F&B

News

Boschendal Estate

De Parel van Franschhoek

Maar een paar plaatsen ter wereld kunnen claimen alles te hebben waar een wijnliefhebber naar verlangt. Boschendal Estate is zo’n unieke bestemming. Deze magnifieke Boschendal winery ligt op een uurtje rijden van Kaapstad, in het pittoreske Groot Drakenstein Valley, aan de rand van Franschhoek. Wereldberoemd is de Boschendal picknick en de fameuze lunch in het sfeervolle restaurant. Redenen om eens een bezoek te brengen aan Boschendal; de parel van Franschhoek.

Lees verder

GEHEIME LOCATIE

Coming up: pop-up bar ‘La Maison by Rémy Cointreau’

Van 8 tot 20 november neemt ‘La Maison by Rémy Cointreau’, een uitzonderlijke pop-up bar gewijd aan de kunst van cocktails en sterke drank, haar intrek in Amsterdam. Je ontdekt er gepersonaliseerde en exclusieve serving rituals, ontworpen door niemand minder dan hedendaags kunstenaar Pablo Lücker, in combinatie met karakteristieke Heinen Delfts Blauw-keramiek. Laat je meevoeren in een nu al iconische hommage aan Nederlandse kennis, vaardigheid & creativiteit.

Lees verder

Orancello van De Jongens van Oud West

Hét alternatief voor limoncello

Orancello wordt gemaakt met sinaasappelschillen in plaats van citroenschillen, met als resultaat een friszoete likeur die perfect past bij gezellige avonden of als borrel in de zon. De orancello van De Jongens van Oud West kenmerkt zich door kwaliteit en een toegankelijk karakter.

Lees verder

Birra Moretti Zero

Genieten op zijn Italiaans

Nederland maakte vorig jaar kennis met Birra Moretti, en hoe! De Italiaanse favoriet is inmiddels ook tijdens Nederlandse zomeravonden een graag geziene gast op tafel. Maar wist je dat er ook een alcoholvrije variant bestaat van het kwaliteitsbier? Met Birra Moretti Zero kan iedereen tijdens een zomerse uitgebreide borrel thuis of op het terras, alcoholvrij genieten van Birra Moretti, gebrouwen volgens de hoogste standaarden. Birra Moretti Zero kent een delicate en subtiel bittere smaak en is daarmee een echte alcoholvrije dorstlesser. Deze smaak is ontstaan dankzij een topkwaliteit aan ingrediënten en een speciale brouwmethode waarbij […]

Lees verder

Hét moment om sushi te bestellen

10x sushi restaurants om je vingers bij af te likken

Ieder weekend is het op zaterdag raak voor sushi liefhebbers in Nederland. Want dan bestellen we volgens data van Thuisbezorgd.nl het vaakst deze heerlijke Japanse specialiteit. Het kan dus haast geen toeval zijn dat het juist op zaterdag 18 juni International Sushi Day is. Geen beter excuus om jezelf dit weekend te trakteren! Wist je trouwens dat wij Nederlanders het vaakst sushi met zalm, komkommer en avocado bestellen? Simpel, maar altijd lekker!

Lees verder

Zomers en fris bbq-recept!

Entrecote van de bbq met limoen-korianderrub

Jumbo presenteert een lekker recept voor op de bbq: entrecote met limoen-korianderrub. Lees hieronder snel hoe jij een zomerse avond gemakkelijk en snel smaakt geeft met dit heerlijke recept.

Lees verder

Lekker met Leffe

Zalm met citroen-dille saus

Een mooi stukje verse zalm met een frisse saus en gegrilde groene asperges, wie kan daar niet van genieten? Dit recept is wat ons betreft een topper die het niet alleen in de zomer goed doet, maar waarmee je ook op wat koudere dagen de zon in huis haalt.

