F&B

News

Het gloednieuwe boek van New York Times bestsellerauteur David Lebovitz

De Amerikaanse Lebovitz besloot  in 2004 om naar Parijs te verhuizen voor de culinaire scene. Naar eigen zeggen voor de wijn, kaas, croissants en chocolade. In Amerika werkte hij als patissier in het bekende restaurant Panisse, om vervolgens in 1999 als kookboekenauteur aan de slag te gaan. Ondertussen heeft hij vier kookboeken en twee memoires geschreven die veel succes kenden. Voor zijn nieuwste boek Drinking French, die begin maart verscheen, ging Lebovitz op zoek naar de beste alcoholische-en non alcoholische drankjes in Frankrijk. Het Engelstalige boek telt 160 recepten met beeld waarvan een klein aantal […]

Lees verder

Voorkom hamsteren

Zo kook je met kliekjes!

Kliekjes in de koelkast, overgebleven groenten of een uitpuilende voorraadkast? Weggooien is zonde. Breng weer nieuw leven in ‘Kliekjesdag’ en dat hoeft zeker niet saai te zijn. Dit zijn onze tips voor heerlijke gerechten die je heel gemakkelijk maakt met overgebleven voedsel.

Lees verder

5x

De lekkerste quarantaine-proof cocktailrecepten

Happy weekend! Hoewel we veel leukere weekenden in gedachten hadden, vooral zo in de heerlijke lentezon, zitten we ook dit weekend in quarantaine. Wel is het belangrijk om ultiem te genieten van je weekend en niet alleen maar te Netflixen op de bank. Dit is hét moment om je inner bartenter in huis te halen! Vijf Rotterdamse bartoppers delen hun favo recepten, waarmee jij binnen no time de lekkerste cocktails in elkaar flanst. Let’s start shaking! Tommy’s Margerita | David Trampe Voor we beginnen deelt Botanero’s bartender David een paar handige tips. Goedkope drank = […]

Lees verder

KOOKBOEK 'BREDA'

Talkies interview Freek van Noortwijk middenin de coronacrisis over toekomst restaurants

Het trio Johanneke, Guillaume en Freek hebben samen vier verschillende soorten restaurants in Amsterdam en schreven in samenwerking met schrijver en ‘culinaire gek’ Ronald Giphart een kookboek met vijftig recepten. De recepten bevatten een wijnadvies en zijn allen afkomstig uit de vier restaurants. Talkies sprak Freek van Noortwijk middenin de coronacrisis over de toekomst van hun restaurants, hun kookboek Breda en zijn favoriete recepten. Daarnaast deelde de vriendengroep een heerlijk recept met ons: de Hollandse asperges met daslook en jeneverspek. Hoe gaan jullie als restaurateurs met de huidige coronacrisis om? ‘Het gaat ons niet in […]

Lees verder

interview met CEO Massimiliano Pogliani

De impact van jouw dagelijkse kop koffie

Dagelijks gaat er in ons kleine landje zo’n 6,5 miljoen liter koffie doorheen. Maar wie knapt daar eigenlijk het meeste van op? Bewust koffiedrinken moet als je het ons vraagt meer regel dan uitzondering zijn. Die gedachte deelt illycaffè met ons. Het Italiaanse bedrijf levert wereldwijd de lekkerste koffie en dat komt omdat de organisatie van binnenuit transparant en duurzaam opereert. CEO Massimiliano Pogliani geeft ons een les hoe zowel bedrijven als consumenten daadwerkelijk verschil kunnen maken om de kwaliteit van leven te verbeteren. WAT IS HET BELANG VAN DUURZAME KOFFIE? ‘De koffieproductie kent in het algemeen […]

Lees verder

door Kaasbar Amsterdam

Speciale borrelbox voor thuis

Tja, wat doe je als je zo veel mogelijk binnen blijft maar vanmiddag wel gezellig wil borrelen met je vriendin? Laat een speciale borrelbox dan nu thuis bezorgen! Kaasbar Amsterdam heeft de handen in één geslagen met de meiden van Gebrouwen Door Vrouwen en een pakket samengesteld voor twee personen die je simpelweg kan bestellen door een DM te sturen via beide Instagrams of een whatsappje te sturen naar +31682791781 (vrijdag en zaterdag vóór 16:00 uur besteld, is diezelfde dag nog tussen 17:00 en 20:00 uur in huis). In het pakket zitten vier verschillende kazen van de […]

