Unieke samenwerking

kunstenaar Paco Raphael X BMW.

Afgelopen donderdag op 19 mei is bij Van Poelgeest BMW Amsterdam een wel heel bijzondere BMW 4 Serie Coupé onthuld! Een unieke samenwerking tussen de Amsterdamse kunstenaar Paco Raphael en BMW.

Paco Raphael is een hedendaagse, veelzijdige kunstenaar met een achtergrond in design en een fascinatie voor nieuwe technieken, materialen en vormen. Dit resulteert in een continue stroom van nieuwe werken, waarbij hij blijft innoveren en zijn stijl op nieuwe manieren tot uiting brengt. Zijn drang origineel te blijven en hoge kwaliteit te leveren, zorgt ervoor dat hij zichzelf blijft uitvinden. Want zoals hij zelf zegt ‘If it would have been easy, everybody would do it’.

Na het ontwerpen van de cover van de Holland Herald ter ere van het 100-jarig bestaan van KLM en andere interessante partnerships, is Paco nu samen met Van Poelgeest BMW Amsterdam en Kunsthuis Amsterdam een heel bijzondere samenwerking gestart met de BMW 4 Serie Coupé in de hoofdrol. De BMW 4 Serie is sinds jaar en dag het sportieve en creatieve broertje van de 3 Serie en grijpt terug naar iconische BMW-designelementen. Liefhebbers herkennen vast de BMW-grille die vanaf de motorkap tot diep in de bumper loopt. De subtiele Hoffmeisterknik bij de achterramen is een mooi detail, evenals de achterlichten die naar het midden toe smaller worden, en de achterbumper die op de hoeken een omhoog staande luchtuitlaat heeft. De creativiteit spat van de BMW 4 Serie Coupé en helemaal in deze vorm want Paco heeft er een waar kunstwerk van gemaakt. Hierbij is zijn kunstwerk door een unieke wrap van het Uithoornse Duke Design zeer vakkundig op de auto aangebracht, waarna de kunstenaar de final touch heeft aangebracht.