Lees verder

Het drijvende terras in Amsterdam

Derde seizoen ‘Carré Terras op de Amstel’ begint 13 mei

Twee jaar geleden startte Koninklijk Theater Carré met  het ‘Carré Terras op de Amstel’, inmiddels een begrip in Amsterdam. Het grootste en mooiste drijvende terras in het hart van de stad met een fantastisch uitzicht over de Amstel, de Magere Brug en het iconische theater zelf. Goed nieuws: Onder luid applaus opent op 13 mei het terras haar derde seizoen!

Lees verder

Bacardí

Til jouw feestje naar het volgende niveau met deze kant-en-klare aged rum cocktails

Van knusse diners tot eindeloze rooftop-parties. De in-home trend blijft ook na COVID bestaan, en het niveau is hoog, want we hebben afgelopen twee jaar goed kunnen oefenen. Met de introductie van Aged Rum Cocktails maakt BACARDÍ Rum het jou nog makkelijker om jouw in-home feestje met vrienden naar een hoger niveau te tillen. De drie premium, kant-en-klare cocktails zijn gemaakt door enkele van de meest getalenteerde bartenders ter wereld. Jij hoeft de cocktail alleen nog maar te koelen en uit te schenken over ijs en binnen no time verwen jij je gasten met een […]

Lees verder

Happy Kingsday!

Dé cocktail voor Koningsdag: Fizzy Peachtree

De Kuyper Royal Distillers, eigenaar van ’s werelds grootste premium merken in cocktaillikeuren lanceert Fizzy Peachtree! Deze ready-to-drink (RTD) cocktail heeft een frisse en lichte smaak dankzij de combinatie van perziklikeur, bruisend water en het sap van ¼ e limoen.

Lees verder

XI'AN Famous Foods

dompel je onder in de west-Chinese keuken

Foodies die in New York zijn geweest kennen de Chinese keten misschien wel. In 2005 opende de hardwerkende vader van Jason Wang als Chinese immigrant zijn eerste bubble tea-zaak. De concurrentie was groot en dus sloeg hij een andere richting in. Hij huurde een heel kleine ruimte waarin hij gerechten uit zijn geboorteplaats Xi’an verkocht. Al snel stonden mensen in de rij voor zijn verse noedels met pittige azijnsaus en gekaramelliseerd varkensvlees met platbrood. Tv-kok Anthony Bourdain kwam langs en vele journalisten volgden.

Lees verder

Gouden paastips

8x toplocaties voor een heerlijk Pasen

Aankomende 17 en 18 april is het zover. Tijd om eieren te zoeken, los te gaan op de mimosa’s of heerlijk te brunchen. Wij maakten een lijstje met toplocaties waar je heerlijk kunt eten, drinken, slapen en genieten van het lentezonnetje. Althans, op dat zonnetje hopen we vooral.

Lees verder

McDelivery Detector

Automatisch McDonald’s in huis als je eten aanbrandt?!

Kookklungels opgelet: McDonald’s komt met dé uitkomst voor keukenprinsen en -prinsessen met twee linkerhanden: de McDelivery Detector. Dit vernuftige apparaatje detecteert of je je eten laat aanbranden en bestelt automatisch eten bij McDelivery. De McDelivery Detector wordt in super limited edition uitgebracht en is exclusief beschikbaar voor de grootste keukenkoekenbakkers.

Lees verder

Een lekker verjaardagsbiertje

BELGISCHE BROUWERIJ ACHOUFFE BESTAAT 40 JAAR

In het groene hart van de Ardennen, waar sprookjesachtige wezens en kabouters zich nog durven én kunnen vertonen, ligt Brouwerij Achouffe. Midden in deze bosrijke mythische wereld, werd in 1982 de allereerste Chouffe gebotteld. Om de veertigste verjaardag te vieren, lanceert brouwerij Achouffe nu een gelimiteerd verjaardagsbier. Chouffe 40 JAAR is een smaakvolle blondine met een kruidig aroma en 5,6 procent alcohol. En er staan meer verjaardagsactiviteiten op de planning. Zo nodigt Chouffe iedereen uit om haar verjaardag mee te vieren tijdens één van de vele Chouffe parties in ’t café.

