Happy birthday!

Montblanc viert honderdste verjaardag van de Meisterstück-pen

Happy birthday to the Meisterstück-pen! Montblanc viert dit voorjaar de honderdste verjaardag van dit iconische schrijfinstrument met een exclusieve collectie.

De eerste Meisterstück werd gelanceerd in 1924, toen Montblanc nog bekend stond onder de oorspronkelijke naam Simplo. Het verhaal doet de ronde dat sommige klanten vroegen naar een schrijfinstrument voor “zondagsgebruik” – een speciaal instrument die een fijnere ervaring zou bieden en niet bedoeld was voor dagelijks gebruik. Toevallig waren de ambachtslieden van het huis al bezig met het ontwikkelen van hun persoonlijke projecten en het creëren van unieke schrijfinstrumenten voor zichzelf.


Meesterwerk

Deze creaties kregen de naam Meisterstück, wat “meesterwerk” betekent in het Duits, omdat ze het hoogste niveau van vakmanschap demonstreerden. Uit dit noodlottige toeval ontstond de eerste Meisterstück-collectie, die al snel de status van cultureel icoon verwierf, synoniem voor Montblanc tot op de dag van vandaag.

De Meisterstück-pen

Opvallende kenmerken

De meest opvallende kenmerken van dit schrijficoon zijn: de sigaarvorm; het Montblanc-embleem op de dop; een handgemaakt penpunt in edel goud met een ‘4810’ gravure en een geraffineerd tweekleurig ontwerp dankzij een gerhodineerde inleg. Evenals de drie gouden ringen op de dop, die staan voor Lausen, Voss en Dziambor – de drie personen die de meeste invloed hadden op het huis in zijn beginjaren.

Exclusieve collectie

Om deze bijzondere mijlpaal te vieren heeft Montblanc ook een exclusieve collectie ontworpen: de Meistertück The Origin Collection, waarin de designkenmerken worden belicht en waarin zelfs originele concepten uit het omvangrijke Montblanc-archief (die nooit tot leven werden gebracht), opnieuw worden geïnterpreteerd.

Enkele highlights: