BMW Vision iNEXT.

NIEUWE DEFINITIE VAN AUTONOOM RIJDEN

Stel je voor wat het allemaal betekent als je niet meer hoeft te sturen, omdat de auto dat zelf al doet? Het wordt realiteit met BMW Vision iNEXT. 

Het begin van een nieuw tijdperk in rijplezier is aangebroken. Geheel out of the box is BMW Group van scratch af aan begonnen met het schetsen van een volledig nieuwe auto. De auto van de toekomst. Want: hoe willen we ons over een paar jaar van A naar B bewegen? Of beter gezegd: láten bewegen? En hoe ziet die technologie en esthetiek eruit? 

PLACE TO BE

De nieuwste Vision Vehicle van BMW is het antwoord. Het is dé auto van de toekomst die op elke weg hetzelfde veilige en ontspannen gevoel geeft als thuis. Door futuristische technologieën te verenigen in een moderne leefruimte ontstaat een revolutionair voertuig. Natuurlijk volledig elektrisch, in hoge mate autonoom en volledig verbonden maakt de BMW Vision iNEXT als elektrische auto van de toekomst. Zo ontstaat een radicaal nieuwe definitie van autonoom rijden en daardoor ook van het interieur: niet alleen innovatief en esthetisch, maar vooral ook een plek waar je je op je gemak voelt en waar je zelf kiest hoe je je tijd doorbrengt. 

MODERNE ELEGANTIE

Van visionaire technologieën tot ongeëvenaard comfort en exclusief design, aan alles is te zien dat BMW Vision iNEXT zijn tijd ver vooruit is. Dankzij grote oppervlakken en exacte lijnen, die deels zijn voorzien van blauwe lichtaccenten, lijkt het of de auto uit een stuk is vervaardigd. En zowel van binnen als van buiten ervaar je de panoramaview, omdat de voorruit loopt naadloos overloopt in het grote panoramadak. Het zorgt voor een rijkelijke lichtinval in het interieur en dus extra sfeer.

Maar dan het interieur – wauw. Dat voelt als een woonkamer, ontworpen vanuit de gedachte een nieuwe plek voor leefkwaliteit te realiseren. De open vormgeving nodigt direct uit om plaats te nemen. Even werken, relaxen, telefoneren of zelfs dineren – het kan allemaal. Een bijzondere highlight is de ogenschijnlijk zwevende Coffee Table. Het fijne oppervlak van hout met open poriën en Jacquardstof ligt op een verlichte schaal van kristalglas, die doorloopt tot achterin en zo de ontspannen loungesfeer nog meer onderstreept.

VOEL HET VERSCHIL

Afgezien van het stuurwiel en de displays in het bestuurdersgedeelte, zijn er geen andere schermen of bedieningselementen te vinden in de BMW Vision iNEXT. Op het eerste gezicht bevinden de enige displays zich in het dashboard, want andere displays of toetsen zijn niet te zien. Oppervlakken zoals hout of stof worden bedienbaar via gebaren of spraaksturing, want de BMW Vision iNEXT leest van je vingertoppen af wat je wensen zijn. Zo worden digitale technologieën pas zichtbaar als jij dat wil! Ook de jacquardstof achterin komt bij aanraking tot leven en maakt het mogelijk de muziekweergave te bedienen met behulp van diverse gebaren, die visueel worden geaccentueerd door LEDs die oplichten onder de stof. Dankzij Shy Tech veranderen onopvallende oppervlakken zo in een handomdraai in uitzonderlijke bedieningselementen.Zo blijft het huiselijke karakter van het zitgedeelte behouden en wordt de mensen hét centrale middelpunt van de auto. 

Als ‘bestuurders’ kies je zelf of je wil rijden in de modus ‘Boost’ of gereden wil worden in de modus ‘Ease’. Binnen de bijzonder ruime cockpit wordt het bestuurdersgebied bepaald door de twee zichtbare digitale displaypanelen en het stuurwiel. In de modus ‘Boost’ zorgt het elektrische aandrijfsysteem voor een zeer dynamische en vrijwel geruisloze rijervaring, zonder enige vorm van uitstoot. Het stuurwiel en de displays zijn in deze modus duidelijk in de richting van de bestuurder gericht. In de modus ‘Ease’ fungeert het interieur juist als een lounge. De omgeving van de bestuurder verandert want het stuurwiel trekt zich iets terug en zo ontstaat veel meer leefruimte. Visionair, in alle opzichten. Vanaf 2021 rolt het BMW iNEXT-productiemodel van de band – het enige wat jij hoeft te doen, is zorgeloos genieten van de rit en bepalen hoe je de volledig nieuwe manieren van extra tijd in gaat benutten! 

BMW iNEXT