om? ‘Het gaat ons niet in […]

Lees verder

interview met CEO Massimiliano Pogliani

De impact van jouw dagelijkse kop koffie

Dagelijks gaat er in ons kleine landje zo’n 6,5 miljoen liter koffie doorheen. Maar wie knapt daar eigenlijk het meeste van op? Bewust koffiedrinken moet als je het ons vraagt meer regel dan uitzondering zijn. Die gedachte deelt illycaffè met ons. Het Italiaanse bedrijf levert wereldwijd de lekkerste koffie en dat komt omdat de organisatie van binnenuit transparant en duurzaam opereert. CEO Massimiliano Pogliani geeft ons een les hoe zowel bedrijven als consumenten daadwerkelijk verschil kunnen maken om de kwaliteit van leven te verbeteren. WAT IS HET BELANG VAN DUURZAME KOFFIE? ‘De koffieproductie kent in het algemeen […]

Lees verder

door Kaasbar Amsterdam

Speciale borrelbox voor thuis

Tja, wat doe je als je zo veel mogelijk binnen blijft maar vanmiddag wel gezellig wil borrelen met je vriendin? Laat een speciale borrelbox dan nu thuis bezorgen! Kaasbar Amsterdam heeft de handen in één geslagen met de meiden van Gebrouwen Door Vrouwen en een pakket samengesteld voor twee personen die je simpelweg kan bestellen door een DM te sturen via beide Instagrams of een whatsappje te sturen naar +31682791781 (vrijdag en zaterdag vóór 16:00 uur besteld, is diezelfde dag nog tussen 17:00 en 20:00 uur in huis). In het pakket zitten vier verschillende kazen van de […]

Lees verder

4x heerlijke ambachtelijke cocktails van Rutte

Met een historie van bijna 150 jaar is Rutte een expert in het maken en distilleren van prachtige botanische dranken met enkel natuurlijke ingrediënten. Er worden geen toegevoegde smaken of kleurstoffen gebruikt; alle smaak en kleur komen van vers fruit, kruiden en noten, iets dat uniek is in de industrie. Wil je een heerlijke cocktail maken van Rutte Distilleerderij? Wij delen hier 4x heerlijke ambachtelijke recepten! RECEPT: SLOE ROYALE Sloe Royale is een verfijnde, maar toch eenvoudige cocktail waarin Rutte’s nieuwste Sloe Gin de meest perfecte combinatie vormt met een klassieker zoals champagne. Sloe gin heeft […]

Lees verder
The Blend Opent in Freddy's Bar

Amsterdam Cocktail Week

The Blend opent in Freddy’s Bar

Ben jij een fervent whiskyliefhebber? Dan hebben we heel goed nieuws! Na een enorm succes in Londen komt Chivas Regal, ’s werelds eerste luxe Scotch whisky, met The Blend naar Amsterdam! Een ervaring die deuren opent naar de fascinerende wereld van whisky, door een persoonlijke Art of Blending-ervaring. The Blend opent tijdens Amsterdam Cocktail Week in Freddy’s Bar van Hotel De L’Europe. Tijd om je vrienden bij elkaar te roepen voor een unieke whiskybeleving! The Blend is een bijzondere kans om je whiskyvaardigheden aan te scherpen en je eigen op maat gemaakte, gemengde whisky te […]

Lees verder
illycaffe-benoemd-tot-een-van-de-meest-ethische-bedrijven-ter-wereld

2020 World’s Most Ethical Companies Award

ILLY ÉÉN VAN DE MEEST ETHISCHE BEDRIJVEN TER WERELD

illycaffè S.p.A is benoemd tot één van de 2020 World’s Most Ethical Companies door Ethisphere – wereldleider in het definiëren en bevorderen van de normen van ethische bedrijfspraktijken. Het wereldberoemde koffiemerk streeft naar de hoogste ethische normen bij het continu verbeteren van de kwaliteit van leven voor al haar stakeholders. 2020 markeert het achtste opeenvolgende jaar dat illycaffè deze erkenning heeft verdiend en is één van de zes bedrijven die dit jaar de eer hebben ontvangen in de categorie Food, Beverage & Agriculture. “Het handhaven van de hoogste esthetiek onder een rigoureus duurzaam kader is […]