Lees verder

4x heerlijke ambachtelijke cocktails van Rutte

Met een historie van bijna 150 jaar is Rutte een expert in het maken en distilleren van prachtige botanische dranken met enkel natuurlijke ingrediënten. Er worden geen toegevoegde smaken of kleurstoffen gebruikt; alle smaak en kleur komen van vers fruit, kruiden en noten, iets dat uniek is in de industrie. Wil je een heerlijke cocktail maken van Rutte Distilleerderij? Wij delen hier 4x heerlijke ambachtelijke recepten! RECEPT: SLOE ROYALE Sloe Royale is een verfijnde, maar toch eenvoudige cocktail waarin Rutte’s nieuwste Sloe Gin de meest perfecte combinatie vormt met een klassieker zoals champagne. Sloe gin heeft […]

Lees verder
The Blend Opent in Freddy's Bar

Amsterdam Cocktail Week

The Blend opent in Freddy’s Bar

Ben jij een fervent whiskyliefhebber? Dan hebben we heel goed nieuws! Na een enorm succes in Londen komt Chivas Regal, ’s werelds eerste luxe Scotch whisky, met The Blend naar Amsterdam! Een ervaring die deuren opent naar de fascinerende wereld van whisky, door een persoonlijke Art of Blending-ervaring. The Blend opent tijdens Amsterdam Cocktail Week in Freddy’s Bar van Hotel De L’Europe. Tijd om je vrienden bij elkaar te roepen voor een unieke whiskybeleving! The Blend is een bijzondere kans om je whiskyvaardigheden aan te scherpen en je eigen op maat gemaakte, gemengde whisky te […]

Lees verder
illycaffe-benoemd-tot-een-van-de-meest-ethische-bedrijven-ter-wereld

2020 World’s Most Ethical Companies Award

ILLY ÉÉN VAN DE MEEST ETHISCHE BEDRIJVEN TER WERELD

illycaffè S.p.A is benoemd tot één van de 2020 World’s Most Ethical Companies door Ethisphere – wereldleider in het definiëren en bevorderen van de normen van ethische bedrijfspraktijken. Het wereldberoemde koffiemerk streeft naar de hoogste ethische normen bij het continu verbeteren van de kwaliteit van leven voor al haar stakeholders. 2020 markeert het achtste opeenvolgende jaar dat illycaffè deze erkenning heeft verdiend en is één van de zes bedrijven die dit jaar de eer hebben ontvangen in de categorie Food, Beverage & Agriculture. “Het handhaven van de hoogste esthetiek onder een rigoureus duurzaam kader is […]

Lees verder

BIJZONDER INTERIEUR

Dit hotel én restaurant in Amsterdam is volledig vernieuwd

Het Apollo Hotel Amsterdam, a Tribute Portfolio Hotel brengt de Olympische Spelen van 1928 terug naar Amsterdam door 174 kamers te vernieuwen met een bijzonder design, geïnspireerd op de Olympische Spelen. Alle 223 kamers en suites van het hotel zijn nu volledig gerenoveerd. Naast het vernieuwde interieurdesign, wordt ook The Harbour Club Amsterdam Zuid uitgebreid en vernieuwd. The Harbour Club Amsterdam Zuid is gevestigd op het kruispunt van vijf grachten, in Rijksmonument Apollo Hotel Amsterdam. Een historisch stukje Amsterdam Zuid! Vijf jaar na de officiële opening van het beroemde restaurant is het tijd voor vernieuwing. […]

Lees verder

KFC GAAT VEGA TIJDENS DE NATIONALE WEEK ZONDER VLEES

In het kader van de Nationale Week Zonder Vlees verruilt het Kentucky Fried Chicken-restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam van 9 tot en met 15 maart alle kip op het menu voor vegetarische opties: een wereldwijde primeur! Op 9 maart wordt de Chickenless Chicken Burger, de allereerste vegetarische KFC-burger, in heel Nederland toegevoegd aan het KFC-menu. De nieuwe burger is volgens het originele KFC-recept gepaneerd met elf geheime kruiden en specerijen, waardoor de krokante burger net zo smaakvol is als het origineel. Het hoofdingrediënt van de vega-burger is Mycoproteine – een unieke, duurzame en voedzame […]

Lees verder
vjeze fur over zijn kookboek 'Lekker Fred'

vjeze fur over zijn kookboek ‘Lekker Fred’

Als Freddy zich niet uitslooft op het podium als onderdeel van de Jeugd van Tegenwoordig, leeft hij zich uit in de keuken. Op zijn Instagram @vjeze_fur zijn al vele hilarische kookvideo’s te bekijken, maar nu bundelt Freddy dit in zijn kookboek ‘Lekker Fred’. Voor iedereen die zich wil uitsloven voor vrienden óf zichzelf eens wil verwennen. 

