Lifestyle

News

Aftermovie

Talkies Open Tennistoernooi

Talkies lanceert het allereerste Talkies Tennistoernooi: de Talkies Open 2022! Bekijk hier de shots voor een impressie van een dag vol zon, sport en intieme gezelligheid. Voor herhaling vatbaar!

Lees verder

Le Voyage Dans La Lune

art’otel Amsterdam en Amsterdam Street Art lanceren nieuwe kunsttentoonstelling

Kunstliefhebbers opgelet! Er is een gloednieuwe tentoonstelling te bewonderen in art’otel Amsterdam. De tentoonstelling is geïnspireerd op de film ‘Le Voyage Dans La Lune’ uit 1902. Amsterdam Street Art (ASA) heeft de kunstwerken gecureerd en het buitengewone verhaal tot leven gebracht. De kleurrijke, rauwe en levendige kunsttentoonstelling is tot 29 juli dagelijks gratis te bewonderen in art’otel Gallery: de expositieruimte van een van de meest kunstzinnige hotels in Nederland, recht tegenover Amsterdam Centraal Station.

Lees verder

Behind The Scenes

Marijn Kuipers

Omdat mannen van Mars komen en vrouwen van Venus, en we elkaar vaker níet dan wel begrijpen, geven we in deze rubriek van TalkiesMAN vrouwen waar we het liefst naar kijken een stem. Do’s en don’ts, afknappers en goede tips om te her- en veroveren vind je hier. Deze keer wijsheden van RUMAG-presentatrice Marijn Kuipers. So, read and learn!

Lees verder

Behind The Scenes

Niek Roozen

Op zijn jonge leeftijd van vierentwintig jaar heeft Niek al aardig wat van zijn dromen bereikt. Op zijn zestiende begon hij met acteren in de jeugdserie Brugklas waar je zijn ontwikkeling op acteer- en persoonlijk vlak letterlijk kunt volgen. Ook al vindt hij zelf zijn acteerkunsten in die tijd erg slecht, inmiddels voelt hij zich al helemaal vertrouwd voor de camera en zou hij in de toekomst graag zijn eigen films produceren. We hebben nog lang niet alles van hem gezien! Met vallen en opstaan – letterlijk, zoals we van hem te weten komen in […]

Lees verder

Tomeloze ambitie

Coverinterview Niek Roozen

Op zijn jonge leeftijd van vierentwintig jaar heeft Niek al aardig wat van zijn dromen bereikt. Op zijn zestiende begon hij met acteren in de jeugdserie Brugklas waar je zijn ontwikkeling op acteer- en persoonlijk vlak letterlijk kunt volgen. Ook al vindt hij zelf zijn acteerkunsten in die tijd erg slecht, inmiddels voelt hij zich al helemaal vertrouwd voor de camera en zou hij in de toekomst graag zijn eigen films produceren. We hebben nog lang niet alles van hem gezien! Met vallen en opstaan – letterlijk, zoals we van hem te weten komen in […]

Lees verder

Nicemakers

Thuis bij Joyce Urbanus en Dax Roll

De stijl van Nicemakers, interior designers Joyce Urbanus en Dax Roll, blijkt zich te laten vertalen naar veel verschillende sferen en locaties. Bewijs daarvan zijn onder andere een opdracht voor een historisch grachtenpand aan de Herengracht in Amsterdam, een 650m2 grote ‘concrete’ loft in Maastricht, een landelijk gelegen boerderij op de Sallandse Heuvelrug, en natuurlijk de restyling van het prestigieuze Hotel De L’Europe in Amsterdam.

Lees verder

JustDiggit en Tess Milne

Move over fundraiser, tijd voor de bundraiser

Graven om de aarde te vergroenen, Justdiggit heeft de afgelopen elf jaar bewezen dat het werkt. Met grote, halvemaanvormige kuilen – bunds – wordt regenwater geconcentreerd opgevangen en trekt het langzamer de grond in waardoor de aarde vruchtbaarder wordt en zaden beter kunnen ontkiemen. Om de komende tien jaar het Afrikaanse continent te kunnen vergroenen lanceert Justdiggit nu een variant op een fundraiser: de bundraiser.

