Lancering van de EXTREME LEATHER COLLECTION 3.0

On the move met Montblanc

Na een paar uur in de Thalys komen we aan in Parijs voor de lancering van de nieuwe Extreme Leather Collection 3.0 van MontBlanc. Het merk dat al meer dan honderd jaar bestaat, vroeger bekend stond om zijn luxe schrijfwaren, maar inmiddels in zoveel meer productcategorieën zijn vakmanschap laat zien. De komst van de nieuwe artistic director Marco Tomasetta geeft de lederwarencollectie een frisse textuur en nieuwe dimensie. Musthaves voor de man – of vrouw – die altijd on the move is. Praktisch en super stylish.

We vertrekken naar het prachtige Palais Galliera, formeel bekend als het Musée de la Mode de la Ville de Paris. Een museum voor mode en modegeschiedenis en daarmee het perfecte decor voor deze stijlvolle lancering van Montblanc. Paris Fashion Week Men is tegelijkertijd in volle gang, waardoor ik omringd ben door menig fashionicon en acteur – zoals onder andere Ed Westwick en Emma Roberts – die trots hun Montblanctassen showen. De gasten van het event evenals de dansers laten de vele manieren zien waarop de lederwaren te combineren zijn. Waar Montblanc je uitstraling in zakelijke situaties een boost geeft is het dus ook in elegante omgevingen en vrije tijd goed te stylen.

Onderaan de trap van het Palais, met de Eiffeltoren in mijn zicht maken we kennis met de nieuwe collectie onder het genot van de lekkerste hapjes. Hierna wordt ons verzocht naar binnen te verplaatsen voor een verrassende show. In een geweldige balzaal omringd door de zuilen van het Palais worden we verwelkomd door een strijkorkest dat de dansers die de nieuwe collectie presenteren begeleidt en de ruimte vult met sfeer en elegance.

Anderson Paak – Amerikaans producer, zanger/rapper en multi-instrumentalist bekend van zijn onderdeel in het duo samen met Bruno Mars Silk Sonic – sluit de avond af met de lekkerste disco/house tunes. Aan het einde van de avond vertrek ik naar het Kimpton Honoré hotel voor een heerlijke overnachting en super-de-luxe ontbijt.

De Extreme 3.0-collectie

De Montblanc Extreme-collectie is ontworpen om de eisen van het dagelijks reizen tegemoet te komen door de grenzen van technische innovatie te verleggen om nieuwe hoogten van duurzaamheid en kwaliteit te bereiken. Hierbij blijft functionaliteit altijd in balans samen met de kenmerkende strakke, eigentijdse stijl. Montblanc herziet zijn kenmerkende collectie met een nieuw lederen ontwerp, originele formaten en details, en een focus op het minimaliseren van de impact op het milieu. De Montblanc Extreme 3.0-lijn bestaat uit een selectie van verschillende vormen, maten en functies, ontworpen om te passen bij de levensstijl van degenen bij wie de dag niet draait om routine, maar om avontuur. Het dynamische assortiment omvat:

Grote lederwaren, zoals rugzakken in verschillende formaten met een M Lock-sluiting ter bescherming en het veilig vervoeren van je laptop en andere persoonlijke spullen. Een documententas als stijlvolle metgezel tijdens zakelijke bijeenkomsten en de Tote, een meer relaxed en casual tas. De Duffle met de M LOCK 4810-sluiting is een veelzijdige metgezel voor korte uitstapjes of een trip naar de sportschool.

Middelgrote lederwaren, zoals: een Chest Bag en Sling Bag met ritsvakken (zwart of groen) die crossbody kunnen worden gedragen, de Envelope met M LOCK 4810-sluiting en Mini Envelope (zwart of groen) zijn trendy lichtgewichtstukken, terwijl de Laptop Case en Pouch (zwart of groen) zijn ontworpen om laptops of tablets te beschermen en op te bergen. Daarnaast bestaat de collectie uit kleine lederwaren en accessoires, zoals: compacte portemonnees, kaartenhouders in verschillende formaten mini-pouches en een smartphone-pouch. Daarnaast omvat de Montblanc Extreme 3.0-lijn een selectie riemen.