Lees verder

Shake it

Tips en tricks van de cocktailmaster: Thierry Hernandez van Le Bar du Bristol

De Franse barman Thierry Hernandez leerde het vak van cocktail shaken zichzelf aan. De autodidact begon op zijn zestiende met het samenstellen van allerlei soorten alcohol, specerijen, kruiden en siropen. Hij werkte dertig jaar lang als barman in het prestigieuze Hotel Plaza Athénée in Parijs, om vervolgens de overstap te maken naar het zeer chique en klassieke hotel Le Bristol. Hernandez stond lang bekend als dé trendsetter op het gebied van cocktails shaken dankzij zijn innoverende smaakcombinaties en het serveren van chique cocktails in Italiaanse handgeblazen Muranoglazen. Vanaf 17.30 uur is er dagelijks de mogelijkheid om zijn […]

Lees verder

Recept

De Ravioli van Mounir Toub!

Mounir Toub heeft in verschillende restaurants in het zuiden van het land gewerkt. Hij is kookdocent, weet zijn weg in de professionele keuken feilloos te vinden en heeft zijn eigen tv-programma’s bij 24kitchen. Hij deelt zijn favo recept voor een heerlijke Ravioli!

Lees verder

The Gojira

HIER EET JE DE LEKKERSTE HAMBURGER VAN NEDERLAND

Een Koreaanse burger geserveerd op een Aziatische steambun met een patty van dry aged rib eye en Japanse Wagyu vlees. Dát is de lekkerste burger van Nederland, en die eet je in Ter Marsch & Co van Chef Rohini Atwaroe van. De burger is belegd met zoetzure mini komkommer en mini bok choy, bulgogi pulled pork en geroosterde buikspek, rode ui, yuzu manuka honing, gochujang saus en nori cassava chips. Hmm!

Lees verder

Shake it!

EXPERIENCE THE CUBAN WAY OF LIFE

De echte smaak van Cuba proef je in de rum van CasaRon. Gemaakt uit de beste en meest gerespecteer- de rumhuizen van Cuba: Ron Santiago de Cuba, Ron Perla del Norte en Ron Cubay.

Lees verder
Talkies chef Mounir kookt met Rolf Sanchez

lekker recept

Talkies chef Mounir kookt met Rolf Sanchez

Mounir Toub heeft in verschillende restaurants in het zuiden van het land gewerkt. Hij is kookdocent, weet zijn weg in de professionele keuken feilloos te vinden en heeft zijn eigen tv-programma’s bij 24Kitchen en MAX. Voor deze editie kookt Mounir de sterren van de hemel met zanger Rolf Sanchez!

Lees verder
The avocado show

hotspot

Amsterdams begrip: The Avocado Show

Er heeft zelfs een groep toeristen voor de deur geslapen om een ontbijtje bij The Avocado Show te kunnen bemachtigen. Dit kleine, kleurrijke avocado-restaurant in de Pijp met gerechten in de vorm van ware kunstwerkjes sloeg direct in als een bom, nog vóór de opening in maart 2017. Het concept heeft zich in razendsnel tempo ontwikkeld tot een internationaal multibrand én inmiddels meerdere locaties in Amsterdam. Mastermind Ron Simpson over zijn Disneyland voor avocadofans.

Lees verder
Mounir Toub kookt de sterren van de hemel

heerlijk recept

Mounir Toub kookt de sterren van de hemel

Elke editie kookt Talkies chef Mounir Toub de sterren van de hemel. Ook vandaag staat er weer een heerlijk recept voor jullie klaar: Ravioli met bloemkoolcrème, ei, bechamelsaus en bloemkool op zuur BEREIDING Pastadeeg Weeg de pastabloem goed af. Meng de pastabloem met de 2 eieren, 1 eigeel, zout en olijfolie met een vorkje tot het één geheel is. Leg het deeg op de werkbank en kneed minimaal 10 minuten tot je een glad en soepel deeg hebt. Laat het deeg 1 uur afgedekt rusten. Bloemkoolcrème Snijd de bloemkool in kleine gelijkmatige roosjes en was […]

Lees verder
wine and dine

horecatrends

Wine and dine: waar moeten we zijn

Waar moeten we zijn voor het beste ontbijt? Waar stranden we neer voor de lekkerste wijn en waar maken we een reservering voor een ‘fingerlicking good’ diner? De meeste hotspots kennen we inmiddels allemaal wel, het mag wel wat verfrissender. Dan ben je hier aan het juiste adres, want wij hebben onze meest innovatieve, nieuwe favo’s voor je op een rij gezet. Uiteten gaan is eigenlijk al een feest op zich, maar tegenwoordig mogen alle zintuigen geprikkeld worden en kan het niet gek genoeg. We zien steeds meer creatieve ontwikkelingen in de horecabranche, alles kan, […]