Lees verder

Ever Evolving Talks by Calik Denim

Laat je inspireren over de toekomst van mode

Het modelandschap is constant in beweging. Daarom organiseert Calik Denim voor de derde keer de Ever Evolving Talks. Tijdens dit event op 19 april 2022 in Theater Amsterdam praten modeprofessionals over de nieuwe kansen en uitdagingen in het vak. Hoe gaan we anno 2022 om met nieuwe technologieën, nieuwe doelgroepen en nieuwe kanalen? Het event creëert een moment van ruimte en rust. Het biedt bezoekers inspiratie om plannen te heroverwegen of misschien wel opnieuw op te starten.

Lees verder

Kunst & cultuur tip

Nationale Museumweek 2022 in Amsterdam

Nog geen plannen, maar wel zin om iets leuks te doen? Daar weten wij wel raad mee! Deze week is het namelijk Nationale Museumweek. De Museumvereniging organiseert elk jaar, als onderdeel van haar collectieve promotie van musea, de Nationale Museumweek. Tijdens deze week zetten meer dan 450 musea, verspreid door heel Nederland hun collecties op een niet te missen wijze in de schijnwerpers. Daarnaast kan je ook genieten van verschillende activiteiten, rondleidingen en workshops. Ook dit jaar vindt de Nationale Museumweek plaats van 4 tot en met 10 april.

Lees verder

the night rises

De nacht staat op voor Oekraïne

Op 19 maart organiseert ‘De Nacht staat op’ een fundraiser voor Oekraïne. Een deel van de opbrengsten van de georganiseerde avond zal worden gedoneerd ten behoeve van de slachtoffers van de oorlog. Al ruim 20 clubs hebben aangegeven mee te doen.

Lees verder

En dan nog wat

De levenswijsheden van Victor

Victor Abeln, aka barman Victor van het populaire programma First Dates, heeft al vanaf jonge leeftijd een grote liefde voor de horeca. Het mooiste aan achter de bar staan vindt hij het in de watten leggen van mensen, ervoor te zorgen dat ze een mooie tijd hebben en de verhalen die gasten met zich meedragen. In zijn nieuwe boek Cocktails met Victor deelt de charmante barman zijn professionele cocktailgeheimen. Een heerlijk boek met cocktailrecepten én persoonlijke verhalen van de meest bekende (en geliefde) barman van Nederland. Benieuwd naar Victors tips en levenswijsheden? Je leest ze hier.

Lees verder

Talkids

The Dad talks with… Guy van der Reijden

Guy van der Reijden is een van ’s lands bekendste personal trainers en de man achter 3SIXTY5 personal training. Samen met zijn vrouw Renée runt hij daarnaast ook nog vier pilatesstudio’s onder de naam PLTS. Een fit boy kunnen we dus wel zeggen, maar vooral ook vader van twee dochters.

Lees verder

Massaal in actie voor Giro555

Landelijke actiedag voor slachtoffers Oekraïne op 7 maart

De landelijke en regionale media komen maandag 7 maart massaal in actie voor de Giro555-campagne Samen in Actie voor Oekraïne. SBS6, RTL en de NPO brengen maandagavond, van 20:30 tot 23:00 uur, een gezamenlijk televisieprogramma om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de humanitaire nood waarin honderdduizenden Oekraïners verkeren. Ook radiostations komen massaal in actie. Van zes uur ’s ochtends tot negen uur ‘s avonds is er een speciale uitzending van Radio555, dat op tien deelnemende landelijke radiostations tegelijkertijd wordt uitgezonden.

Lees verder

Zacht durven zijn in een harde wereld

De kracht van empathie

Het systeem conditioneert ons zo dat de collectieve gedachte is dat échte mannen hun gevoeligheid en emoties niet kunnen of mogen tonen. New York Times-bestsellerauteur Anita Moorjani schetst in haar boek De kracht van empathie de positieve kant van gevoeligheid. Mededogen, vriendelijkheid en empathisch vermogen zijn kwaliteiten die vaak als minderwaardig worden gezien. Na kanker te hebben overwonnen vertelt ze aan de hand van haar ervaringen uit de praktijk in haar tweede boek hoe empathische eigenschappen op een positieve manier ingezet kunnen worden, en laat zien hoe je om kunt gaan met de valkuilen en obstakels. 