Lees verder

historische wijngebieden

5 x de beste regio’s in Europa voor wijnliefhebbers

Ben jij een wijnliefhebber en helemaal klaar voor het nieuwe terrasseizoen? Misschien is het dit jaar tijd om het naar een hoger niveau te tillen. Namelijk: een heerlijke wijnvakantie in een van de beste wijngebieden in Europa. We staan allemaal te trappelen om onze vakanties te gaan boeken voor dit jaar. Moederdag staat ook weer voor de deur, dus mocht je nog opzoek zijn naar een gepast kado?! Holidu, de zoekmachine voor vakantiehuizen, heeft de beste wijnregio’s in Europa op een rij gezet. Vele wijngebieden in Europa worden als s werelds beste gezien, waarom niet […]

Lees verder

Doe een Whisky-tour

6 x de best beoordeelde distilleerderijen in Schotland

Schotland mag dan een klein land zijn met een totale bevolking van iets meer dan vijf miljoen inwoners, maar het heeft zeker iets om over op te scheppen. Elk jaar maken miljoenen mensen vanuit de hele wereld een reis om het land te bezoeken dat bekend staat om zijn kilts, doedelzakken, Gordon Ramsay en haggis – maar ongetwijfeld is het eerste in je hoofd op popt als je denkt aan Schotland: whisky!

Lees verder

Enjoy jour meal

6 x de leukste food(wal)hall(a)s van Nederland

Streetfoodvibes, gezelligheid en heerlijk eten. Foodhallen zijn op het moment helemaal hot en dus ook op veel plekken te vinden! Wij delen de leukste foodhallen in Nederland.

Lees verder

De kunst van het vieren

MOËT & CHANDON CANAL HOUSE OPENT IN AMSTERDAM 

Van 15 tot en met 25 april opent Moët & Chandon het ‘Moët & Chandon Canal House’ aan de Amsterdamse Herengracht. Een pop-up champagnebar in hartje Amsterdam waar je het onverwachte kunt verwachten en de magie van de exquise champagne van Moët & Chandon ontdekt tijdens tastings, activiteiten en verrassende acts. Drink een glas Moët Impérial aan de bruisende bar of in de huiskamer met uitzicht op de gracht en bescherm hiermee één vierkante meter natuur via EarthToday.

Lees verder

Cocktail time!

De beste cocktailbars in Den Haag

Cocktailbars genoeg in Den Haag, maar waar drink je nu de allerbeste negroni, een overheerlijke espresso martini of killer moijto? Trakteer jezelf op een bezoek aan één van de onderstaande cocktailbars en geniet van een ontspannen sfeer, originele signature cocktails en de beste bartenders.

Lees verder

Koken op echt vuur

Dé Amsterdamse hotspot in Noord: Helling 7

Helling 7 brengt met hun deels circulaire restaurant een ode aan Amsterdam Noord. Het nieuwe restaurant aan de oever van het IJ laat Amsterdammers kennismaken met het laatste stukje actieve NDSM. Terwijl je op een oude scheepshelling geniet van intuïtief koken op echt vuur, ontdek je tussen de kranen, schepen en ambachtslieden een unieke plek vol historie. Dat maakt het restaurant met uitzicht over de hele stad dé hotspot van dit moment.

Lees verder

Dit wil je proberen

Thuis aan de steak en frites van Joris Bijdendijk en Lindenhoff

Zelf thuis steak en frites bereiden op Michelinsterrenniveau. Het kan met dank aan Lindenhoff en Joris Bijdendijk. Samen introduceren ze de Lindenhoff Steak & Frites Box, waarin alle ingrediënten thuis worden bezorgd om een culinaire versie van dit topgerecht op tafel te zetten.

Lees verder

East meets West

Restaurant Yamazato

Dit jaar viert Hotel Okura Amsterdam zijn vijftigste verjaardag. Een gouden jubileum! Centraal daarbij staat The Art of Okura: de kunstvorm waarbij traditionele Japanse gastvrijheid gecombineerd wordt met ultieme westerse luxe. Ook in Yamazato, het restaurant met de traditionele kaiseki-keuken, komen oost en west al vijftig jaar op bijzondere wijze samen.