Lees verder
rondreizend restaurant baut wordt bar baut in amsterdam

leuke hotspot

Rondreizend restaurant Baut wordt Bar Baut in Amsterdam

Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-upgoeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca concern van Van der Eerde met een vaste locatie voor ‘Bar Baut’ aan de Stadionweg in Amsterdam. Bar BAUT brengt een ode aan de geschiedenis van BAUT. De beste gerechten uit eerdere edities BAUT krijgen een plek op de kaart. Denk aan de steak tartaar met bacon mayonaise, tuinkers en zuurdesembrood. Of coquilles met bloemkool, beurre noisette en cepesschuim uit BAUT #1. Amsterdam is de laatste […]

Lees verder
borrel op de maandag copperhead advent pop-up

Monday mood

Borrel op de maandag: COPPERHEAD ADVENT POP-UP

Laat die feestbellen maar ringelen! Tot en met 5 januari tovert Copperhead gin de Amsterdamse cocktailbar Feijoa om tot een r(h)euze adventskalender. Elke dag opent, zoals het de advent betaamt, een luik met daarachter een cadeau. Dit gaat gepaard met een extra feestelijk menu: zeven verschillende cocktails, een kerstpunch of -shots. Allemaal onder toeziend oog van Flying Santa – komt dat zien en proeven dus! Hey you!Feijoa, een van de oudste cocktailbars van Amsterdam verandert deze feestdagen in een ware walk-in adventskalender. Verpakt in een van verre te herkennen, kerstig artwork krijgt de dorstige voorbijganger alvast […]

Lees verder
geniet van de mooiste en lekkerste drankjes bij skybar juniper en kin

hotspot

Geniet van de mooiste én lekkerste drankjes bij Sky-bar Juniper & Kin

In Juniper & Kin, een bar wat zich op 78 meter hoogte bevindt, gaan wijn en bier, hand in hand met cocktails van hoog niveau. Gecreëerd en gegarneerd met verse ingrediënten uit eigen rooftop-kas, afgetopt met een werelds uitzicht. Dé plek, voor een avond die niet vroeg genoeg kan beginnen óf niet lang genoeg kan duren. Een bar met hightech kas ‘on top’ vind je niet snel. Wel bij Juniper & Kin. Van veraf al niet te missen door de roze led-verlichting. Uitgerust met de laatste innovaties op het gebied van o.a. plantenvoeding, watertechniek en […]

Lees verder
tip frisse remy martin cocktail voor de feestdagen

stap voor stap

TIP: frisse Remy Martin cocktail voor de feestdagen

Deze frisse cocktail maak je op basis van Rémy Martin VSOP, Ginger Ale, wat limoen en ijs en je hebt een heerlijk drankje. Je kunt ‘m heel gemakkelijk zelf maken. Hoe? Je leest ’t hier! Ingrediënten 40 ml Rémy Martin VSOP150 ml (Thomas Henry) Ginger Ale1 limoenpartje Garnering 1 schijfje gember1 flamed sinaasappelzest Stap 1 Schenk de Rémy Martin VSOP in een met ijs gevuld groot wijnglas. Stap 2 Vul de rest van het glas met (Thomas Henry) Ginger Ale. Stap 3 Knijp het limoenpartje uit boven het glas, voeg toe, roer kort en garneer met […]

Lees verder
goed initiatief alle dak- en thuislozen in amsterdam krijgen gratis hamburger met kerst

burgers voor burgers

Goed initiatief: Alle dak- en thuislozen in Amsterdam krijgen gratis hamburger met kerst

In het kader van de kerstgedachte geeft de BurgerBar groep aan alle dak- en thuislozen in Amsterdam een gratis burgermaaltijd als kerstdiner. Op diverse locaties van het Leger des Heils in Amsterdam worden vouchers uitgedeeld voor een burgermaaltijd. Met deze vouchers kunnen de dak- en thuislozen een heerlijke burger, friet en een drankje halen op kerstavond, eerste- en tweede kerstdag. Met deze actie wil de BurgerBar graag iets terug doen voor de stad en ervoor zorgen dat niemand overgeslagen wordt tijdens kerst. Oprichter Yuval Alkobi vindt het belangrijk om met zijn burgerrestaurant iets terug doen […]

Lees verder
winterse lekkernijen

favoriete drankjes

Winterse lekkernijen

Het is pas dinsdag, maar dat mag de pret niet drukken! Voor aankomend weekend – of vanavond, ook lekker, gewoon thuis op de bank – een aantal heerlijke winterse drankjes. Welke is jouw favoriet? Talisker Hot Chocolate – Talisker 10 Years Talisker 10 years is een whisky met een rokerige, zoete en krachtige smaak. Pittig en robuust. Ideaal als geschenk voor de ‘wild spirit’ in jouw leven. Benodigdheden 50ml Talisker 10 Years 125ml melk (havermelk of koemelk) 2 eetlepels donker chocoladepoeder 10ml suikersiroop mok 1 grote, geroosterde marshmallow Voeg alle ingrediënten samen in een melkschuimer en laat opwarmen. […]

