omega lanceert nieuwste james bond horloge in new york

we zijn fan

OMEGA lanceert nieuwste James Bondhorloge in New York

OMEGA onthulde samen met onze favo spion James Bond, het nieuwste Bondhorloge dat in samenwerking met Daniel Graig en de 007-producenten is ontworpen. Het horloge zal te zien zijn in de 25e James Bond film ‘No Time to Die’ die in april 2020 in de bioscoop zal verschijnen.

No time to Die

Op het witte doek zal een fantastische nieuwe Seamaster Diver 300M 007 Edition te zien zijn. De trailer van de nieuwe film bekijk je hier! We kunnen niet wachten tot april.

De Diver 300M werd in 1993 geïntroduceerd en was al snel geliefd onder duikers en liefhebbers van stijlvolle uurwerken. Daarnaast was het horloge in de films te zien aan de pols van James Bond. OMEGA heeft nauw samengewerkt met Daniel Graig en de filmmakers aan de ontwikkeling van het Bond horloge, ook voor dit nieuwe ontwerp. Hun rijkdom aan ervaring met James Bond verschafte de ontwikkelaars en ontwerpers van OMEGA waardevolle inzichten. Daniel heeft inmiddels veel ervaring als 007 en kent de unieke behoeften en eisen van zijn karakter door en door. Daarmee drukte hij zijn stempel op dit prachtige nieuwe model.

Seamaster Diver 300M 007 Edition

Uit de samenwerking tussen OMEGA en de Bond-kenners is een stijlvol uurwerk van 42mm, gemaakt van sterk en lichtgewicht Grade 2 titanium voortgekomen. Wanneer James Bond aan zijn volgende gevaarlijke missie begint, zal ook een nieuw OMEGA horloge op het scherm te zien zijn. De Seamaster Diver 300M 007 Edition is gebouwd met militaire specificaties in gedachten en was ontworpen met hulp van Daniel Graig. Dit horloge met een doorsnede van 42 mm, dat in een onbeperkte oplage wordt uitgebracht, zal vanaf februari deel uitmaken van de iconische actuele collectie van OMEGA. Het zal verkrijgbaar zijn met een polsband van titaniumgaas of een gestreepte NATO-band in donkerbruin, grijs en beige met 007 in de lus gegraveerd. De kast en polsband met innovatieve verstelbare gesp zijn gemaakt van Grade 2 Titanium, een bijzonder sterk en lichtgewicht materiaal en dus ideaal voor een undercover agent tijdens een missie. Dankzij de speciale nieuwe koepelslijptechniek van het saffierglas is het horloge iets slanker dan de standaard Seamaster Diver 300M-modellen.

Voor dit horloge, introduceerde OMEGA een wijzerplaat van aluminium in een kleur die de verouderde uitstraling van bepaalde vintage wijzerplaten nabootst. Verzamelaars noemen deze kleurtint ‘tropisch’. De aluminium lunette heeft dezelfde kleur. Op de achterkant van de kast staat een aantal cijfers; deze cijfers komen overeen met de nummering op echte militaire horloges. ‘0552’ is het nummer van het Britse Ministerie van Defensie (MoD) voor de Royal Navy, waarbij ‘923 7697’ staat voor een duikhorloge. De letter ‘A’ was de MoD-code voor een horloge met schroefkroon en ‘007’ verwijst natuurlijk naar het iconische agentnummer van James Bond. De cijfers ‘62’ staan tenslotte voor het jaar waarin de allereerste James Bond-film werd uitgebracht.

Bij het ontwerpen van dit fascinerende nieuwe horloge onderhield OMEGA nauw contact met Daniel Craig en de filmmakers, die werd geraadpleegd vanwege hun speciale kennis van James Bond en diens onverschrokken gevoel voor stijl. Hun invloed en advies zijn van grote invloed geweest op het eindresultaat. ‘Ik vertelde OMEGA dat een lichtgewicht horloge een van de belangrijkste voorwaarden zou zijn voor een man met een militaire achtergrond zoals 007. Ik stelde ook een aantal vintage accenten en kleuren voor om het een unieke uitstraling te geven. Ik vind het eindresultaat echt fantastisch; het past heel goed bij James Bond in deze nieuwe film,’ aldus Craig.

omegawatches.com