Lees verder

MARTINI

Dé cocktail voor het perfecte aperitief moment

Vandaag onthult het Italiaanse dolce vita icoon MARTINI®, zijn nieuwste ready-to-serve cocktail; Martini Spritzante. Een bruisende cocktail geboren vanuit een unieke samenwerking met Sergio Herman, sterrenchef en liefhebber van de Italiaanse keuken. Deze creatie is een ode aan de Italiaanse levensstijl waarin goede vriendschappen en lekker eten & drinken de boventoon voeren. Martini Spritzante heeft de frisse smaken van grapefruit, basilicum en een vleugje vanille. Goed gebalanceerd met een subtiele bittere toets. Met Spritzante bieden MARTINI en Sergio Herman een heerlijke cocktail, ready-to-serve en perfect om te schenken tijdens de feestdagen voor een gezellig aperitief met […]

Lees verder

Illycafé

India’s Jumboor Estate wint de zesde Ernesto Illy International Coffee Award

die sinds 2016 wordt uitgereikt aan de producent van de beste duurzame koffie onder de 27 beste deelnemende koffieproducenten uit de 9 meest significante koffieteelt landen. De winnaar van dit jaar is Jumboor Estate in India, vertegenwoordigd door B.M. Nachappa, en verkozen tot “Best of the Best” door een onafhankelijk panel van internationale culinaire en koffie-experts.

Lees verder

Herfstachtig, energiek & geboetseerd

Moet je proeven: Moët & Chandon Grand Vintage 2013

Moët & Chandon Grand Vintage champagnes worden al sinds 1842 gemaakt; in eerste instantie voor Britse en Amerikaanse connaisseurs die verlangden naar meer volwassen wijnen. Nu komt het huis met hun 75e (!) vintage. Daar gaat een behoorlijke precisie en uitdaging aan vooraf – de Grand Vintage komt uit het jaar 2013 en dat was een behoorlijk pittig jaar met een koude winter waardoor de groeicyclus vertraagde en de druiven ongebruikelijk laat werden geoogst. Het leverde desondanks een prachtige vintage champagne op, zo zijn geblend dat ze de schitterende volwassenheid van de beste oogst in […]

Lees verder

Viva Italia!

Vier het leven in deze Italiaanse hotspot in Amsterdam

VOOR EEN HEERLIJK ITALIAANSE AVOND MET VRIENDEN ZIT JE GOED BIJ LOLO AMSTERDAM, GEVESTIGD AAN HET OUDEKERKSPLEIN. DEZE EYE-CATCHING HOTSPOT OP DE WALLEN IS EEN HEUSE PAREL OM JE VRIENDEN EN FAMILIE MEE NAARTOE TE NEMEN, WANT: EEN FLAMBOYANT INTERIEUR (DENK AAN EEN MIX VAN VELOURS TIJGERPRINT, MOULIN ROUGE EN ITALIAANSE TUINEN), GERECHTEN OM VAN TE WATERTANDEN EN DE BESTE DRINKS OM SAMEN MEE TE PROOSTEN! Het hele interview lezen? Koop dan nu de nieuwe TalkiesMAN in de winkels, supermarkten of online!

Lees verder

Champagne

ROGER FEDERER KRIJGT EXCLUSIEF KIJKJE BIJ MOËT & CHANDON

Moët & Chandon lanceert de nieuwe videoreeks ‘Through the eyes of …’, waarin de pracht van champagne wordt belicht de ogen van een aantal selecte vrienden van het champagnehuis. Niemand minder dan sporticoon én internationaal ambassadeur van Moët & Chandon is de eerste gast in de serie. In grappige, korte video’s keert de internationaal ambassadeur terug naar Epernay – sinds 1743 de bakermat van Moët & Chandon. Daar ontmoet hij de mensen van het huis en gaat hij op zoek naar antwoorden op de brandende vragen die hij altijd al wilde stellen over het unieke […]

Lees verder

BBQ time

10x de populairste parken om te barbecueën

Mooi weer is eindelijk in aantocht en dat betekent dat het voor veel Nederlanders ook weer tijd is om te barbecueën. Helaas is barbecueën niet toegestaan in alle parken in Nederland, daarom delen wij hier een lijstje met parken waar het wél mag. Pak je BBQ-set, vlees, brood, smeersels, you name it; en barbecueën maar!