Lees verder
zin in een wijntje ribera del duero pop-up wijnbar in hartje amsterdam is nu geopend

tijd voor wijn

Zin in een wijntje? Ribera del Duero Pop-up Wijnbar in hartje Amsterdam is nu geopend

Vanaf gister is de Ribera del Duero Pop-up Wijnbar open! In deze tijdelijke wijnbar in hartje Amsterdam staan 40 verschillende rode en rosé wijnen uit dit Spaanse top wijngebied voor je klaar om te proeven, uiteraard begeleid door een heerlijk bijpassend hapje en zwoele Spaanse muziek.   Meer dan 40 wijnen per glasMet meer dan 40 open wijnen heeft de Ribera del Duero Pop-up Wijnbar één van Amsterdams interessantste wijnkaarten. De Ribera del Duero sommeliers staan klaar om je alles over dit bijzondere Spaanse wijngebied te vertellen. Voor de wijnfanaten die zoveel mogelijk willen proeven […]

Lees verder

Geniet van de mooiste én lekkerste drankjes bij Sky-bar Juniper & Kin

In Juniper & Kin, een bar wat zich op 78 meter hoogte bevindt, gaan wijn en bier, hand in hand met cocktails van hoog niveau. Gecreëerd en gegarneerd met verse ingrediënten uit eigen rooftop-kas, afgetopt met een werelds uitzicht. Dé plek, voor een avond die niet vroeg genoeg kan beginnen óf niet lang genoeg kan duren. Een bar met hightech kas ‘on top’ vind je niet snel. Wel bij Juniper & Kin. Van veraf al niet te missen door de roze led-verlichting. Uitgerust met de laatste innovaties op het gebied van o.a. plantenvoeding, watertechniek en […]

Lees verder

Winterse lekkernijen

Het is pas dinsdag, maar dat mag de pret niet drukken! Voor aankomend weekend – of vanavond, ook lekker, gewoon thuis op de bank – een aantal heerlijke winterse drankjes. Welke is jouw favoriet? Talisker Hot Chocolate – Talisker 10 Years Talisker 10 years is een whisky met een rokerige, zoete en krachtige smaak. Pittig en robuust. Ideaal als geschenk voor de ‘wild spirit’ in jouw leven. Benodigdheden 50ml Talisker 10 Years 125ml melk (havermelk of koemelk) 2 eetlepels donker chocoladepoeder 10ml suikersiroop mok 1 grote, geroosterde marshmallow Voeg alle ingrediënten samen in een melkschuimer en laat opwarmen. […]

Lees verder

Zin in een wijntje? Ribera del Duero Pop-up Wijnbar in hartje Amsterdam is nu geopend

Vanaf gister is de Ribera del Duero Pop-up Wijnbar open! In deze tijdelijke wijnbar in hartje Amsterdam staan 40 verschillende rode en rosé wijnen uit dit Spaanse top wijngebied voor je klaar om te proeven, uiteraard begeleid door een heerlijk bijpassend hapje en zwoele Spaanse muziek.   Meer dan 40 wijnen per glasMet meer dan 40 open wijnen heeft de Ribera del Duero Pop-up Wijnbar één van Amsterdams interessantste wijnkaarten. De Ribera del Duero sommeliers staan klaar om je alles over dit bijzondere Spaanse wijngebied te vertellen. Voor de wijnfanaten die zoveel mogelijk willen proeven […]

Lees verder

BIJ BORD’EAU START HET WILDSEIZOEN VERANTWOORD

Bas van Kranen, de met een Michelinster bekroonde Executive Chef van restaurant Bord’Eau in hotel De L’Europe Amsterdam, heeft 15 oktober zijn nieuwe kaart en daarmee tevens het nieuwe seizoen ingeluid. Lag tijdens het voorgaande seizoen, Flore, de focus op gerechten met een plantaardige herkomst, is Faune een ode op écht wild en verantwoord vlees. Het wildseizoen is voor deze chef namelijk het startsein naar een nóg bewustere en verantwoorde keuken. Liefhebbers van vlees worden bij Bord’Eau met de introductie van het nieuwe menu, Faune (wild en verantwoord vlees) op hun wenken bediend. Echter, dankzij […]

Lees verder

Vandaag is het International Day of the Nacho!

