5x

De lekkerste quarantaine-proof cocktailrecepten

Happy weekend! Hoewel we veel leukere weekenden in gedachten hadden, vooral zo in de heerlijke lentezon, zitten we ook dit weekend in quarantaine. Wel is het belangrijk om ultiem te genieten van je weekend en niet alleen maar te Netflixen op de bank. Dit is hét moment om je inner bartenter in huis te halen! Vijf Rotterdamse bartoppers delen hun favo recepten, waarmee jij binnen no time de lekkerste cocktails in elkaar flanst. Let’s start shaking!

Tommy’s Margerita | David Trampe

Voor we beginnen deelt Botanero’s bartender David een paar handige tips. Goedkope drank = katerdrank. Om je kater te vermijden ga je voor de iets duurdere, kwalitatief betere Arette Tequila of Nuestra Soledad Mezcal. De klassieke Margerita wordt gemaakt met Tequila, maar is volgens David ook mega lekker met Mezcal. Ook belangrijk om, naast je alcoholische drankjes, genoeg water te drinken en niet vergeten te eten. Goede voorbereiding is key! Maak alvast een basismix van 200 ml limoensap en 100 ml suikersiroop. Daarvan neem je 35-40 ml per Margerita. Zo heb je het gelijk bij de hand én sta je niet heel de tijd te klungelen als je dorst hebt!

Ingrediënten:

  • 50 ml Tequila of Mezcal
  • 25 ml vers uitgeperste limoensap
  • 12,5 ml suikersiroop. Mix 200 gram suiker en 100 ml water in een pannetje. Verwarm dit zachtjes terwijl je roert. Het is klaar als de suiker is opgelost
  • Snufje zout

How to make

Mix alle ingrediënten in één keer in een shaker, vul deze volledig met ijsblokjes en shake. Vervolgens giet je de gehele inhoud in een groot whiskyglas en je hebt je eigen Tommy’s Margerita!

Rum Dry Martini | Daryl Lieuw-On

Bij bar Rumah leggen ze de focus op rum. Helaas zijn rum-cocktails in Nederland nog vrij onbekend en wordt rum vaak verkeerd begrepen. Tijd voor verandering! In de classics-sectie van Rumah vind je cocktails met rum in de basis, terwijl het origineel met een andere dranksoort is. Voor een heerlijke Rum Dry Martini heb je het volgende nodig:

  • 50 ml Paranubes Rum
  • 10 ml Noilly Prat dry Vermouth

How to make

Stir alle ingrediënten in een mixglas met ijsklontjes en schenk dit daarna over in een gekoeld martiniglas of coupe. Simpel én super lekker. Proost (virtueel) met je quarantainematen!

Negroni | Chi-Ho Ta

De Negroni is in 1919 ontstaan in Caffe in Florence, Italië. Op aanvraag van Count Camillo Negroni, kreeg de Americano cocktail een extra kick door de soda te vervangen voor gin. Et voila: de Negroni was geboren. Een smaakvolle, bitterzoete cocktail waarin alle smaken mooi naast elkaar shinen en niets wordt gemaskeerd. Het drankje is in de basis makkelijk te maken en bestaat uit 3 gelijke delen: gin, zoete rode Vermouth en Campari. Het leuke aan de Negroni is dat er veel varianten mee te creëren zijn. De cocktail is ook heerlijk met Jenever, Bourbon, Mezcal, Tequila of andere ingrediënten. De mogelijkheden zijn eindeloos! Dat weten ze bij cocktailbar Dr. & Calaboose ook. Benieuwd naar de signature cocktail van bartender Chi-Ho?

Ingrediënten:

  • 30 ml Rutte Paradijswijn
  • 25 ml Kamm & Sons
  • 15 ml Mandarine Napoleon 

How to make

Stir alle ingrediënten met veel ijs in een mixglas en schenk het uit over ijsblokjes in een tumbler (of stir direct in de tumbler met ijs). Garneer met de schil van een grapefruit.

Malibu Cola | Niels van Wouwe

Als we denken aan guilty pleasures, denken we aan Malibu Cola. Lekker én heel gemakkelijk thuis te maken. Hieronder het recept van Williams Canteen van het populaire drankje.

Ingrediënten:

  • 30 ml Malibu
  • Bacardi Ocho Años
  • 10 ml geklaarde limoensap
  • 20 ml homemade cola siroop
  • Top af met London Essence sodawater
  • 2 scheutjes Angostura bitter

How to make

Easy as it is: giet alle ingrediënten over het ijs, meng het met elkaar en geniet van je zomerse old school cocktail!

Simpele quarantaine cocktail | Aline Gikis

Een absolute topper van tiki-bar Amehoela, makkelijk te maken en dus ideaal tijdens quarantaine dagen. Iedere non-cocktailer kan deze cocktail maken! Wat heb je nodig?

  • 50 ml Cognac
  • 25 ml Disaronno
  • 25 ml versgeperst citroensap

How to make

Mix alle ingrediënten in een glas en vul het tot driekwart met gecrushed ijs. Gebruik een lepel om de cocktail ongeveer 15 seconden om te scheppen en vul het glas aan met meer gecrushed ijs. Maak het drankje helemaal af met een rietje en een stuk sinaasappelschil. Zo kom jij dit quarantaineweekend zeker door!