illycaffe-benoemd-tot-een-van-de-meest-ethische-bedrijven-ter-wereld

2020 World’s Most Ethical Companies Award

ILLY ÉÉN VAN DE MEEST ETHISCHE BEDRIJVEN TER WERELD

illycaffè S.p.A is benoemd tot één van de 2020 World’s Most Ethical Companies door Ethisphere – wereldleider in het definiëren en bevorderen van de normen van ethische bedrijfspraktijken. Het wereldberoemde koffiemerk streeft naar de hoogste ethische normen bij het continu verbeteren van de kwaliteit van leven voor al haar stakeholders. 2020 markeert het achtste opeenvolgende jaar dat illycaffè deze erkenning heeft verdiend en is één van de zes bedrijven die dit jaar de eer hebben ontvangen in de categorie Food, Beverage & Agriculture.

“Het handhaven van de hoogste esthetiek onder een rigoureus duurzaam kader is essentieel. Niet alleen om ons bedrijf en onze industrie te ontwikkelen, maar ook om ons best te doen voor de wereldwijde samenleving, de gezondheid van de planeet en het welzijn van komende generaties”, zei Andrea Illy – Chairman van illycaffè S.p.A.. “Deze principes worden gedeeld met Ethisphere, en we zijn er trots op te worden erkend als één van de 2020 World’s Most Ethical Companies. Het toont wederom de consistentie van ons bedrijfsmodel en het vermogen van onze managers om een ethische context binnen het bedrijf te creëren, dat de basis vormt voor het ontwikkelen van een duurzaam bedrijfsmodel dat waarde zal voortbrengen voor belanghebbenden.”

Het beoordelingsproces van de 2020 World’s Most Ethical Companies omvat meer dan tweehonderd vragen over cultuur, milieu- en sociale praktijken, ethiek en compliance-activiteiten, bestuur, diversiteit en initiatieven ter ondersteuning van een sterke waardeketen. Het proces legt de meest toonaangevende praktijken van organisaties in alle industrieën over de hele wereld vast. De beste resultaten en inzichten uit de winnaars van 2020 worden in maart en april gepubliceerd in een rapport en webcast. Alle bedrijven die deelnemen aan het beoordelingsproces ontvangen een analytische scorekaart, waarmee ze een holistische beoordeling krijgen van waar hun programma’s zich bevinden tegen de veeleisende normen van toonaangevende bedrijven.