3x heerlijke plekken om tot rust te komen

Wandelen is hip, makkelijk en leuk. Het liefst samen met je lief of familie de paden op, de lanen in. Beetje bijkletsen, beetje filosoferen. Of gewoon zwijgend de prachtige natuur in je opnemen. Alles mag. En na zo’n dag (of weekend. Of week) kun je er met frisse energie weer tegenaan! 

  1. Wales

Zeg je Wales, dan zeg je wandelen. Zoveel routes maar eentje springt er letterlijk bovenuit; de Pembrokeshire Coast Path. Dit kustpad neemt je mee over ruige kliffen, door typische Engelse badplaatsjes en langs panoramische vergezichten. Een langeafstandswandeling van bijna driehonderd kilometer lang. ontdekwales.nl

  • PieterPad

Via deze bekendste en langste wandeling van Nederland loop je van het Groningse Pieterburen naar het Zuid-Limburgse Sint-Pietersberg. De route is opgedeeld in 26 dagetappes. Of je er nu één per dag, per maand of per jaar doet, dat is aan jou. 

pieterpad.nl

  • Algarve

De Via Algarviana is een trail die je meeneemt van oost naar west door de Zuid-Portugese Algarve. Waar het bijna altijd mooi weer is en je tussen de kurk-, olijf- en eucalyptusbomen loopt. Naast de hoofdroute zijn er niet alleen verschillende korte tussenroutes maar ook mogelijkheden om je bagage alvast naar de volgende accommodatie te laten brengen. Luxe lopen. Of anders doe je ‘m gewoon op de mountainbike, kan ook. 

visitalgarve.pt, cyclingwalkingalgarve.pt