Lees verder

Een vakantiegevoel binnen handbereik

12x culinaire hotspots in eigen land

De zomervakantie is in volle gang! Blijf je lekker in eigen land en in need of tips? De onderstaande twaalf plekken in Nederland kunnen allemaal op het vakantielijstje om een dag culinair te genieten! 1. The Green Rose – Arnhem Wist je dat Arnhem een enorm leuk aanbod aan winkels heeft? Wissel je huidige shopstad eens af met deze Rijnstad. Uiteraard is een citytrip naar Arnhem niet compleet zonder een bijzonder diner bij The Green Rose. Waarom? Onder meer vanwege eigenaar Jin Hu, een autodidact op het gebied van koken die het vak leerde door heel veel […]

Lees verder

BEACH PLEASE

Hele chille stadsstranden in Amsterdam

De zomer in Nederland is genieten, want er is genoeg te doen en helemaal met de stadsstranden in Amsterdam hoef je je niet te vervelen. Restaurants doen er ook alles aan om het échte vakantiegevoel in gasten naar boven te brengen. Tropische cocktails, een goede sfeer, fijne muziek en smaakvol eten. Bij deze stadsstranden voelt het net alsof je op vakantie bent. Carré Terras op de Amstel | Amsterdam Oost Ook dit jaar is Carré Terras op de Amstel weer geopend. Hier geniet je ongedwongen van de lekkerste en klassieke lunch en diner gerechten of […]

Lees verder

Benvenuto Birra Moretti!

Het favoriete bier van Italië

Ken je die heerlijke klassieke Italiaanse avonden? In de wintermaanden met elkaar in een berghut, ’s zomers in uitgestrekte gaarden terwijl de zon ondergaat. De overeenkomst: lange tafels met familie en vrienden, waar het draait om lekker eten en goed gezelschap. En daar hoort natuurlijk een heerlijk biertje bij. De favoriet van Italianen? Birra Moretti, een fris en soepel biertje dat perfect te combineren is met authentiek Italiaanse gerechten. Vanaf deze week kun jij dat datzelfde gevoel ervaren. Het biermerk is nu verkrijgbaar in Nederlandse supermarkten en horecazaken. Birra Moretti is het favorietje biertje van […]

Lees verder

Still Spicy

BACARDÍ® SPICED LANCEERT VIDEOSERIE

De maatregelen versoepelen en de feestjes en festivals worden gepland, maar wat wordt de uitgaanscultuur na COVID-19? Weten we nog wel hoe het moet? En wat worden nu de do’s en don’ts op een huisfeestje of strandfeest? In de driedelige videoserie ‘Still Spicy?’ gaat talkshow host Yuki Christus in gesprek met rapper Zwangere Guy, Singer & songwriter Sarita Lorena en DJ Zoey Hasselbank over wat er wel en niet meer kan op de feestjes deze zomer.  De eerste aflevering is  te bekijken op het YouTube kanaal van BACARDÍ. De overige twee afleveringen volgen op 8 juli en 15 juli aanstaande. De lancering van […]

Lees verder

BATU Kombucha

Eens wat anders? Probeer deze biologische, suikervrije kombucha!