Lees verder

levenslessen

7x wijze lessen van Sander Aarts

Ex-militair Sander Aarts heeft als een van de weinige Nederlanders de allerzwaarste militaire opleidingen in Nederland voltooid. Hij heeft maar liefst zestien jaar lang aaneengesloten operationeel gediend bij de Special Forces van het Korps Mariniers. Sander wordt ook wel gezien als een van de best getrainde militairs van Nederland.  In zijn carrière heeft hij veel meegemaakt en ook veel geleerd, wat hij ook nu toepast in zijn leven. In zijn nieuwe boek Missie mindset geeft hij advies om optimaal te kunnen presteren onder alle omstandigheden en hoe je elke ‘missie’ in je leven kunt voorbereiden […]

Lees verder

Get to know Daniel

10 dingen die je nog niet wist over Daniel Craig

De Engelse 53-jarige acteur Daniel Craig ken je hoogstwaarschijnlijk van zijn rol als James Bond, oftewel 007. De acteur heeft vijfmaal de rol van de geheime agent gespeeld en sluit na dit laatste deel het hoofdstuk af. Het heeft hem dan ook een BAFTA Award nominatie opgeleverd voor ‘Best Actor in a Leading Role’. Maar wat weten we eigenlijk van deze geheim agent?

Lees verder

Omega & Beijing 2022

Timekeeper van de Olympische Spelen

Beijing 2022 is een speciale mijlpaal voor OMEGA aangezien het Zwitserse merk zijn dertigste gelegenheid als officiële timekeeper van de Olympische Spelen viert. OMEGA is al precies negentig jaar een toonaangevende naam in sportmetingen en registreert de dromen van ’s werelds beste atleten en ontwikkelt voortdurend de technologieën waarvan elk resultaat afhankelijk is.

Lees verder

13x de leukste last minute Valentijn tips

Happy Valentinesday! Heb jij je partner al verrast of ga je last minute aan de slag om iets tofs te organiseren of te geven? Wij helpen je met een lijstje van dertien last minute Valentijn-ideeën. Wat ga jij doen op de dag van de liefde?

Lees verder

Prime Video presenteert

Trailer RICO: Dream Big

De Dutch Amazon Original docu-serie volgt de wereldkampioen kickboksen, Rico Verhoeven, terwijl hij zich bezint op het volgende hoofdstuk in zijn carrière. De vierdelige serie gaat op 4 maart exclusief op Prime Video in première.

Lees verder

7x Valentijnsdagcadeautips voor je lover of voor jezelf!

Nog even en het is weer zo ver: Valentijnsdag! Heb jij nog inspiratie nodig voor leuke cadeau’s voor je geliefden? Wij helpen je graag op weg en delen een aantal goede tips!

Lees verder

Samsung electronics

De magie van een groot scherm

Samsung kondigde vorige week aan dat The Freestyle beschikbaar is voor pre-orders. The Freestyle is technologisch uniek en biedt flexibiliteit om overal te zorgen voor content op bioscoopformaat. Het is een lichtgewicht projector, slimme luidspreker en sfeerverlichting inéén, wat zorgt voor een unieke ervaring.

Lees verder

Met deze tips kom je veilig en snel de winter door

Rij veilig de winter door op je elektrische scooter

In de zomermaanden scheuren ze geruisloos door de straten. In de winter laten veel mensen de elektrische scooter juist vaker staan: brrr, koude handen. Ben jij wel een winterrijder? Let dan goed op, want in deze periode van het jaar is het extra belangrijk om voor je e-scooter én je eigen verkeersveiligheid te zorgen. Met de volgende tips van NIU komen jij en je scooter veilig de winter door. 

