Neo QLED TV

Visuele ervaring van Samsung en kunstenaar Michael Murphy

In Saatchi Gallery Londen onthulden Samsung en kunstenaar Michael Murphy een kunstinstallatie die opgetrokken is uit elf Samsung Neo Qled TV Infinity Screens. De displays nemen het publiek mee naar een exclusieve show van muziek duo Gorgon City op de Skywalk Biokovo aan de Adriatische kust. De videografen van Cercle gaven Gorgon City’s splinternieuwe track ‘Skywalk’ een extra intense beleving. De camera’s zwierden over de prachtige natuur en de muzikanten en gaven het publiek verbluffende uitzichten.

De samenwerking van Samsung en Michael Murphy kan je het beste omschrijven als een show op het kruispunt van kunst en technologie. De drie meter hoge spiraalvormige installatie in Saatchi teleporteerde het publiek naar Gorgon City’s exclusieve show. Tegelijkertijd bracht Cercle’s camerawerk het Biokovo Natural Park aan de rotsige, Kroatische zuidkust perfect in beeld op de Neo QLED 8K Infinity Screens. Terwijl Gorgon City een set uit de boxen liet knallen op de glazen loopbrug in het natuurpark, ontrolde Murphy zijn kenmerkende perceptuele misleiding op de vrijwel randloze schermen. Zo werkten verschillende disciplines samen om het publiek te betoveren.

“Ik ben zo trots op deze installatie. Het is de eerste keer dat ik in mijn kunst werk met bewegende beelden. Dus het was een uitdaging om dat niet op één scherm te doen, maar direct op elf. Het resultaat overtreft al mijn verwachtingen.”

Michael Murphy

In de installatie komen de blauwe, oranje en groene tinten van Kroatië helemaal tot leven op de vrijwel randloze NEO QLED-displays. De levensechte en rijke beelden brengen het publiek naar de zonovergoten zuidkust en dankzij Murphy’s installatie belanden ze soms zelfs op een compleet andere locatie. Tonnie van Schijndel, Senior Marketing Manager TV & Audio bij Samsung Benelux: “Bij Samsung zijn we altijd bezig om grenzen te verleggen. En er is geen grotere grens die je kunt overgaan dan die naar een totaal nieuw perspectief.”

Samsungs nieuwe Neo QLED-televisie verzorgt, net als de kunstinstallatie, een betoverende kijkervaring. Met levensechte beelden, rijke kleuren en antireflectie technologie beleef je een nieuwe, visuele ervaring in de comfortabele omgeving van je huis. De 50” QN90A Neo QLED 4K HDR Smart TV is beschikbaar vanaf €1.699,- en de range loopt tot de 85” QN900A Neo QLED 8K HDR Smart TV, die verkrijgbaar is voor €10.999,-.

Over Michael Murphy

Michael Murphy is een Amerikaanse kunstenaar en uitvinder die bekend staat om zijn Perceptual Art. Michael is vooral bekend vanwege het pionieren van zijn unieke stijl van kunst maken die Perceptual Art wordt genoemd. Zijn techniek, die de nadruk legt op de waarneming van de kijker, kan het best worden omschreven als “illusies van beelden weergegeven in een driedimensionale ruimte”.

Over Cercle

Cercle produceert unieke ervaringen door concerten te organiseren, te filmen en uit te zenden op zorgvuldig geselecteerde locaties over de hele wereld. Het voornaamste doel van Cercle is om cultureel erfgoed en oriëntatiepunten te presenteren in de wereld van elektronische muziek en video.

Over Gorgon City

Een elektronisch muziekduo, bestaande uit Kyle Gibbon en Matt Robson-Scott. Het unieke geluid van het duo heeft hen de afgelopen 5 jaar internationaal succes opgeleverd, met tot nu toe meer dan 700 miljoen gecombineerde streams en ze hebben gespeeld voor enorme menigten toegewijde fans over de hele wereld.