Zin in eens een ander frisdrankje dan je normaliter drinkt? Proef eens de suikervrije bio-kombucha BATU, die komt in blik gemaakt duurzaam materiaal, superlekker wegdrinkt en gemakkelijk mee te nemen is. BATU is koud het lekkerst, dus zet ze thuis in de koelkast voordat je op avontuur gaat. BATU is traag gefermenteerde kombucha. Dat begint met sencha thee, een groene thee die een beetje naar citrusfruit smaakt. De thee wordt samen met rietsuiker, gist en bacteriën gefermenteerd in een open kuip tot alle suiker zich heeft omgezet in frisse zuren en smaakaroma’s. Dertig dagen duurt […]

Lees verder

Plantaardige kaas

Drie heerlijke veggie recepten van Nurishh

Plantaardige producten waar de hele familie van kan genieten, dat is precies waar Nurishh voor staat. Met het gezin uitgebreid ontbijten in het weekend, gezellig dineren of met z’n allen spelletjes spelen met een borrelplank op tafel. Iedereen moet kunnen genieten van lekker eten. Ook als je een lactose-intolerante dochter hebt, een flexitarische broer of ouders die echte vleesliefhebbers zijn. Het nieuwe merk Nurishh introduceert vier plantaardige producten in het kaasschap en speciaal daarom zetten wij drie heerlijke recepten op een rij om je te inspireren voor heerlijke gerechten met plantaardige kaas! Drielaagse clubsandwich met […]

Lees verder

BBQ Recepten

Mooi weer én International Burger Day!

Dit weekend laat eindelijk de zon zich volop zien! En dat komt goed uit want vandaag is het International Burger Day. Dat betekent maar één ding: tijd om het BBQ seizoen te vieren! Daarom delen we deze zes heerlijke BBQ-recepten met je. BBQ maïskolven met lemon & herb rub De maïskolf is een echte klassieker voor op de BBQ. Het is een heerlijk bijgerecht dat nooit verveelt. Met dit recept maak je maïskolven die tijdens de BBQ de show zullen stelen! De citroensmaak geeft dit gerecht namelijk een lekker frisse smaak. Geniet van deze verrassende klassieker! Ingrediënten […]

Lees verder

Hééééy Biertje!?

We mogen weer terrassen!

Na maanden wachten is het eindelijk weer zo ver: de terrassen mogen weer open! Hét moment waar vele duizenden horecaondernemers, miljoenen Nederlanders en ook brouwers reikhalzend naar uit hebben gekeken. Na een lange en soms uitzichtloze donkere winter verschijnt daar eindelijk een streepje zon aan de horizon. Snak jij ook zo naar een vers getapt glas en dat ene moment van de allereerste slok op het favoriete terras? Samen proosten op het samenzijn dat we zo gemist hebben. Om dit gevoel dat iedereen kent te vieren start Heineken® de campagne #heteerstebiertje – mét niemand minder […]

Lees verder

Feestelijke recepten

VIER DISARONNO DAY MET DEZE DRANKJES!

Het is vandaag een feestelijke dag, want: Disaronno Day! Het merkt viert op deze dag de creativiteit en innovatie in de cocktailwereld samen met iedereen die van lekkere cocktails houdt. Omdat ook dit jaar de horeca helaas nog gesloten is, delen we deze drie favoriete lente drankjes die gemakkelijk thuis te bereiden zijn! De volgende drie drankjes bereid je vanavond in een handomdraai: 1. Disaronno Fizz Een drankje met een laag alcoholpercentage en een sterke persoonlijkheid. De originele smaak en het onmiskenbare aroma van Disaronno, verenigd met de bruisende bubbels van sodawater en citroensap voor een frisse en dorstlessende cocktail. […]

Lees verder

Koken

Mounir Toub over zijn nieuwste boek Chef Toub: Snel Arabisch!

Talkies Friend en chef-kok Mounir Toub komt met zijn tweede boek! In Chef Toub: Snel Arabisch! maakt hij van Midden-Oosterse favorieten de snelle versie, mét Mounir-twist. Met de recepten uit dit toegankelijke familiekookboek zet je binnen maximaal 30 minuten de lekkerste falafelbowl, kip-harissaburger of viskebab op tafel. Zo kun je – ook op de drukste dagen van de week – genieten van alles wat de Arabische keuken te bieden heeft. Wij spreken Mounir Toub over zijn nieuwste boek Chef Toub: Snel Arabisch! Vanuit welke behoefte is ‘Chef Toub: Snel Arabisch!’ ontstaan? ‘Na het lanceren van Chef Toub: […]

Lees verder

Burger with a side of Boxers

Willie Wartaal levert een schone onderbroek bij je hamburger!

