Amsterdam Cocktail Week 2019: dé highlights die je niet mag missen

De Amsterdam Cocktail Week is in volle gang. Tot en met zondag 17 maart doe je een rondje cocktails langs de beste bars van de stad. Elke deelnemende hotelbar, restaurantbar of cocktailbar biedt een alcoholische én non-alcoholische serve aan voor een hele vriendelijke prijs. Misschien een goed idee om deze twee varianten even af te wisselen, er doen namelijk maar liefst 45 bars mee. Verdrink je nu al in de keuzes? Dit lijstje vertelt je wat je écht niet mag missen.

Tini Martini | Pulitzer’s Bar
De martini is het symbool van zowel verfijnde klasse als baldadige overdadigheid. Hendrick’s Gin eert de klassieke cocktail door hem op geheel eigen (en kleine) wijze te presenteren aan zowel de martini-connaisseurs als de onwetende liefhebbers in spé. Tijdens de Amsterdam Cocktail Week herintroduceren Hendrick’s Gin en Pulitzer’s Bar het martini-moment. Benieuwd hoe? Maak kennis met ’s werelds kleinste martini: de Tini Martini. Er is keuze uit vier verschillende mini-martini’s, waarin ook de limited edition Hendrick’s Orbium zijn opwachting maakt. Het ini-mini-tini-martini-moment wordt begeleid door microscopische spelletjes en een concert op een mini piano. Check het Facebook event voor verdere informatie.

Liquid Art in de Tea Room | THE DUCHESS
Als je dacht dat echte royalty alleen maar netjes aan hun theekopjes nippen, dan heb je het mis. Bij THE DUCHESS geniet je namelijk van koninklijk lekkere cocktailcreaties. In haar extravagante Tea Room schenken bartenders zowel de adellijke klassiekers als de Old Fashioned en de Negroni, maar ook bijzondere creaties met bijvoorbeeld truffelhoning of huisgemaakte perziktequila. Het overweldigende decor samen met haar elegante cocktails zorgen ervoor dat je THE DUCHESS niet over kan slaan deze Cocktail Week.

Urban Playground in Noord | THE BUTCHER Social Club
Van het paleis van THE DUCHESS naar de speeltuin van THE BUTCHER. Met zijn bloody delicious burgers, arcadespelletjes, fijne muziek en steengoede cocktails is THE BUTCHER Social Club een perfecte tussenstop om even te relaxen. Terwijl je met een burger een goed bodempje legt voor de rest van de avond, nip je hier aan een van de innovatieve cocktails of boozy milkshakes. Na afloop nog even flipperen of je vrienden inmaken met tafelvoetbal. Maar, blijf niet te lang hangen in deze urban playground. We hebben nog veel meer voor je op de planning.

Is je date een Saint of een Sinner? | MR PORTER Steakhouse
Neem je je date mee op stap volgende week? Kom tijdens Amsterdam Cocktail Week langs bij MR PORTER. Zij hebben een wel hele unieke cocktailkaart samengesteld waarmee je direct meer inzicht krijgt in wie er tegenover je zit. Bij het nieuwe Saints & Sinners cocktailmenu kies je namelijk voor een bescheiden of juist extravagante cocktail. Zo weet je meteen wie je aan de haak geslagen hebt. Bevalt de keuze? Kruip lekker tegen elkaar aan op het dakterras – mét uitzicht op de Dam – of warm elkaar op bij de openhaard. 

Mysterious Milk | Kanarie Club
Lovebirds en nachtuilen verzamelen zich hier om gezellig naast elkaar op stok te zitten. En natuurlijk om cocktails te drinken tijdens Cocktail Week. Waar Kanarie Club vroeger nog een oude tramremise was, drink je hier nu de leukste creatieve cocktails aan de grote centrale bar. Tijdens de Amsterdam Cocktail Week kun je onder andere kiezen voor de ‘Mysterious Milk’. De naam zegt het al: dit mysterieuze toverdrankje zit vol met verrassingen. Een tipje van de sluier? Verwacht mezcal, grapefruit, en viooltjes. Meer verklappen we niet.

360°of cocktails! | MOMO Restaurant, Bar & Lounge
MOMO Restaurant, Bar & Lounge is al 10 jaar een favoriet van de stad. En dat is natuurlijk niet voor niks. Het stijlvolle en tijdloze restaurant serveert ultieme klassiekers maar ook een wisselend menu van innovatieve creaties. Denk bijvoorbeeld aan een Tokyo Martini of de Koi Samui Mule. Terwijl de prijswinnende bartenders hun kunsten laten zien aan de 360-graden bar, bestel dan ook vooral een kleine bar bite. De verfijnde Aziatische smaken en de bruisende sfeer laten die cocktail nog nèt iets beter smaken.

Dutch Martini | Freddy’s Bar
Ben je in de buurt van de Munttoren? Sla dan ook zeker Freddy’s Bar in Hotel De l’Europe niet over. Hier vind je wat authentieke Hollandse glorie in de Dutch Martini met Lake Bartezek vodka – een bijzondere Belvedere vodka uit de Single Estate Rye series. Wat deze Dutch Martini zo Dutch maakt? De toevoeging van korenwijn, vermouth en Amsterdams zuursap. De garnering met het Amsterdamse uitje maakt het helemaal af. Sluit je bezoek in stijl af in de naastgelegen fumoir. Hier geniet je, nippend aan je cocktail, als echte gentle(wo)man van een goede sigaar.