En daarom hebben wij voor jullie lekkere en verrassende recepten! —– Nachoschotel met gekruid gehakt, kaas en guacamole De nachoschotel is een populaire Tex Mex-klassieker. Dit heerlijke recept met gehakt, guacamole en kaas zal bij de hele familie in de smaak vallen! Serveer met tacosaus van Santa Maria en zure room om je nacho’s in te dippen. Eet smakelijk! Voor de nachoschotel 200 g geraspte kaas1 el bakolie400 g gehakt1 zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix 0.5 pot Santa Maria Red Jalapeño 1 blik Santa Maria Dip Nacho Cheese Style 1 zak Santa Maria Nacho […]

Lees verder

BAUT presenteert KILOBYTE hosted by Yung Internet

Op 30 augustus brengen designerhiphoppers Yung Internet hun haat-liefdeverhouding met de digitale wereld tot leven in BAUT. Tijdens het nu al veelbesproken event KILOBYTE wordt een explosieve cocktail van eten, drinken, Q&A’s, open mics en veel vette muziek geserveerd.  Yung Internet is in de afgelopen vijf jaar van een uit de hand gelopen geintje uitgegroeid tot een serieuze en creatief baanbrekende hiphopformatie uitgegroeid. Een collectief dat de journalistiek van de nacht vertaalt naar muziek. Yung Mau, Yelli en DJ Hyperlink stonden zo onder meer op Eurosonic Noorderslag, Lowlands en op de main stage van Appelsap […]

Lees verder

BELVEDERE VODKA LANCEERT EXCLUSIEF MENU IN SAMENWERKING MET SCHILO VAN COEVORDEN

In het hart van Polen vervaardigt Belvedere Vodka al sinds 1993 ’s werelds eerste superpremium vodka. Traditionele distillering en slechts twee natuurlijke ingrediënten – 100% Dankowskie Gold rogge en het puurste water uit eigen bron – maken Belvedere een symbool van luxe en vakmanschap. Een vodka zonder toevoegingen, conserveringsmiddelen of suikers. Om dit vakmanschap te vieren bundelt Belvedere Vodka de krachten met chef Schilo van Coevorden (o.a. Taiko) in een exclusief viergangenmenu met cocktailpairing. Het menu, geïnspireerd op de natuurlijke smaken van het land, is alleen in de maand augustus te ervaren in de Brasserie van het […]

Lees verder

CASARON’S ZOMERSE COCKTAILS

Cocktails zijn steeds populairder en vooral tijdens zwoele zomeravonden mag een heerlijke, frisse cocktail niet ontbreken. Een frisse, zomerse cocktail met rum lijkt niet altijd voor de hand liggend, maar is met het zomerse cocktailrecept van CasaRon zeker mogelijk. CasaRon gebruikt hiervoor de Caribische Ron Perla del Norte Carta Blanca – een witte rum die ideaal is voor een heerlijk zomerse cocktail! Laat het mooie weer maar komen! Ron Perla del NorteVoor het Cubaanse rumhuis Ron Perla del Norte is het gevoel van vrijheid erg belangrijk. Hun Caribische rum versterkt dit gevoel. De authentieke Cubaanse […]

Lees verder

VANAF 11 JULI AVOCADO’S VOOR ONTBIJT, LUNCH EN DINER BIJ THE AVOCADO SHOW DOWNTOWN

Na de introductie van het dagconcept in De Pijp en de uitbreiding met de The Avocado Show To Go op de Willemsparkweg in Amsterdam, maakt The Avocado Show haar formule compleet vanaf 11 juli. Op een iconische locatie serveert The Avocado Show Downtown naast de welbekende ontbijt- en lunchgerechten een nieuwe dinner experience met o.a. spectaculaire pokébowls, salades, burgers, avocado fries, taco’s en truffelguacamole. It’s pretty healthy food Net als bij alle andere locaties van The Avocado Show wordt ook bij Downtown elk gerecht met liefde gemaakt van duurzame avocado’s – met de focus op smaak, presentatie en […]

Lees verder

JAMES CHAIB VERKOZEN TOT BESTE NEDERLANDSE BARTENDER 2019 TIJDENS DE WORLD CLASS COMPETITION

Na een bloedstollende finale op 1 en 2 juli in de Nolet Distillery in Schiedam, werd James Chaib van The Tailor in Amsterdam bekroond tot Nederlandse DIAGEO WORLD CLASS™ Bartender of the Year 2019 tijdens de Noord-Europese finale van de World Class Competition. achttien Bartenders uit zes verschillende landen namen het tegen elkaar op. Per land werd één winnaar verkozen. James Chaib treedt in de voetsporen van Ben Lobos als beste bartender van Nederland. Andrea Boi van The Duchess in Amsterdam, Helder Fortes Silva van DR. in Rotterdam en James Chaib van The Tailor in Amsterdam vertegenwoordigden ons land in de finale. Het was echter James […]

Lees verder

Glenfiddich lanceert nieuwe limited edition: Fire & Cane

Vandaag lanceert Glenfiddich – ’s werelds meest bekroonde Single Malt Scotch Whisky – de vierde telg in de “Experimental Series”: Glenfiddich Fire & Cane. Een whisky gerijpt in rumvaten met een lichte rooksmaak en een aangenaam zoetje. De whisky is vanaf vandaag in beperkte oplage verkrijgbaar! De Nederlandse lancering van Glenfiddich Fire & Cane vond gisteren plaats in de binnentuin van het Amsterdamse Hotel Sofitel Legend the Grand. Fire & CaneDe naam Fire & Cane komt van de verschillende smaakaccenten die te herleiden zijn uit de whisky. Zo proef je lichte hout- en turfaccenten wat […]