Snak je naar een snack en ben je naarstig op zoek naar schoon ondergoed? Dan heb je geluk. Rapper Willie Wartaal lanceert namelijk in samenwerking met Pockies en Fat Phill’s de ‘Burger with a side of Boxers.’ Wie Willie’s burger bestelt bij Thuisbezorgd krijgt bij het afrekenen de keuze voor een schone boxer als bijgerecht. Hamburger, boxershort, Willie Wartaal. Op het eerste gezicht lijken die drie niet veel met elkaar gemeen te hebben, maar niks is minder waar: De 38-jarige rapper is namelijk de keuken ingedoken om zijn eigen hamburger te ontwikkelen en deze uit […]

Lees verder

Heerlijke foodbox

Lekkere happen van No Rules

Binnenkort een avondje lekker uitpakken met een heerlijk diner? Dan is de ‘No Rules Experience Box’ misschien iets voor jou. Een heerlijke foodbox met de populairste gerechten van Restaurant & Bar No Rules. De No Rules Experience Box bevat alles waar het Amsterdamse restaurant voor staat. Populaire succesnummers – van voor- tot nagerecht –, maar dan van hoge kwaliteit en met een typische No Rules-twist. Het is allemaal net iets eigenzinniger en wat meer high-end. Zo vind je onder andere in de box een ‘Pizza Boerenkool’ met salsiccia, witlof- en boerenkoolchips, burrata met gerookte amandel, […]

Lees verder

Het Nationale Ballet x Jansz.

UNIEKE DINNERSHOW BIJ JOU THUIS

Wacht niet tot de bui over is, maar dans in de regen! Een quote die perfect past bij deze tijd. En precies daarom hebben restaurant Jansz. en Het Nationale Ballet hun krachten gebundeld. In samenwerking met Thuis Uit Eten presenteren zij een bijzonder arrangement voor een unieke dinnershow bij jou thuis: Het Nationale Ballet x Jansz.

Lees verder

International Pizza Day

Wat is jouw favo pizza?

Vandaag is het International Pizza Day! Zeg eens eerlijk: wie houdt er nou niet van pizza? Precies. Maar hoe beleg jij je zelfgemaakte pizza het liefst? Uitgebreid met nét iets te veel toppings, of schuif je liever snel een kant-en-klare pizza in de oven om vervolgens op de bank te kruipen en je favoriete Netflix serie te bingen? Speciaal voor Pizza Day is er nu de ‘Pick Your Pizza’ test waarmee jij erachter kan komen welk pizzatype jij bent. Lees snel verder voor de test, én voor korting op verse pizza’s! Is jouw motto ‘Doe […]

Lees verder

Goed initiatief

Tony’s Chocolonely lanceert ‘lookalike’-repen als Sweet Solution voor misstanden in chocolade-industrie

Wat een goed initiatief: Tony’s Chocolonely lanceert vier limited ‘lookalike’ chocoladerepen om aandacht te vragen voor moderne slavernij en illegale kinderarbeid in de chocolade-industrie. Na twintig jaar van beloftes van de industrie om hier een einde aan te maken, is er nog weinig veranderd. Dit omdat bedrijven hier niet wettelijk verantwoordelijk voor worden gehouden. Daarom roept Tony’s alle chocoladefans op om onderdeel te worden van de ‘Sweet Solution’ en de petitie te tekenen. En zo de oproep voor wetgeving te ondersteunen die bedrijven verplicht om misstanden in hun keten aan te pakken. De opbrengsten van […]

Lees verder

Creativiteit viert hoogtij

Dé 7 foodtrends van 2021

Een nieuw jaar brengt vele nieuwe trends met zich mee en dus ook nieuwe food trends. Wordt lunchen het nieuwe dineren? Gaan we vaker voor alcoholvrije cocktails? Welke buitenlandse food trends gaan we volgen? Alle nieuwe food & beverage trends voor 2021 lees je hier!