Lees verder

Kunst

Meet the artist: Pablo Lücker

Pablo Lücker groeide op in een artistieke familie. Van kleins af aan was hij altijd al bezig met tekenen. Hij studeerde in 2008 af aan de prestigieuze Design Academy en heeft inmiddels van zijn passie zijn werk gemaakt. En met succes! Pablo timmert aardig aan de weg als contemporary artist, in Nederland én internationaal. Zijn signature? Zijn unieke ‘droomschrift’, waarmee hij verhalen vertelt in de vorm van kunst. Reden genoeg voor een tête-à-tête met de succesvolle kunstenaar. Stel je voor aan de Talkies-lezers, wie is Pablo Lücker? ‘Ik ben een contemporary artist. Ik maak schilderijen, […]

Lees verder

Ratrace

9 tips om balans houden in het ‘nieuwe’ normaal

Geniet! Lach! Ontspan! Jouw dagelijkse leven is de beste leerschool die er is om je te leren je niet gek te laten maken door de drukte van de dag en dicht bij je hart te blijven in de keuzes die je maakt. In Marie-Lotte haar boek en online training Uit je hoofd in je hart, meer geluk thuis en in je werk gaat zij hier dieper op in en nodigt ze je aan de hand van methoden, wetenschappelijke onderzoeken, inzichten, praktische tips en eigen ervaringen uit meer jouw hart te volgen. Hier hadden we wellicht […]

Lees verder

Heeneman & Partners

Beleggen in vastgoedparels

Ondernemend beleggen in vastgoed; dat doen ze al ruim twaalf jaar bij het in Amsterdam gevestigde Heeneman & Partners. Zij maken en beheren vastgoedbeleggingsfondsen voor particuliere beleggers. Momenteel bieden ze beleggingen aan in vastgoed zoals supermarkten, maatschappelijk vastgoed en bijzonder (Amsterdams) vastgoed. Heeneman & Partners heeft in de afgelopen jaren in prachtige en uitdagende projecten belegd. We noemen een aantal voorbeelden om een idee te geven in wat voor soort vastgoed je mogelijk in de toekomst kunt beleggen. Afgelopen zomer adverteerde Heeneman & Partners in een aantal magazines en op social media om beleggers te […]

Lees verder

Pablo Lücker

Meet the artist

Pablo Lücker groeide op in een artistieke familie. Van kleins af aan was hij altijd al bezig met tekenen. Hij studeerde in 2008 af aan de prestigieuze Design Academy en heeft inmiddels van zijn passie zijn werk gemaakt. En met succes! Pablo timmert aardig aan de weg als contemporary artist, in Nederland én internationaal. Zijn signature? Zijn unieke ‘droomschrift’, waarmee hij verhalen vertelt in de vorm van kunst. Reden genoeg voor een tête-à-tête met de succesvolle kunstenaar. 

Lees verder

Eufy by Anker

Veiligheid voor alles

‘Google, laat me mijn garagedeur zien.’ Het kan met de nieuwe Eufy by Anker Floodlight Camera 2K Pro. Eufy is een huisbeveiligingsmerk waar privacy voorop staat. Ze bieden uitgebreide veiligheidsoplossingen voor bij jou thuis en staan bekend om hun uitzonderlijke kwaliteit en innovatie. En wat is er nu belangrijker dan de veiligheid en privacy van jou en je gezin? Elk Eufy Security-product is ontworpen om ervoor te zorgen dat je beveiligingsgegevens privé blijven. Je kunt erop vertrouwen dat je alles wat er rondom je huis gebeurt, op een veilige manier kunt vastleggen. De Floodlight Camera […]

Lees verder

Talkids

The Dad talks with Guy van der Reijden

Guy van der Reijden is een van ’s lands bekendste personal trainers en de man achter 3SIXTY5 personal training. Samen met zijn vrouw Renée runt hij daarnaast ook nog vier pilatesstudio’s onder de naam PLTS. Een fit boy kunnen we dus wel zeggen, maar vooral ook vader van twee dochters. 

Lees verder

Christmas Time

Wat zet je nu eigenlijk op een kerstkaart?