Lees verder

Goed nieuws voor alle bierliefhebbers

Goed nieuws voor alle bierliefhebbers! Van 2 t/m 4 augustus is het Mout Bierfestival in het nieuwe Spoorpark in Tilburg. Het park wordt compleet omgetoverd tot een bierwalhalla met lokale, nationale en internationale bierbrouwerijen die hun nieuwste bieren presenteren. Naast kwaliteitsbieren en een internationaal muziekprogramma, wordt er op het gebied van eten en vermaak aandacht besteed met foodtrucks en een spelletjeshoek voor de kleintjes. Het festival is gratis toegankelijk voor alle leeftijden. Wie speciaalbiertjes wil proeven bij de brouwerijen moet in het bezit zijn van een Mout-bierglas (kosten: €5). Dit bierglas is te gebruiken op elke […]

Lees verder

Ed Sheeran introduceert zijn eigen Heinz Tomato Ketchup: Edchup

Om het 150- jarig jubileum te vieren brengt Heinz samen met Ed Sheeran ketchup uit, namelijk “Edchup”. Geniaal! Elke fles “Edchup” is voorzien van een op Ed gebaseerde tomaten-emoji. De special edition is vanaf nu verkrijgbaar in supermarkten door heel Nederland en de rest van de wereld. Mega fans van Ed Sheeran en Heinz kunnen hun handen leggen op de eerste 150 Edchups bij een van de drie favoriete afhaalplekken van Ed in zijn geboortestad Framlingham in Suffolk, Engeland. Ed Sheeran is al zijn leven lang een mega fan van Heinz Tomato Ketchup. Zo geeft hij uiting aan […]

Lees verder

Jägermeister komt met coole zomergadget

Iedereen kent het en iedereen houdt ervan: het groene icoon ofwel de legendarische Jägermeister-fles. Ondertussen staat de zomer alweer voor de deur en dat betekent lange zomeravonden, festivals, barbecues in het park en dit allemaal onder het genot van een ijskoud drankje. Speciaal voor dit soort dagen is Jägermeister vanaf deze week in een coolpack verkrijgbaar; een nieuwe on-the-go fles die je deze zomer heel makkelijk overal naartoe kan nemen. Laat die lekkere zomeravonden maar komen wat ons betreft! Travel light, party hard De nieuwe coolpack koelt niet alleen jouw lekkere drankje, want als je […]

Lees verder

De toegangspoort tot het hart van de stad: We are Amsterdam

We are Amsterdam is een prachtig hotel aan de Prins Hendrikkade, tegenover het Centraal Station. Het is een uniek aanbod van twee fantastische hotels: Park Plaza Victoria Amsterdam en art’otel Amsterdam. We are Amsterdam biedt meer dan 400 moderne kamers, twee restaurants, twee bars, een illy café, een kunstgalerie, een spa en een fitnesscentrum. Met andere woorden omschreven: GIGANTISCH! Zo kan je de dag bijvoorbeeld beginnen met een vergadering in Park Plaza Victoria Amsterdam, gevolgd door een heerlijke lunch bij het restaurant van 5&33. Tot slot sluit je af met een diner bij Carstens en een overnachting in […]

Lees verder

George opent Georgio’s Café in Amsterdam

Georgio’s Café is geopend aan de Stadhouderskade in Amsterdam. Het overheerlijke Italiaanse restaurant serveert simpele, maar overheerlijke gerechten geserveerd in een stijlvolle setting van topchef Fabrizio Pinna. Chefkok Fabrizio Pinna De keuken wordt geleid door chef Fabrizio Pinna, Voorheen werkte hij bij het restaurant Mario in Neck dat meerdere keren werd verkozen tot beste Italiaan van Nederland. Hij verruilde het restaurant in Noord-Holland voor deze nieuwe uitdaging in Amsterdam. De liefde voor koken ontstond bij Fabrizio al op jonge leeftijd, die geboren en getogen is op Sardinië. ‘Als klein jongetje vond ik het heerlijk om […]

Lees verder

Say cheese!

