Watches & Wonders

De tofste horloge-noviteiten

De Watches & Wonders digital edition in Geneve is in volle gang. Dé vakbeurs van de internationale horloge- en sieradenindustrie, waar alle noviteiten worden gepresenteerd van vele prestigieuze merken. Benieuwd naar de tofste noviteiten? Check het hier!

TAG Heuer – The Aquaracer

The Aquaracer is back! TAG Heuer lanceert The Aquaracer – een luxe horloge, geliefd bij actieve, stijlvolle horlogeliefhebbers. De nieuwe look en nieuwe materialen blazen het horloge nieuw leven in. Het nieuwe model heet The Aquaracer Professional 300. Het horloge is gedurfd, elegant, zeer functioneel en veelzijdig. Het robuuste horloge heeft een luxe uitstraling en is ontworpen voor werk en ontspanning, en om de zwaarste uitdagingen van de natuur op te nemen. Met zijn opvallende, direct herkenbare esthetiek, belichaamd door de kenmerkende 12 gefacetteerde lunette van de Aquaracer en zijn hoge specificaties, is hij volledig eigentijds én herinnert hij aan de legacy die TAG Heuer meer dan 40 jaar geleden begon.

Bvlgari – OCTO FINISSIMO PERPETUAL CALENDAR 

Bvlgari presenteert haar zevende wereldrecord, het dunste eeuwigdurende kalenderhorloge op de markt. Dit baanbrekende horloge is verkrijgbaar in twee variaties: een titanium en een nieuwe platina versie. Het horloge heeft een totale dikte van slechts 5,80 mm en een automatisch BVL 305-kaliber van slechts 2,75 mm dik, met een diameter van 40 mm.

Louis Vuitton – TAMBOUR CARPE DIEM

Door de combinatie van een exclusief High Watchmaking-kaliber met een ontwerp geïnspireerd op het “Vanitas”-thema, zorgt Louis Vuitton voor een subliem spektakel met de gloednieuwe Tambour Carpe Diem. Het ontwerp is het begin van een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Jacquemart-horloges. Louis Vuitton geeft de Jacquemart-horloges nog meer betekenis door het raamwerk van de Tambour Carpe Diem op te bouwen rond twee grote assen, waarbij de tijd zonder wijzers wordt aangeduid. Door de reptielvormige drukknop in te drukken komt de miniatuurafbeelding van de wijzerplaat tot leven op de pols en geven de hoofdrolspelers centraal in het verhaal van de Carpe Diem, de slang en de schedel, de tijd aan. Dit LV 525-kaliber is volledig ontwikkeld en geassembleerd in La Fabrique du Temps, het horloge-atelier van Louis Vuitton. Het kaliber in de vorm van een schedel is zichtbaar op de achterkant van het horloge, als verwijzing naar de wijzerplaat. Louis Vuitton koos voor een samenwerking met de beste Zwitserse experten en vertrouwde de afwerking van het modern ontwerp toe aan Anita Porchet voor het emailleren en Dick Steenman voor het graveren.

TUDOR – BLACK BAY FIFTY-EIGHT 18K

TUDOR introduceert een gewaagde nieuwe versie van zijn populaire model, de Black Bay Fifty-Eight, in 18kt geelgoud met een open achterkant van de kast. Dit is een primeur voor beide in een TUDOR-duikhorloge. De naam Black Bay Fifty-Eight 18K verwijst naar het edelmetaal van de kast, maar ook naar 1958, het jaar waarin het eerste TUDOR-duikershorloge tot 200 meter waterdicht was, referentie 7924 of “Big Crown”, werd geïntroduceerd. Naast andere esthetische knipoogjes naar dit historische horloge, biedt dit model een kast met een diameter van 39 mm in overeenstemming met de karakteristieke proporties van de jaren 50. De Black Bay Fifty-Eight 18K is ideaal voor slanke polsen, voor mensen die van compactere horloges houden en natuurlijk voor vintage-liefhebbers. Het is ook het eerste TUDOR-duikershorloge dat is gemaakt van 18kt geelgoud en wordt aangeboden met een open achterkant van de kast.

Hublot – Big Bang Integral Tourbillon Full Sapphire

Soms is less ook écht more. Neem nu de Big Bang Integral Tourbillon Full Sapphire. Hublot heeft met dit uurwerk zijn Art of Fusion tot een absoluut hoogtepunt gebracht. Een nieuwe integrale armband en kast op maat gemaakt van saffier: deze prestatie bevestigt nog maar eens de technische vaardigheid en de uitzonderlijke expertise die Hublot heeft verworven in de bewerking van saffier.

Chopard – L.U.C Quattro Spirit 25

Het Zwitserse horlogehuis Chopard presenteert een eerste jumping-hour model: de L.U.C Quattro Spirit 25. De lancering markeert het 25-jarig bestaan van de Chopard Manufacture en de iconische L.U.C collectie. Het nieuwe, innovatieve horloge is een Limited Edition van 100 exemplaren. Het horloge heeft een elegante, klassieke kast van 40 mm in ethisch verantwoord roségoud en een bruin alligatorlederen band. Het horloge heeft op 6 uur een venster voor de springende uren en een wijzer voor de minuten. De witte en ‘Grand Feu’ geëmailleerde wijzerplaat is voorzien van zwarte Arabische cijfers en indexen. Het puur, ingetogen design is geïnspireerd op de zakhorloges van Louis-Ulysse Chopard.