Lees verder

BIJZONDER INTERIEUR

Dit hotel én restaurant in Amsterdam is volledig vernieuwd

Het Apollo Hotel Amsterdam, a Tribute Portfolio Hotel brengt de Olympische Spelen van 1928 terug naar Amsterdam door 174 kamers te vernieuwen met een bijzonder design, geïnspireerd op de Olympische Spelen. Alle 223 kamers en suites van het hotel zijn nu volledig gerenoveerd. Naast het vernieuwde interieurdesign, wordt ook The Harbour Club Amsterdam Zuid uitgebreid en vernieuwd. The Harbour Club Amsterdam Zuid is gevestigd op het kruispunt van vijf grachten, in Rijksmonument Apollo Hotel Amsterdam. Een historisch stukje Amsterdam Zuid! Vijf jaar na de officiële opening van het beroemde restaurant is het tijd voor vernieuwing. […]

Lees verder

KFC GAAT VEGA TIJDENS DE NATIONALE WEEK ZONDER VLEES

In het kader van de Nationale Week Zonder Vlees verruilt het Kentucky Fried Chicken-restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam van 9 tot en met 15 maart alle kip op het menu voor vegetarische opties: een wereldwijde primeur! Op 9 maart wordt de Chickenless Chicken Burger, de allereerste vegetarische KFC-burger, in heel Nederland toegevoegd aan het KFC-menu. De nieuwe burger is volgens het originele KFC-recept gepaneerd met elf geheime kruiden en specerijen, waardoor de krokante burger net zo smaakvol is als het origineel. Het hoofdingrediënt van de vega-burger is Mycoproteine – een unieke, duurzame en voedzame […]

Lees verder
vjeze fur over zijn kookboek 'Lekker Fred'

vjeze fur over zijn kookboek ‘Lekker Fred’

Als Freddy zich niet uitslooft op het podium als onderdeel van de Jeugd van Tegenwoordig, leeft hij zich uit in de keuken. Op zijn Instagram @vjeze_fur zijn al vele hilarische kookvideo’s te bekijken, maar nu bundelt Freddy dit in zijn kookboek ‘Lekker Fred’. Voor iedereen die zich wil uitsloven voor vrienden óf zichzelf eens wil verwennen. 

Lees verder

Shake it

Tips en tricks van de cocktailmaster: Thierry Hernandez van Le Bar du Bristol

De Franse barman Thierry Hernandez leerde het vak van cocktail shaken zichzelf aan. De autodidact begon op zijn zestiende met het samenstellen van allerlei soorten alcohol, specerijen, kruiden en siropen. Hij werkte dertig jaar lang als barman in het prestigieuze Hotel Plaza Athénée in Parijs, om vervolgens de overstap te maken naar het zeer chique en klassieke hotel Le Bristol. Hernandez stond lang bekend als dé trendsetter op het gebied van cocktails shaken dankzij zijn innoverende smaakcombinaties en het serveren van chique cocktails in Italiaanse handgeblazen Muranoglazen. Vanaf 17.30 uur is er dagelijks de mogelijkheid om zijn […]

Lees verder

Recept

De Ravioli van Mounir Toub!

Mounir Toub heeft in verschillende restaurants in het zuiden van het land gewerkt. Hij is kookdocent, weet zijn weg in de professionele keuken feilloos te vinden en heeft zijn eigen tv-programma’s bij 24kitchen. Hij deelt zijn favo recept voor een heerlijke Ravioli!

Lees verder

The Gojira

HIER EET JE DE LEKKERSTE HAMBURGER VAN NEDERLAND

Een Koreaanse burger geserveerd op een Aziatische steambun met een patty van dry aged rib eye en Japanse Wagyu vlees. Dát is de lekkerste burger van Nederland, en die eet je in Ter Marsch & Co van Chef Rohini Atwaroe van. De burger is belegd met zoetzure mini komkommer en mini bok choy, bulgogi pulled pork en geroosterde buikspek, rode ui, yuzu manuka honing, gochujang saus en nori cassava chips. Hmm!