Nu er op sommige plaatsen al sneeuw is gevallen gaat kerst er echt aankomen. Voor velen een moment om warmte op te zoeken bij de houtkachel. Zet daar een kerstboom bij en het kerstplaatje is eigenlijk al bijna compleet. En dan volgt de volgende uitdaging. De kerstkaarten moeten geschreven worden! Voor liefhebbers geen probleem, maar voor veel Nederlanders is het jaarlijks weer de vraag wat zij op alle kerstkaarten naar familie en vrienden moeten zetten. Om je hersenkrakers te voorkomen geven wij een aantal voorzetjes waarmee jij aan de slag kunt! Traditionele gelukwensen – Wat […]

Lees verder

BMW

Tweede seizoen van de podcast thriller ‘Hypnopolis’

De Engelstalige podcast thriller “Hypnopolis” van BMW krijgt een vervolg. Het tweede seizoen van het succesvolle audio entertainment format start vandaag. Het is volledig fictief, onderscheidt zich van de concurrentie en is de allereerste interactieve podcast die door een merk wordt uitgegeven. De vorig jaar uitgebrachte afleveringen van het eerste seizoen, met de tijdreizende journaliste Hope Reiser in de hoofdrol, haalden de podcast-hitlijsten en werden in 26 landen afgespeeld.

Lees verder

Audemars Piguet

Tentoonstelling Beyond the limits in de Dubai Watch week

De Zwitserse Haute Horlogerie-fabrikant Audemars Piguet deelt mee aan de Dubai Watch Week van 24 tot 28 november 2021, die plaatsvindt aan de poort van het Dubai International Financial Centre (DIFC). Voor de gelegenheid organiseert de ruimte van de Manufacture een grootschalige tentoonstelling Beyond the Limits: A Journey through Time, Design and Materials.

Lees verder

Ferry Bouman

Trailer! Undercover seizoen 3

Goed nieuws voor alle undercover fans! Zondag 21 november gaat de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de Vlaams-Nederlandse serie in première op Netflix. Met de komst van het Turkse echtpaar Serkan en Leyla Bulut worden de aartsrivalen Ferry Bouman en undercovergent Bob gedwongen om hun rancune opzij te zetten en zichzelf daarmee te verzekeren van een nieuwe toekomst. Het leven van Ferry krijgt hierdoor een onverwachte wending.

Lees verder

OMEGA X James Bond

Première No Time To Die

Op 28 september vond de langverwachte wereldpremière van NO TIME TO DIE plaats. De guests of honor, waaronder James Bond aka Daniel Craig himself, trotseerden de rode loper van de Royal Albert Hall in Londen. Bekijk hier de foto’s van de première! OMEGA Seamaster Diver 300M In de film draagt James Bond het nieuwe model van OMEGA: de OMEGA Seamaster Diver 300M. De Diver 300M werd in 1993 voor het eerst geïntroduceerd en was al snel geliefd onder duikers en liefhebbers van stijlvolle uurwerken – en natuurlijk om de pols van James Bond. Bij het […]

Lees verder

Achter de schermen

After movie Ruud de Wild

Niet lang na een intensieve operatie treffen we Ruud in zijn art studio waar álles zijn persoonlijkheid ademt. Foto’s van járen geleden met zijn kinderen en meer herinneringen prijken aan een groot prikbord, met als paradepaardje de grote glazen kast waaraan je volgens De Wild zelf exáct kunt zien waar hij van houdt. Er staan attributen, beelden, foto’s en speelgoed die iets zeggen over zijn persoonlijkheid. Dat hij doorzettingsvermogen heeft is wel duidelijk geworden na deze zware periode waarin hij voor zijn leven vocht met zijn partner Olcay aan zijn zij. In gezelschap van nieuwe […]

Lees verder

Ruud is terug

Coverinterview Ruud de Wild

HET AFGELOPEN JAAR VOELDE VOOR RUUD DE WILD ALS EEN ROLLERCOASTER. ‘WANNER JE DE DIAGNOSE KANKER KRIJGT RAAK JE IN EEN VRIJE VAL’, ALDUS DE RADIO 2-DJ. NIET LANG NA EEN INTENSIEVE OPERATIE TREFFEN WE RUUD IN ZIJN ART STUDIO WAAR ÁLLES ZIJN PERSOONLIJKHEID ADEMT. FOTO’S VAN JÁREN GELEDEN MET ZIJN KINDEREN EN MEER HERINNERINGEN PRIJKEN AAN EEN GROOT PRIKBORD, MET ALS PARADEPAARDJE DE GROTE GLAZEN KAST WAARAAN JE VOLGENS DE WILD ZELF EXÁCT KUNT ZIEN WAAR HIJ VAN HOUDT. ER STAAN ATTRIBUTEN, BEELDEN, FOTO’S EN SPEELGOED DIE IETS ZEGGEN OVER ZIJN PERSOONLIJKHEID. DAT HIJ […]

