Get to know Daniel

10 dingen die je nog niet wist over Daniel Craig

De Engelse 55-jarige acteur Daniel Craig ken je hoogstwaarschijnlijk van zijn rol als James Bond, oftewel 007. De acteur heeft vijfmaal de rol van de geheime agent gespeeld en sluit na dit laatste deel het hoofdstuk af. Het heeft hem dan ook een BAFTA Award nominatie opgeleverd voor ‘Best Actor in a Leading Role’. Maar wat weten we eigenlijk van deze geheim agent?

1. Op zestienjarige leeftijd werd Daniel Craig toegelaten tot het National Youth Theatre. Dit betaalde echter niet altijd goed en geld was destijds hard nodig. Als oplossing ging Daniel als ober aan de slag, om op deze manier zijn acteeropleiding te kunnen betalen.

2. Het is geen geheim dat Daniel Craig een echte atletische krachtpatser is. Iedereen die de James Bond-films heeft gezien, weet dat hij zeer gespierd en stevig gebouwd is. De perfecte combinatie voor een rugbyspeler dus. Toen Daniel opgroeide in Hoylake speelde hij dan ook voor het plaatselijk rugbyteam ‘Hoylake RFC’.

3. Hoewel de James Bond-franchise ver van Shakespeare af staat, wil dat niet zeggen dat acteurs niet in beroemde toneelstukken van The Bard kunnen acteren. Toen Daniel op het National Youth Theatre zat, maakte hij zijn professioneel toneeldebuut als Agamemnon in Troilus en Cressida – een ander toneelstuk van Shakespeare.

4. In de maanden van de bekendmaking als de nieuwe James Bond, werd Daniel regelmatig bekritiseerd. Dit kwam voornamelijk door zijn blonde haren, blauwe ogen en zijn gemiddelde lengte. Dit werd destijds niet beschouwd als de fysieke benodigdheden voor een rol als James Bond, de voormalige acteur was een stuk langer. Al dit commentaar zorgde bíjna voor het boycotten van zijn eerste bondfilm.

5. Daniel weigerde om zijn haar donker te verven voor de James Bond-film. Hij werd dan ook de eerste én enige blonde Bond.

6. Hoewel Daniel niet de jongste acteur is die Bond heeft gespeeld, is hij wel de eerste Bond-acteur die is geboren nadat de Bond-serie begon. De Bond-franchise begon namelijk officieel in 1962, toen de eerste film uit kwam. Twee jaar later overleed Ian Fleming, de schrijver van de boeken waarop de filmreeks is gebaseerd.

7. De Britse acteur heeft een Bond-record verbroken! Daniel is namelijk de langst spelende acteur die de rol van James Bond uitvoert. De 55-jarige acteur verslaat zijn voorgangers met 4527 dagen. Daarmee passeert hij voormalig recordhouder Roger Moore, die 4526 dagen vervult als Bond-acteur.

8. James Bond spelen mag dan wel een mijlpaal lijken in je carrière als acteur, maar voor Daniel was dat niet het geval. Sterker nog, hij wilde het eigenlijk niet. Producent Barbara Broccoli wilde Daniel heel graag voor de rol hebben, maar moest daar wel écht moeite voor doen.

9. Je zal het haast niet geloven, maar jaren geleden heeft Daniel toegegeven dat hij vuurwapens haat. Voornamelijk om het feit dat het gebruikt wordt om mensen neer te schieten. In het echte leven heeft hij ooit een schotwond gezien, waar hij geen positieve ervaring aan over heeft gehouden.

10. Daniel leek in 2015 klaar te zijn geweest met zijn 007-rol, dit was na het filmen van de 24e serie van de film. In zijn statement liet hij weten dat hij het nog enkel voor het geld zou doen.

ZIE OOK: DANIEL CRAIG RED CARPET 60 YEARS OF JAMES BOND X OMEGA