volledig elektrische crossover-model

De MINI Concept Aceman

MINI presenteert een preview van een nieuw autoconcept voor het premium segment van kleine auto’s: puur elektrisch aangedreven, chroom- en ledervrij en met een volledig nieuw design. En daarbovenop, nieuwe digitale functies om uw ervaring te verbeteren.

De nieuwe MINI-familie krijgt vorm. Het Britse merk presenteert de MINI Concept Aceman, een eerste voorproefje van het nieuwe ontwerp van zijn toekomstige modelgeneratie. In deze concept car zien we design-gebaseerde en technologische innovaties van MINI die het merktypische rijplezier van de toekomst schetsen. Het eerste MINI crossover-model voor het premium segment van kleine auto’s is opvallend, met puur elektrische aandrijving, een duidelijke en sobere designtaal die “Charismatic Simplicity” wordt genoemd, een nieuwe digitale interieurervaring en een materiaalconcept dat absoluut geen leer of chroom.

In de volgende modelgeneratie zal de MINI Cooper in de iconische driedeurs carrosserievorm, die gedurende zijn 60-jarige geschiedenis keer op keer opnieuw is geïnterpreteerd, voor het eerst worden vergezeld door een crossovermodel. ‘De MINI Concept Aceman biedt een eerste glimp van een volledig nieuw voertuig en overbrugt de ruimte tussen de MINI Cooper en de MINI Countryman in de toekomst van de modelfamilie’, zegt Stefanie Wurst, Head of the MINI Brand. ‘Deze conceptauto weerspiegelt hoe MINI zichzelf opnieuw uitvindt voor zijn volledig elektrische toekomst en waar het merk voor staat: een elektrisch kartgevoel, een meeslepende digitale ervaring en een sterke focus op een minimale ecologische voetafdruk.’