Watches

Lancering OMEGA Speedmaster Chronoscope

Met OMEGA’s legendarische horlogefamilie zijn er tal van unieke details om van te genieten. OMEGA’s verbazingwekkende nieuwe 43 mm Chronoscope is ook een waar lust voor het oog. Traditioneel, met een eerbetoon aan het verleden.

Het woord Chronoscope is een samenstelling van twee traditionele Griekse woorden. “Chronos’ betekent tijd en ‘Scope’ betekent observeren. Het instrument meet dus de tijdsduur van een gebeurtenis tussen twee momenten.. De nieuwe Chronoscope vervult deze functie prachtig- en op meerdere wijzen!

Geïnspireerd door het erfgoed

De Chronoscope-modellen zijn een eerbetoon aan het verleden van OMEGA, met wijzerplaten in het gedetailleerde “slakkenhuis”-ontwerp dat al te zien was op de chronograaf-polshorloges van het merk uit de jaren 40 van de vorige eeuw. Kenmerken uit de 20ste eeuw zijn ook terug te vinden in de bladvormige wijzers, evenals in het “spiraalvormige” lijnenpatroon dat elegant onder de Arabische cijfers op de wijzerplaat loopt.

Het uurwerk 

Aan de achterkant van de kast is door het saffierglas de handmatig opwindbare OMEGA Co-Axial Master Chronometer kaliber 9908 te zien met een prachtige afwerking. Een in het oog springend kenmerk is het ontwerp van de Chronoscope brug.

Een primeur voor OMEGA is de Geneva Waves afwerking in Arabische patronen die vertrekken vanuit het balanswiel in plaats van het midden van het uurwerk. Om de gangreserve van het horloge te vergroten, gebruikt OMEGA dubbele veertonnen met een slijtvaste coating van diamantachtig carbon. OMEGA’s kolomwiel mechanisme zorgt voor een nauwkeurige werking van de verschillende functies van de Chronoscope.

De modellen

Er zijn zes in 43 mm gepolijst-geborsteld roestvrij staal:

  • Twee modellen met zilverkleurige wijzerplaten en geblauwde wijzers
  • Twee modellen met blauwe wijzerplaten en gerodineerde wijzers
  • Twee modellen met zilverkleurige wijzerplaten en zwarte subdials – beter bekend als de beroemde “Panda”-wijzerplaat van OMEGA – met zwartgemaakte wijzers.
  • Alle wijzerplaten hebben Arabische cijfers 
  • Geanodiseerde aluminium lunette in blauw of zwart.
  • Keuze uit lederen banden met nieuwe stalen gesp of sierlijke roestvrij stalen banden. 

Benieuwd? Ga naar omegawatches.com