Lees verder

Kersttraditie

Sterrenchef François Geurds kookt voor Rotterdamse daklozen

In deze moeilijke tijden brengt sterrenchef François Geurds iets positiefs, speciaal voor de daklozen in Rotterdam. In de feestmaand december worden Rotterdamse daklozen getrakteerd op overheerlijke maaltijden van de sterrenchef om hen tóch een beetje te laten genieten van de fijne kerstsfeer.

Lees verder

8 jaar verhalen, 7 pop-uprestaurants en 100 typische BAUT-gerechten

BAUT het kookboek

Restauranteigenaar en chef-kok Michiel van der Eerde bracht vorige week zijn stoere kookboek BAUT uit. Naast de verhalen over zijn ‘bewegende restaurant’ heeft hij zijn recepten gebundeld aan de hand van beeld.  Het boekt catert in principe elk eet-en drinkmoment vanwege zijn veelzijdige gerechten als brioche met eggs benedict, Amerikaanse po’boy sandwich tot aan scholfilet met beurre blanc en banaan-chocolademousse. Voor een avond waar de alcohol rijkelijk mag vloeien heeft Michiel ook iets bedacht: in het boek staan een aantal cocktail recepten met hippe snacks als dashi popcorn en zachte spareribs met krokante ui en hoisinsaus. […]

Lees verder

Drinks

MAAK DEZE KERSTCOCKTAIL THUIS!

Deze periode in lockdown is hét moment om je cocktail-skills naar een hoger level te brengen. Ben je zelf niet de meest flamboyante bartender, maar wil je toch genieten van heerlijke cocktails? Hier delen wij twee cocktailrecepten, speciaal voor the holiday season.

Lees verder

Culinair initiatief

Jaguar Land Rover en Sergio Herman serveren extra bijzonder kerstdiner bij jou thuis!

Deze kerst zal anders zijn dan vorige jaren. Om er toch een intiem feest van te maken, is er nu een heel mooi culinair initiatief waar je zeker gebruik van wilt maken tijdens de feestdagen! Topkok Sergio Herman gaat voor jou de keuken in! Samen met Jaguar Land Rover zorgt hij ervoor dat je dit jaar alsnog kunt genieten van een verrukkelijk kerstdiner. Sergio Herman heeft behalve goed en lekker eten nog andere passies waaronder kunst, muziek en architectuur. Mooie auto’s passen ook in dat rijtje. Het is dan ook logisch dat de bekende topkok […]

Lees verder

FIESTA!

Tacoparty at home

Leer authentiek Mexicaans koken uit het kookboek FIESTA! Afgelopen maandag was het in Mexico de dag van de doden. Het kleurrijke feest gaat gepaard met veel dans, muziek én eten. Tanja Dusy schreef een fleurig kookboek over de authentieke Mexicaanse keuken. De auteur liet zich voor het boek inspireren door de animatiefilm Coco. Na het zien van de film kreeg ze behoefte aan een kleurrijke keuken vol smaken.  Hoewel de recepten authentiek Mexicaans te noemen zijn, heeft Dusy een aantal recepten aangepast naar de Westerse smaak: reuzel wordt soms vervangen door olijfolie en hele pikante […]

Lees verder

Christmas vibes

WIN EEN PRACHTIGE KERSTBELEVING MET BAILEYS

De dagen worden korter, het wordt kouder en ook de kerstdagen komen steeds dichterbij. Hoewel kerst dit jaar er misschien anders uitziet dan we gewend zijn, is het nu extra belangrijk om dit te vieren met onze dierbaren. Tijd om de knusse kerstsferen en gezelligheid in huis te halen! Om jouw kerst iets extra’s te geven komt Baileys met een winactie om binnen no-time jouw huis helemaal Christmas ready te maken. Ben jij een echte cocktaillover en weet jij de allerbeste cocktails te maken? Baileys daagt iedereen thuis uit om de perfecte Xmas-cocktail te maken […]

Lees verder