Lees verder

'Ik zou wel een beschuitje willen eten met Michiel Huisman'

Sexy shoot Anouk Hoogendijk

OMDAT MANNEN VAN MARS KOMEN EN VROUWEN VAN VENUS, EN WEELKAAR VAKER NÍET DAN WEL BEGRIJPEN, GEVEN WE IN DEZE RUBRIEKVAN TALKIESMAN VROUWEN WAAR WE HET LIEFST NAAR KIJKEN EEN STEM.DO’S EN DON’TS, AFKNAPPERS EN GOEDE TIPS OM TE HER- EN VEROVERENVIND JE HIER. DEZE KEER WIJSHEDEN VAN VOORMALIG NEDERLANDSEVOETBALSTER EN MOM ANOUK HOOGENDIJK. SO, READ AND LEARN! Eerste zoen ‘Ja… dat was met Gerard. Ik zeg nog de waarheid ook! Haha, ik dacht ik verzin wel wat, maar nee, Gerard dus. Het was vreemd. Hij kon wel goed kussen, maar ik was twaalf en […]

Lees verder

Eclectic interior

THUIS BIJ waanzinnig appartement in Westerdokseiland

HET IS EEN VAN DE VERGETEN STUKJES OUDHISTORISCH AMSTERDAM: HET WESTERDOK, GELEGEN AAN DE WESTKANT VAN HET CENTRAAL STATION WAAR DE GESCHIEDENIS VAN DEZE RAFELRAND TERUGGAAT TOT DE DERTIENDE EEUW. OMDAT ER STEEDS MEER MENSEN IN AMSTERDAM WILDEN WONEN EN GROTERE SCHEPEN STEEDS MEER RUIMTE NODIG HADDEN WERD DE OORSPRONKELIJKE HAVEN, GELEGEN AAN HET DAMRAK, AL SNEL TE KLEIN EN WERD ER WESTELIJK NAAR STADS- EN HAVENUITBREIDING GEZOCHT. IN 1832 ONTSTOND DOOR HET LANGZAAM DICHTSLIBBEN VAN EEN GEDEELTE VAN ‘T IJ EEN LANGGEREKT EILAND, HET WESTERDOKSEILAND. DIT NIEUWE EILAND ONTNAM VANAF DAT MOMENT DE IDYLLISCH […]

Lees verder

Daddy talk

The Dad talks with… Erik Frenken

Hij staat aan het roer van Frenken Fashion, ontwierp onder andere voor Viktor & Rolf en Blue Blood, en is vader van drie kids. Samen met zijn prachtige vrouw en muze Brigitte runt hij zijn modehuis en het gezin. Wij spraken hem over samenwerken met zijn vrouw, puberende kinderen en meer. Hoe omschrijf je jezelf als vader? ‘Als een niet-consequente vader die uiteindelijk altijd toegeeft. Ik vind dat kinderen zich vrij moeten voelen en het leven mogen ontdekken op hun eigen voorwaarden. Daarom leg ik geen restricties op zodat ze zelf keuzes leren maken, maar […]

Lees verder

BURN IT

KUNSTENAAR PABLO LÜCKER VERBRANDT ZIJN INSTAGRAMPROFIEL

10 jaar. 143.000 volgers. 1.295 posts. Het Instagram-account @pablolucker is niet meer. De kunstenaar verwijderde zijn voormalige Instagrampagina nadat Radio 538-DJ’s Bas Menting en Mart Meijer hem maandag uitdaagden. Tijdens ‘de Avondshow met Bas en Mart’ spraken ze over de nieuwe functie van Instagram om likes uit te schakelen en hoe belangrijk volgers en interactie op social media zijn voor een artiest. Te belangrijk, was Pablo’s conclusie. Met het deleten van zijn account wil hij een statement maken en awareness creëren voor de manier waarop we met social media omgaan. Het inspireerde hem tot het […]

Lees verder

Neo QLED TV

Visuele ervaring van Samsung en kunstenaar Michael Murphy

In Saatchi Gallery Londen onthulden Samsung en kunstenaar Michael Murphy een kunstinstallatie die opgetrokken is uit elf Samsung Neo Qled TV Infinity Screens. De displays nemen het publiek mee naar een exclusieve show van muziek duo Gorgon City op de Skywalk Biokovo aan de Adriatische kust. De videografen van Cercle gaven Gorgon City’s splinternieuwe track ‘Skywalk’ een extra intense beleving. De camera’s zwierden over de prachtige natuur en de muzikanten en gaven het publiek verbluffende uitzichten.