Voor het ontbijt, de lunch of gewoon als tussendoortje: de ‘boterham met kaas’ is al eeuwen populair in Nederland. Deze week is het befaamde broodje officieel opgenomen in het Netwerk Immaterieel Erfgoed. Om deze erkenning te vieren, vindt er op 9 mei eenmalig een culinaire ode aan het broodje kaas plaats in Amsterdam.   Wie is er niet groot mee geworden: het broodje kaas. Als tosti, op mooi boerenbrood of gewoon op een wit bolletje. Bakkersvereniging We Love Baking vond het tijd om de boterham met kaas in het zonnetje te zetten en nam het initiatief om begin […]

Lees verder

Amsterdams jenevermerk Jajem lanceert zomers speciaalbiertje met Kornuit

Kornuit en Jajem zijn twee écht Nederlandse merken, die beide staan voor het creëren van mooie momenten en het vieren van het leven. Met Kornuit JAJEM bieden ze een nieuw, fris drankje om hierop te proosten. Kornuit JAJEM is een mix van Kornuit pils, Jajem-jenever en natuurlijke citrus aroma’s met 5.9% alcohol. Hoewel de combi bier en jenever anders doet vermoeden, is Kornuit JAJEM geen kopstoot. Dit speciaalbier heeft namelijk een licht zoete, frisse smaak en is daarmee een ideaal drankje voor tijdens een feestje, op een festival of in de zon op het terras. […]

Lees verder

Met deze foodtips versla je de Koningsdagkater

Te veel drank, te weinig slaap, te koud op een boot of te veel gelopen over de vlooienmarkt – de dag na Koningsdag is sowieso een zware. Geluk bij een ongeluk: dit jaar is de dag na Koningsdag een zondag en heb je tijd om bij te komen. Frisse lucht, beweging én de juiste food-keuzes helpen je hierbij. Zout etenAlcohol droogt je lichaam uit, wat zorgt voor die vervelende kater. Zout eten zorgt ervoor dat je lichaam vocht beter vasthoudt. Bestel een kebab of pizza ansjovis om je dag af te sluiten en ga in […]

Lees verder

Kekke koks

Thomas Groot, Freek Noortwijk en Michiel van der Eerde geven in deze rubriek een kijkje in de keuken. De drie topchefs veroveren Nederland – of zelfs de wereld – met hun culinaire creativiteit en de nieuwe restaurants schieten als paddenstoelen uit de grond. Wat zij zelf het liefst koken, niet te eten vinden én wat hun dromen en doelen zijn lees je hier. Freek van Noortwijk gaat als een speer. Hij opende samen met zijn compagnons vier restaurants in onze mooie hoofdstad, was jurylid in ‘MasterChef Nederland’ en is inmiddels de verloofde van Katja Schuurman, […]

Lees verder

EERSTE LAGUNITAS TAPKABINET VAN EUROPA GEOPEND

De eerste Europese taproom van Amerikaanse brouwer Lagunitas is officieel geopend in het kloppende uitgaanshart van de Pijp in Amsterdam. Lagunitas TapKabinet is meer dan een sfeervol biercafé waar je de meest exclusieve Lagunitas-bieren kunt drinken; in de nieuwe bar vinden wekelijks bijzondere activiteiten plaats. Een terugkerend element is de wekelijkse livemuziekavond. Op de Amsterdamse menukaart staat een vernieuwende mix tussen klassieke Amerikaanse en Nederlandse stijlen voor lunch en diner. Het is de eerste taproom van Lagunitas buiten Amerika. Naast Azusa, Petaluma, Chigago en Seattle is daarmee ook Amsterdam een Lagunitas Taproom rijker. De van […]

Lees verder

Buns&Buns London

Toonaangevende architectuur- en interieurontwerppraktijk Michaelis Boyd heeft zojuist het ontwerp van Buns & Buns voltooid, een restaurant met een samengestelde selectie van innovatieve en traditionele gerechten in combinatie met ‘bread and buns’ uit de hele wereld. Het restaurant bevindt zich op een van de meest iconische bestemmingen van Londen, de Piazza van Covent Garden. Het speelse maar architecturale ontwerpconcept reageert op het eclectische menu en de rijke geschiedenis van de Londense setting. Het restaurant ligt in de North Hall van Covent Garden en heeft een unieke, vrijstaande ligging, weg van de historische gebouwen van de […]

Lees verder

Amsterdamse zussen openen high-end boutique stripclub die is ingericht door Casper Reinders en Thijs Murré

 In april 2019 zal BonTon, de eerste boutique stripclub van Amsterdam met high-end entertainment, haar deuren openen. De club is ingericht als nachtclub met verschillende VIP areas en een antieke bar. Discretie en een laid-back sfeer staan voorop bij BonTon. Hiermee onderscheidt de stripclub zich van andere clubs in Amsterdam.  The ClubBonTon biedt dé ultieme avond gevuld met entertainment, ontspanning, exclusieve cocktails en de beste service. Dit alles uiteraard in een uiterst professionele setting. Casper Reinders heeft samen met Thijs Murré het interieur verzorgd. Hun herkenbare eclectische stijl zorgt ervoor dat de gasten zich wanen […]

Lees verder