Wellness

5 design- en spahotels om van te dromen

Nu mannen steeds meer worden gezien door de beauty- en selfcare-industrie poppen de men-behandelingen en -beautyproducten als paddenstoelen uit de grond. De Nederlandse man moet nog wat loskomen, maar in het buitenland is de taboesfeer gebroken: verzorging, ontspanning en rust staan steeds hoger op de agenda en worden al lang niet meer gezien als zelfzuchtig, lui of feminien. Wij tippen je vijf Europese hotels waar ontspanning en genieten een werkwoord is.

1. MASTERPIECE TUSSEN DE BERGEN

7132 Hotel Vals, Zwitserland

De eyecatcher van het piepkleine dorpje Vals werd ontworpen door gerenommeerd architect Peter Zumthor. Ontspannen staat hier centraal dankzij de omvangrijke spa met acht binnen- en buitenbaden en culinair entertainment van chef-kok Mitja Birlo. Het hotel trekt bezoekers vanuit de hele wereld vanwege het futuristische gebouw en het aangrenzende en meer betaalbare 7132 House of Architects. De spa is ook toegankelijk voor bezoekers die niet in het hotel verblijven, maar let op: vanwege het coronabeleid zijn de gelimiteerde kaartjes sneller uitverkocht.

2. Relaxen in de wijngaarden

Six Senses Douro Valley, Portugal

Op een uur en twintig minuten rijden van het vliegveld in Porto vind je het wijd uitgestrekte hotel Six Senses Douro Valley. Hoewel gasten hier van alle luxe worden voorzien staat duurzaamheid hoog op de agenda: het no plastic-beleid wordt steevast doorgezet en er wordt geïnvesteerd in initiatieven die kwetsbare gezinnen en de rondom liggende natuur beschermen. De spa heeft een prominente link met de natuur, maar maakt desalniettemin graag gebruik van moderne technologie. In november vindt hier de Wise Motion Retreat plaats onder leiding van neurowetenschapper Hanna Poikonen. In de retreat leert men de kracht van beweging, het managen van emoties en het ontlasten van het stresssysteem te midden van een UNESCO World Heritage-gebouw.

3. City Sleek

Mandarin Oriental Milaan, Italië

Het city chic hotel trekt een overwegend zakelijk publiek aan. Hoewel de locatie niet in eerste instantie bekend staat om zijn spacultuur kun je in de donkere spa uitstekend baantjes trekken en genieten van een pittige Thaise massage in één van de zes behandelkamers. De Jet Lag Cure en Deep Sleep zijn populair onder de zakelijke reiziger en voor wie wel wat quality time met partner kan gebruiken is er de Spa Suite met privébad. Zie het als een rustgevende plek in hartje Milaan waarbij je de drukte anytime kunt opzoeken vanwege de centrale ligging.

4. Ontspannen met uitzicht

Four Seasons Megève, Frankrijk

Op een uur rijden van het Zwitserse Genève bevindt zich het luxe hotel waar de natuur centraal staat dankzij de activiteiten rondom het hotel, dieren en indrukwekkende landschap. De kracht van het hotel zit ‘m voor ons in de ligging en het magische uitzicht vanuit het buitenzwembad. In de spa kan men kiezen voor een massage met wietolie van het Amerikaanse Well CBD. Uniek is de optie om kids te vertroetelen middels duobehandelingen en kindvriendelijke massagetechnieken. Big plus is de kidsclub en het in-house Japans-Peruaanse restaurant Kaito waar men dagverse sushi en fusiongerechten kan eten zoals gerijpte wagyubeef met drie prikkelende sauzen en korianderrijst.

5. Local wellness

Het vijf sterren Conservatorium Hotel dient als uitvalsbasis voor locals, maar zo ook voor celebrities als Justin Bieber en Bella Hadid. Met zijn moderne en minimalistische inrichting, ruime kamers met mooi uitzicht en goede locatie behoort het hotel tot de Nederlandse top. De internationale sfeer van het hotel gaat hier hand in hand met de Hollandse nuchterheid: geen geslijm en hiërarchische taferelen, maar service op niveau zonder poespas. Chef Schilo van Coevorden kookt in Brasserie Taiko asian-inspired gerechten en serveert één van Nederland’s beste ontbijtjes: simpel maar van hoge kwaliteit en met veel verse ingrediënten. In de Akasha spa kunnen leden, hotelgasten en bezoekers genieten van behandelingen in de kleine, maar fijne spa met zwembad, sauna en hamam. Eva Singor, Assistent Spa manager van de Akasha spa praat ons bij over de mannelijke selfcare-industrie en bevindingen uit de Amsterdamse praktijk.