Lees verder

TABLE DU SUD

Hoe Brabantse broers van zelfgetimmerde bartafel een miljoenenbedrijf maakten

Vrijwel per ongeluk werd Table du Sud in 2014 opgericht door de broers Evert en Teun Antonissen. Het bedrijf groeide binnen een mum van tijd uit tot een succesvol bedrijf met gestaag groeiende omzet. Hét signature product van het merk is de eikenhouten tafel met een metalen of eiken onderstel, op maat gemaakt in de eigen werkplaats van 6000 m2 in het Brabantse Heeze. Wij spraken Teun over het succes van Table du Sud. Hoe de Brabantse broers zo snel groeiden naar een miljoenenbedrijf, lees je hier.

Lees verder

ode aan creativiteit en cultureel erfgoed

NIEUW: Montblanc Writers Edition

Montblanc komt met de Writers Edition. Een eerbetoon aan het literair nalatenschap van een van de meest invloedrijke auteurs in de geschiedenis en de uitvinder van Sherlock Holmes! De Writers Edition door Montblanc is een ode aan creativiteit en cultureel erfgoed van befaamde literaire figuren uit de geschiedenis. Onder deze allergrootste schrijvers valt de Schotse Sir Arthur Conan Doyle (1859-1930) die bekend is door het schrijven van de 60 verhalen in het teken van de fictieve detective reeks Sherlock Holmes. Het schrijfinstrument is ongetwijfeld een van de essentiële instrumenten van elke detective die een misdaad of mysterie oplost. De collectie draagt het belangrijk detail van het vergrootglas […]

Lees verder

's werelds grootste Olympiër

Michael Phelps bezoekt OMEGA Showcasing in Tokio

Zwemmer Michael Phelps, de grootste olympiër aller tijden, stopte in 2016. Hij worstelde al langer met depressies. Nu, tijdens de Olympische Spelen in Tokio, bezoekt hij voor het eerst de OMEGA Showcasing in Tokio. De Amerikaanse zwemmer is een vriend van de merk sinds 2004, of in zijn eigen woorden, een familielid. ‘OMEGA is al 21 jaar bij me door al mijn gouden medailles. Het is als familie’. Als geen ander weet Michael hoe cruciaal een fractie van een seconde kan zijn, gezien zijn overwinning met kleine marge op Milorad Čavić op de Olympische Spelen […]

Lees verder

Olympische Spelen

OMEGA 29e keer op rij Official Timekeeper van Olympische Spelen in Tokyo

Nog even en het is zover! Vanaf 23 juli zitten we aan de buis gekluisterd want: dan starten de de Olympische Spelen van Tokyo! We hebben er met z’n allen enorm naar uitgekeken, zeker omdat het vorig jaar wegens corona niet door kon gaan, hebben we nu des te meer zin in een zomer vol topsport! Sinds 1932 is OMEGA al officiële timekeeper van de Spelen. Als officiële tijdwaarnemer van de Olympische Spelen heeft OMEGA genoten van vele innovatieve en gedenkwaardige momenten.  Voor de 29e keer in de geschiedenis zal Omega zijn rol als de officiële tijdwaarnemer van de Olympische Spelen vervullen, […]

Lees verder

Olympische Spelen

Deze topsporters gaan voor goud!

