Elektrisch rijden

De elektrische BMW CE 04 talk of the town

Stel je eens voor: geen file- en parkeerstress meer, want jij hebt een motorscooter – en wat voor een! Hij neemt je playlist over zodra je opstapt, en terwijl de navigatie je naar je volgende bestemming brengt, bel je nog even met vrienden. Een groot 10,25″ TFT-display toont alle informatie helder en overzichtelijk. En nog iets: passanten staren je na. Alsof ze een voertuig uit Star Wars voorbij zien gaan. Het is de nieuwe BMW CE 04: de volledig elektrische ‘talk of the town’.

BMW Motorrad zoekt al meer dan tien jaar naar oplossingen en concepten voor stedelijke mobiliteit en de BMW CE 04 is de volgende stap in deze strategie. Die opent een nieuw designtijdperk en past met zijn intelligente Connectivity-oplossingen naadloos in jouw dagelijkse (online) leven. Heel eenvoudig #PluggedToLife.

Het avantgardistische design van de BMW CE 04 is mogelijk door het vlakke energie-opslagsysteem in de bodemplaat en de compacte aandrijflijn. De ontwerpvrijheid en oplossingen leiden tot ongekende mogelijkheden, waaronder de zwevende buddyseat. De lage positie van de accu biedt extra mogelijkheden, zoals een verlicht opbergvak voor de helm en laadkabel onder het zadel. Dit opbergvak is zelfs zittend op de buddyseat bereikbaar – een primeur voor motorscooters – omdat het aan de rechterzijkant opent. Een ander voordeel is het lage zwaartepunt: voor speels rijgedrag, verrassende dynamiek en rijplezier.

Avantgardistisch design van BMW Motorrad

Veilig en comfortabel

De nieuwe BMW CE 04 is voorzien van grote, dichte wielen. Aan de voorzijde zien we twee schijfremmen, ondersteund door een enkele schijfrem achter. BMW Motorrad ABS Pro is optioneel verkrijgbaar. Met behulp van een hellingshoeksensor is dit remsysteem ook optimaal effectief voor een veilige noodstop in een bocht. De parkeerrem activeert automatisch bij het uitklappen van de zijstandaard. Bijzonder handig is de standaard achteruitrijhulp, die de BMW CE 04 op wandeltempo achteruit laat rijden om zo het manoeuvreren makkelijker te maken. De optioneel verkrijgbare verwarmbare handvatten en verwarmbare buddyseat maken het comfort compleet.

Megadisplay

Het 10,25 inch TFT-kleurenscherm met geïntegreerde connectiviteit en kaartnavigatie heeft een zeer scherpe weergave. De splitscreen-modus maakt het mogelijk om meerdere functies tegelijk te tonen. De bediening verloopt via de standaard Multicontroller links op het stuur. Belangrijke informatie is altijd zichtbaar, zoals de snelheid, accustatus en de energiestromen. Het scherm is voorzien van een gehard glazen oppervlak. Bovendien heeft het een anti-reflecterend oppervlak en zorgt een coating voor bescherming tegen vingerafdrukken, vuil en krassen.

Megadisplay van de CE 04

Gratis BMW Motorrad Connected App

Via de gratis BMW Motorrad Connected App zijn verschillende functies van je smartphone te gebruiken, zoals interactieve navigatie. De smartphone is veilig op te bergen in een spatwaterdicht en geventileerd opbergvak met USB-C-poort. Dit vak wordt samen met Keyless centrale vergrendeling automatisch afgesloten en door de smartphone in de houder te plaatsen blijft deze tijdens de rit op zijn plaats.

LED-verlichting, en nog slim ook

De lichtunits van de nieuwe BMW CE 04 maken gebruik van LED-technologie. Met de optionele Headlight Pro heeft de koplamp zowel dim- als grootlicht en adaptieve bochtverlichting. De bochtverlichting schakelt automatisch in bij een hellingshoek van meer dan 10° en bij snelheden boven de 10 km/h.

Pittige prestaties

De elektromotor van de BMW CE 04 levert maximaal 31 kW (42 pk). In 2,6 seconden sprint hij van 0 naar 50 km/h. De topsnelheid bedraagt 120 km/h. Met een volle accu biedt de scooter een actieradius tot aan 130 kilometer. De CE 04 doet ook aan energieterugwinning. De elektrische scooter regelt dit zelf en activeert het systeem wanneer dit mogelijk is. Het rijgedrag kun je zelf inkleuren met de rijmodi ECO, Rain, Road en een optioneel verkrijgbare rijmodus Dynamic voor nog snellere acceleraties. Automatic Stability Control (ASC) beperkt het motorkoppel om het doorslippen van het achterwiel te voorkomen, zowel tijdens het rijden als bij het accelereren vanuit stilstand.

Opladen, hoe snel kan dat?

De lithium-ion accu kan je opladen via een huishoudelijk stopcontact, een Wallbox of een openbaar laadstation. Aan een stopcontact van 220 V is de accu binnen 3 uur en 30 minuten weer opgeladen tot aan 80%. Met behulp van de optionele 3-fase laadmogelijkheid met een laadvermogen van maximaal 6,9 kW (2,3 kW is standaard) kan hij in 65 minuten van 0% naar 80% laden. In de praktijk zal de laadtijd korter zijn omdat je nooit met een helemaal lege accu zal beginnen. Van 20% tot 80% duurt snelladen dan slechts 45 minuten. Een laadkabel met een capaciteit van 2,3 kW wordt standaard met de BMW CE 04 meegeleverd. Voor het snelladen aan een Wallbox thuis of een openbaar laadstation is de krachtige 3-fase laadkabel nodig.

Interesse in de BMW CE 04? Hij is te verkrijgen voor een prijs vanaf 12.650 euro. Privé leasen kan ook. Het private leasetarief van de BMW CE 04 bedraagt 199 euro per maand op basis van 48 maanden en 5.000 kilometer per jaar.

Meer informatie over dit model of een andere BMW motorfiets? Kijk hier bij het modeloverzicht.