illycaffè lanceert het

#ONEMAKESTHEDIFFERENCE-project

illycaffè presenteert #ONEMAKESTHEDIFFERENCE: het nieuwe initiatief dat deel uitmaakt van haar wereldwijde duurzaamheidsplan, met als doel het bedrijf in 2033 klimaatneutraal te laten zijn. De eerste stap is de reductie van 175 ton plasticgebruik per jaar.

Illy is zich ervan bewust dat de uitdagingen die zich voordoen bij het streven naar een duurzamere wereld alleen kunnen worden overwonnen door samen te werken. Daarom lanceert illy dit nieuwe initiatief, dat deze maand is begonnen. Het laat zien hoe duurzame kwaliteit het welzijn van de planeet helpt te beschermen en verbeteren en herinnert consumenten eraan dat elke actie een verschil kan maken.

Vanaf juli 2020 zullen de nieuwe milieuvriendelijke wegwerpartikelen als de recyclebare to go-bekers verkrijgbaar zijn in illy-bars, illy Caffè’s en illy-shops. Het gebruik van deze to go-bekers zorgt voor een reductie in het gebruik van 175 ton plastic per jaar. Vanaf oktober zal de nieuwe X1 ESE & Ground koffiemachine op de markt komen. Deze is uitgerust met een technologie die het mogelijk maakt om direct koffie, stoom en heet water te schenken, waardoor het wachten op de juiste temperatuur wordt vermeden. Na elk gebruik gaat de machine direct in de standby-modus, wat een aanzienlijke energiebesparing oplevert. Deze machine combineert ook twee manieren van koffiebereiding die milieuvriendelijk zijn: de nieuwe ESE composteerbare papieren pads en gemalen koffie. Alle materialen die bij de constructie van de machine zijn gebruikt, zijn zorgvuldig onderzocht en gekozen om lang mee te gaan. Zelfs de verpakking voldoet aan alle milieuvriendelijke richtlijnen.

Het #ONEMAKESTHEDIFFERENCE-initiatief zal de komende jaren doorgaan met het ontwikkelen van andere duurzame producten om oplossingen te bieden die inspelen op de behoeften van de consument, met minder gebruik van materiaal en energiebronnen met als gevolg een lagere impact op het milieu. Het vergroot ook het bewustzijn dat iedereen een verschil kan maken om de gezondheid van onze planeet te verbeteren.