Koken op echt vuur

Dé Amsterdamse hotspot in Noord: Helling 7

Helling 7 brengt met hun deels circulaire restaurant een ode aan Amsterdam Noord. Het nieuwe restaurant aan de oever van het IJ laat Amsterdammers kennismaken met het laatste stukje actieve NDSM. Terwijl je op een oude scheepshelling geniet van intuïtief koken op echt vuur, ontdek je tussen de kranen, schepen en ambachtslieden een unieke plek vol historie. Dat maakt het restaurant met uitzicht over de hele stad dé hotspot van dit moment.

Voorafgaand aan de bouw van Helling 7, liepen architect Marijn Droog en werfdirecteur Tjeerd Schulting met een boodschappenlijstje over de werf. Waar Tjeerd de materialen zag als schroot, doorzag Marijn het als basis voor het ontwerp van het restaurant. Zo kregen afgedankte stukken staal en schroot, oude trappentorens, rondslingerende hekken, afgekeurde uithouders om schepen te stabiliseren en oude houten dekken van offshore schepen een nieuwe bestemming. Ook de terrasoverkapping van vliegveld Rotterdam werd opnieuw gebruikt. Inmiddels is de wandeling een vast ritueel en nog steeds worden er materialen hergebruikt. Dat maakt de locatie aan het IJ voor een groot deel circulair. 

Koken op echt vuur

Bij Helling 7 beleef je in en aan de open keuken hoe mooi en eenvoudig het intuïtief koken op echt vuur kan zijn. Chefs Carl Gast (voormalig chef-kok van Taiko), Dirk Mooren (voormalig chef-kok van MOER) en Steve Kost (voormalig souschef van Baut) laten zien hoe lokale en duurzame ingrediënten geweldige gerechten worden wanneer ze gegrild worden op houtvuur. Of je nu geniet van de Cote de Boeuf to share van de grill of van de bloemkool met Parmezaan en een gepocheerd ei: hun fascinatie voor vuur en hun creatieve toewijding zorgen ervoor dat dineren bij Helling 7 anders is dan waar dan ook. Daarnaast zorgt de cocktailkaart met nautisch thema ervoor dat de bar nu al een geliefde plek is in het restaurant.

Bekijk hier de website van Helling 7.