TALKIESMAN SPRING/SUMMER 24

Spring is in the air! Duik in deze heerlijke, nieuwe, extra dikke editie van TalkiesMAN met op de cover acteur Louis Talpe. De acteur vertolkt een van de hoofdrollen in de nog uit te komen Netflix-productie De Gijzeling in de Apple Store, wat gaat over de gijzeling die twee jaar geleden plaatsvond in de Apple Store in Amsterdam. De acteur schuwt geen actie wanneer het aankomt op het selecteren van zijn rollen: ‘Je komt op bijzondere plekken en doet dingen die niet zo voor de hand liggend zijn. Daar geniet ik van.’ Acteren was voor hem in eerste instantie een hobby, maar al snel groeide dit uit tot zijn beroep. We hebben een openhartig gesprek met Louis over hoogte- en dieptepunten, liefde voor een actieve levensstijl en horloges, eigenwaarde en het vaderschap.

Dieptepunten heeft Koert Hommel genoeg gekend. Als chronisch pijnpatiënt raakte hij verslaafd aan sterke pijnstillers (opiaten). Een steeds groter wordend probleem in Nederland en reden genoeg om hier aandacht voor te vragen! Hij vertelt hierover op pagina 94. We deden een gave bikinishoot met de vrolijke en sportieve presentatrice Iris Enthoven in Kaapstad. Zwijmel weg bij deze heerlijke plaatjes op het strand en lees meer over haar absolute do’s én don’ts wanneer het aankomt op flirten en veroveren. Tipje van de sluier: ‘Wanneer iemand mij een boeiend verhaal kan vertellen, heeft degene instant mijn interesse’, aldus Enthoven.

Vakantieplannen al gemaakt? Wie een bezoek aan Parijs brengt dient te allen tijde sfeer te proeven in het zesde arrondissement van de stad om het iconische Saint-Germain-des-Prés-gevoel van de stad te ervaren. Bekende schrijvers en kunstenaars als Ernest Hemingway, Pablo Picasso en Simone de Beauvoir gingen je al voor. Of duik in de decadente, maritieme bubbel met het nieuwe Italiaanse cruisebedrijf Explora Journeys voor een onvergetelijke tijd op zee waarin je onbeperkt oesters kunt slurpen, een bezoek kunt brengen aan de in-house Rolex-winkel, kunt sporten met de nieuwste Technogym-apparatuur en ga zo maar door.

Editor Roel Janssen bezocht kunstbeurs TEFAF in Maastricht waar de welgestelde top van de wereld samenkomt. Denk je dat alleen ‘oude’ heren kunst cureren? Dan heb je het mis. Met Talkies deelt hij tips voor de beginnende kunstverzamelaar. Verder neemt Roel op pagina 80 de bonte interieurstijl van de Britse ontwerper Luke Edward Hall onder de loep én hij wist zijn beste stijltips te ontrafelen wanneer je aan de slag wilt gaan met een gedurfd kleurenpalet.

Wist je dat Idris Elba – bekend van zijn hoofdrol in de Netflix-hit Luther – naast een steengoede acteur ook bijzonder muzikaal is? En dat hij zelfs op de bruiloft van Harry en Meghan het podium besteeg en een dj-set ten gehore bracht? We delen tien dingen die je nog niet wist over deze acteur. Verder hielden we boeiende interviews met de founders van schoenenmerk VEJA, topchef Soenil Bahadoer, springruiter Jeroen Dubbeldam en Chef’Special-zanger Joshua Nolet. Zanger Jayh Jawson deelt met Talkies zijn stijlregels en sportvoedingsdeskundige Rob Hobson praat ons bij over hoe we ons leven kunnen ontdoen van bewerkte voeding. Lean & mean de zomer in, mannen!

Veel lees- en kijkplezier!

TalkiesMan

No. 21. spring/summer 2024

Bestel nu de nieuwe TalkiesMAN!