bmw 8 serie gran coupe beierse beauty

must ride

BMW 8 serie Gran Coupé: BEIERSE BEAUTY

De nieuwe BMW 8 serie Gran Coupé is het derde model in het gamma van de BMW 8 serie en misschien wel de fraaiste van het stel. De sportieve prestaties van de vierdeurs sportauto passen perfect bij het verder verbeterde dagelijkse gebruiksgemak en het talent om comfortabel en snel over het asfalt te knallen. 

BMW breidt het gamma van de nieuwe BMW 8 Serie verder uit met een vierdeurs sportauto in het luxe premium segment. De nieuwe BMW 8 Serie Gran Coupé heeft een onderscheidend karakter, een bijzonder plezierige rijdynamiek, mooi design, is uber-de-luxe en biedt meer ruimte op de achterbank.

De nieuwe BMW 8 Serie is het enige model in het segment dat is afgeleid van een tweedeurs sportauto. De BMW 8 Serie Gran Coupé is namelijk tegelijk met de BMW 8 Serie Coupé en de BMW M8 GTE – een endurance raceauto – ontwikkeld. De carrosseriestructuur, aandrijflijn en het onderstel zijn nadrukkelijk afgestemd op het leveren van maximale prestaties. Denk aan een laag zwaartepunt, gelijke gewichtsverdeling voor en achter, lichtgewichtconstructie met gebruik van aluminium, magnesium en met koolstofvezel versterkt plastic (CFRP) en een aerodynamisch geoptimaliseerde carrosserie.

Hij is er voorlopig in vier varianten: M850i xDrive Gran Coupé met de 390 kW (530 pk) V8-motor, 840i Gran Coupé, 840i xDrive Gran Coupé met de 250 kW (340 pk) 6-cilinder-in-lijn benzinemotor en de 840d xDrive Gran Coupé met 6-cilinder-in-lijn dieselmotor met 235 kW (320 pk). Hij is er met achterwiel- of vierwielaandrijving, standaard met een achttraps automaat.

Onderscheidend en opvallend is het uiterlijk met de gloednieuwe designtaal van BMW met trefzekere lijnen en uitgestrekte oppervlakken. De elegant vloeiende daklijn loopt over in de achterzijde. De onderscheidende achterzijde accentueert de breedte en daarmee ook het sportieve karakter.

De sensatie van het rijden in deze luxueuze sportauto is op alle zitplaatsen voelbaar. De sportstoelen hebben lederen bekleding en de buitenste zitplaatsen achterin zijn gevormd als individuele stoelen met geïntegreerde hoofdsteunen. Achterin zit je dan ook riant met meer beenruimte dan ooit in een BMW coupémodel. De grote deuropeningen maken in- en uitstappen eenvoudiger. De bagageruimte van 440 liter is groot genoeg voor drie golftassen.

Onder andere adaptieve led- koplampen, een volledig digitaal instrumentenpaneel en de exterieur-Chrome Line zijn standaard aanwezig. Het glazen panoramadak is nieuw op de optielijst van de BMW 8 Serie; het transparante oppervlak zorgt voor bijzonder licht en luchtig interieur. Andere te bestellen opties exclusief voor deze 8 Serie zijn onder andere automatische in vier zones gescheiden climate control en zonneschermen voor de achterste zijruiten en de achterruit.

Nog dikker uitpakken?

Ga dan voor het M Sport-pakket met bijvoorbeeld extra grote luchtinlaten, 19 inch lichtmetalen M-wielen, M-sportremmen, multifunctionele stoelen, met leder bekleed M-stuur- wiel en verlichte instaplijsten met M-logo.

Ook top: BMW Intelligent Personal Assistant staat voor je paraat als digitale bijrijder en voertuigexpert en is te bedienen via natuurlijke, gesproken commando’s. BMW Digital Key maakt toegang tot en starten van de auto mogelijk via je smartphone. Hoef je alleen nog maar te rijden.

Verkrijgbaar vanaf €114.965. Vind jouw dealer via bmw.nl