Tijdens de Olympische Spelen die vanaf 23 juli plaatsvinden in Tokio, heeft OMEGA een aantal topsporters op het oog die – laten we het hopen! – goud gaan pakken. Wij schetsen een korte bio over deze toppers en wensen hen onwijs veel succes! NOAH LYLES Noah Lyles, een van de slimste jonge sprinters op de baan en in het veld, is zeker een ster om naar te kijken in Tokio. OMEGA is zeer bekend met het ongelooflijke talent van de Amerikaanse atleet. Als officiële tijdwaarnemer van de Olympische Zomerspelen en andere atletiekevenementen heeft het merk […]

Lees verder

OMEGA’S MODERN TIMEKEEPING

Zó wordt elke seconde van de Olympische Spelen nauwkeurig gemeten

Elk evenement heeft zijn eigen tijdwaarnemingssystemen en sportspecifieke technologie. Zo ook tijdens de Olympische Spelen in Tokio. Als official Timekeeper heeft OMEGA diverse onderdelen ontwikkeld, die je tijdens de Zomerspelen ongetwijfeld zal zien. Dit is de meest baanbrekende apparatuur! 1) HET ELEKTRONISCHE START PISTOOL Het probleem met traditionele pistolen is dat geluid langzamer reist dan licht, wat betekent dat de atleten op de verste banen de start later zouden horen dan alle anderen. De oplossing van OMEGA? Een elektronisch pistool dat is aangesloten op luidsprekers die achter elke racer is geplaatst. Wanneer de trekker wordt […]

Lees verder

Racing

TAG Heuer experience met Porsche Carrera Cup Deutschland op Zandvoort

TalkiesMAN was uitgenodigd om de spetterende TAG HEUER PCCD ZANDVOORT live te bekijken en genoot van een weergaloze dag op het circuit! Op zondag 11 juli vond de razendsnelle Porsche Carrera Cup Germany op het Zandvoort circuit plaats. Na de huldiging mocht TalkiesMAN ook zélf een circuitervaring beleven met een talentvolle coureur in een Porsche Taycan! Het slogan van TAG Heuer “Don’t crack under pressure” ging absoluut op voor deze race – wat een topsnelheid! We delen graag een aantal foto’s met je van deze te gekke dag! Fotocredit: Porsche Carrera Cup Deutschland / TAG Heuer.

Lees verder

Interview

The Dad Talks With…’ Renze Klamer

In onze geliefde rubriek ‘The Dad Talks With…’ praat Renze Klamer ons bij hoe het is om vader te zijn naast zijn drukke baan als presentator van de dagelijkse talkshow De Vooravond. Samen met zangeres Pearl Jozefzoon heeft Renze twee kids; zoon Ezra en dochter Naomi. Het stel ging in 2020 in goede harmonie uit elkaar. Hij vertelt over het vaderschap, de coronatijd, de scheiding en meer. Hoe gaat het met je in deze gekke coronatijd? ‘Ik heb het grote geluk dat ik voor mijn werk elke dag de deur uit mag en mensen ontmoet. Dat […]

Lees verder

Vaderdag

Laat jezelf verrassen door deze vaderdagcadeaus!

Het is bijna Vaderdag! Dé dag dat je weer wat extra liefde kunt geven aan die ene speciale man in jouw leven. Of het nu je vader is, die van iemand anders of de vader van je kinderen. Deze dag is speciaal in het leven geroepen om de mannen even extra te verwennen. Daarom hebben wij een selectie gemaakt van de leukste items om cadeau te geven. Iconische geur Molton Brown viert dit jaar hun 50e verjaardag en ter gelegenheid hiervan herontdekt het merk hun signature geuren. Bijvoorbeeld de ‘Re-charge Black Pepper’, wat begon als […]

Lees verder

overwinning

TAG Heuer viert winst Max Verstappen tijdens Grand Prix in Monaco met iconisch uurwerk

We blikken graag nog even terug naar afgelopen zondag, de dag waarop we allemaal hebben gezien hoe Max Verstappen de Grand Prix in Monaco won! Dat betekent dat Max vanaf nu, voor het eerst in zijn carrière, de leiding neemt in de 2021 Formule 1 klassement. Als Official Watch van de Monaco Grand Prix is TAG Heuer meer dan trots op deze legendarische race en nu al hét hoogtepunt van de Formule 1 seizoen! Slechts twee dagen eerder, lanceerde het Zwitserse horlogemerk nog het one-of-a-kind TAG Heuer Monaco uurwerk, speciaal ontworpen en gegraveerd met gepersonaliseerde […]

Lees verder