Een eerbetoon aan vrijheid

Dior onthult de Dior Spring 23’ herencollectie 

Voor de Dior Spring-herencollectie 2023 combineert Kim Jones de grondbeginselen van maatwerk met die van de sportkleding en legt zo de nieuwe identiteit voor heren, van het House of Dior, vast. In de collectie komen Californische popcultuur en de spirit van de Parijse couture samen.

Als eerbetoon aan vrijheid worden golven van de oceaan omgezet in een motieven die onder andere terugkomen in sweatshirts en shorts. 

Tailoring wordt opnieuw uitgevonden door een “recto-verso” samenspel, waarbij de voering versierd met de initialen “CD” – hetgeen een eerbetoon aan Kim Jones’ eerste collectie voor het House of Dior vormt – een stof op zich wordt, gedragen aan de buitenkant van pakken. 

In de gebreide items zien we dat verschillende modellen zijn versierd met de ”California Couture”-signatuur gecombineerd met sportieve Parijse elegantie. Truien zijn geborduurd met kralen en oogverblindende pailletten.

De must-have saddle bag is op verschillende manieren in een nieuw jasje gestoken. De ronde vormen van dit iconische accessoire worden door sieraden getransformeerd tot een kostbare gouden herenclutch van kwarts en metaal. 

De kleuren roze, paars en blauw in de collectie symboliseren het zonnige Los Angeles

De dynamische skatecultuur van Venice Beach zien we terug in de schoenencollectie waarbij de kenmerkende designelementen van Dior niet ontbreken. Zo zijn de nieuwe B9S-sneakers versierd met een gewatteerde uitvoering van het iconische Cannage-motief, die de elegantie van het Diors erfgoed combineert met het energieke karakter van sportkleding. Om de schoen af te maken zien we dat dit kenmerkende motief van Dior ook in 3D op de zool aangebracht is.

Shop de nieuwe Dior x ERL- capsule collectie hier.