Lees verder

Shake it!

EXPERIENCE THE CUBAN WAY OF LIFE

De echte smaak van Cuba proef je in de rum van CasaRon. Gemaakt uit de beste en meest gerespecteer- de rumhuizen van Cuba: Ron Santiago de Cuba, Ron Perla del Norte en Ron Cubay.

Lees verder
Talkies chef Mounir kookt met Rolf Sanchez

lekker recept

Talkies chef Mounir kookt met Rolf Sanchez

Mounir Toub heeft in verschillende restaurants in het zuiden van het land gewerkt. Hij is kookdocent, weet zijn weg in de professionele keuken feilloos te vinden en heeft zijn eigen tv-programma’s bij 24Kitchen en MAX. Voor deze editie kookt Mounir de sterren van de hemel met zanger Rolf Sanchez!

Lees verder
The avocado show

hotspot

Amsterdams begrip: The Avocado Show

Er heeft zelfs een groep toeristen voor de deur geslapen om een ontbijtje bij The Avocado Show te kunnen bemachtigen. Dit kleine, kleurrijke avocado-restaurant in de Pijp met gerechten in de vorm van ware kunstwerkjes sloeg direct in als een bom, nog vóór de opening in maart 2017. Het concept heeft zich in razendsnel tempo ontwikkeld tot een internationaal multibrand én inmiddels meerdere locaties in Amsterdam. Mastermind Ron Simpson over zijn Disneyland voor avocadofans.

Lees verder
Mounir Toub kookt de sterren van de hemel

heerlijk recept

Mounir Toub kookt de sterren van de hemel

Elke editie kookt Talkies chef Mounir Toub de sterren van de hemel. Ook vandaag staat er weer een heerlijk recept voor jullie klaar: Ravioli met bloemkoolcrème, ei, bechamelsaus en bloemkool op zuur BEREIDING Pastadeeg Weeg de pastabloem goed af. Meng de pastabloem met de 2 eieren, 1 eigeel, zout en olijfolie met een vorkje tot het één geheel is. Leg het deeg op de werkbank en kneed minimaal 10 minuten tot je een glad en soepel deeg hebt. Laat het deeg 1 uur afgedekt rusten. Bloemkoolcrème Snijd de bloemkool in kleine gelijkmatige roosjes en was […]

Lees verder
wine and dine

horecatrends

Wine and dine: waar moeten we zijn

Waar moeten we zijn voor het beste ontbijt? Waar stranden we neer voor de lekkerste wijn en waar maken we een reservering voor een ‘fingerlicking good’ diner? De meeste hotspots kennen we inmiddels allemaal wel, het mag wel wat verfrissender. Dan ben je hier aan het juiste adres, want wij hebben onze meest innovatieve, nieuwe favo’s voor je op een rij gezet. Uiteten gaan is eigenlijk al een feest op zich, maar tegenwoordig mogen alle zintuigen geprikkeld worden en kan het niet gek genoeg. We zien steeds meer creatieve ontwikkelingen in de horecabranche, alles kan, […]

Lees verder
rondreizend restaurant baut wordt bar baut in amsterdam

leuke hotspot

Rondreizend restaurant Baut wordt Bar Baut in Amsterdam

Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-upgoeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca concern van Van der Eerde met een vaste locatie voor ‘Bar Baut’ aan de Stadionweg in Amsterdam. Bar BAUT brengt een ode aan de geschiedenis van BAUT. De beste gerechten uit eerdere edities BAUT krijgen een plek op de kaart. Denk aan de steak tartaar met bacon mayonaise, tuinkers en zuurdesembrood. Of coquilles met bloemkool, beurre noisette en cepesschuim uit BAUT #1. Amsterdam is de laatste […]

Lees verder